no to jescze troche podziele się tym co wiem: porażenie jakiegokolweik nerwu moze meic takze znacznie inna przyczynę np. ucisk w kregosłupie sporwodowany wypadajacym dyskiem, zmianami w chrąstce róznego typu skoliozami;) moim zdaniem najwazneijsze jest odnalazienie ejgo przczyny. oczywiscie jeżeli jest to pooperacyjne to lekarz operator pwoinien wiedizec co i jak uskzodzil, ale np jezeli po urazie wysokoenergetycznym np. takjak u mnie, wtedy nci nie ejst akei an ajkie wygalda;) warto jest zrobić Elektromiografie, by zoreintwoać sie w jakim stanie jest mięsien pisczelowy badź stzrałkowy i nast po 3 mc. jezeli nei ma proprawy, t ouwazam, ze tzreba sie skontaktować z dobrym neurochirurgiem/roogiem ;) oepracja ejst bezbolesna, rehabilitacja po obejmuje dwie "dziedziny": 1 ta szpitalna i ta domowa i wg mnei ta druga ejst duzo waznijesza i tak: 1. FAJURY I % musza być odstawione, albo zredukowane do minimum co w pzrypadku wikszosci palaczy musi jendak oznaczaC mały odwych. SZCZEGOLENEI W MC PO OPERACJI! juz jedne papieros skutecnzie alatwia naczynai włosowate na pare dni;) a te sa neizmeirnie potzrebne by odżywaić odbudowujace sie tkanki nerwowe;) pozatym ok 3 papeirosy wyaplone an arz skutecznie blokują ukłąd nerwowy, a dokąłdnei prez reeptory nikotynowe;) codo alko to z rozumem piwko jedno ma tydzien nei zaszkodzi, ale gruba impreza z wodka na pewno nei pomozre;) po drugie.. ogrzewanie meijsca uszodzenia nerwu!! aż p ostopę, najlepiej nosic jakis hetrz, czy kupić sobei zel za 3 dychy w aptece wilkrotnego uytku nagzrewac go i pzrykłądaćdo meijsca operacji;) duzo myslec o tej chorej nóżce;) próbować podcaigac stope paskiem i myśleć ze sie nia rusza, próbwoać ruszyć. 3 nei rozciagac pzerz jakis czas na pewno 3 tyg po operacji nerwu;) kupic sobeiw aptece atk ilek jak alanerv ( drogi 40 zeta, ale wybór prosty kasa czy zdrowie) kupic sobei kwasy omega, można znajom a peilegnairke poprsoić zeby nivalin w pupkę robiła jakies wit z grupy b 12 i cw cw cw cw cw cw cw do ż***gania:] ja do ego maięłm stymulację odkregosłupowa iosiagnąłem 6 mm przyrostu nerwa;) przy normalnym 1/1.5mm. sczególnei młodzi ludzie maja gigantcyzne szanse na calkwity powrot do zdrowia;) a i co NAJWAZNIJESZE t ozeb opercję zrobil dobry lekarz, najlepiej z wymienionych pzerze mneiw yzej osrodków;) bo o precyzyjna robota i bele miecio nie zrobi tego napewno dobrze;) a i w Zamosciu te zcos takeigo chyab robią. i nie biadolic:p ja pzy okazji uskzdzenia N.Sz. zerwalem wsyzstkei więzadła w lewym kolanku, ale zapal+praca+plus MISTRZOSTWO dra. Adamczyka z Carolina Medical Center zaowocowały;0 jstem 3.5 mca po operacji rekonstrukcji tych wiezadeł, a z 4 ich było;) i już elegancko śmigam na rowerku, codze adnie;) także POWODZENIA siostry i bracia kulasy:)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET @>---
wiecej inf 1229989