Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-11-2009, 19:08:38

Dzien dobry zwracam sie z zapytaniem czy ktoś z Państwa miał operacje/przeczep na przerwany nerw strzałkowy . Mój tata wiek 59 lat miał w kwietniu 2009 r robiną kapoplastyke na biodro i podczas tej operacji uszkodzono mu nerw okazoło sie ze mu przerwal, przecielii Cały czas jeżdzi na rehabilitację Miał robiony EMG juz 3 razy po 2 badaniu wyszło ze jest jakas poprawa ale teraz po ostatnim badniu jest gorzej niz za pierwszym razem i lekarze stwierdzili ze juz nic nie da sie zrobic Cała rodzina jest załamana a ja wiem ze ludzie z połamanymi kregodłupami sparaliżowani wychodza na prosa wiec mysle ze i w tym przypadku jest jakies rozwiazanie Bardzo prosze o wiadomosc czy ktoś z Państawa może cos wie na temat gdzie szukać Bardzo prosze o wszelkie sygnały moj adres e-maila: myszlandia@wp.pl Z gory serdecznie dziekuje
gość
02-11-2009, 23:54:24

Nie wiem z jakiego miasta jestes, ja polecam neurochirurgów ze szpitala WAM w Łodzi ( Żeromskiego 113) - zajmują się nerwami obwodowymi, ich naprawą, takze w przypadku uszkodzeń jatrogennych.
Poza tym Wrocław - prof. Rutowski.
gość
02-11-2009, 23:59:36

aha, proszę pamietac, jelsi nerw jest przeciety calkowicie, to tlyko i wylącznie zszycie go przez neurochirurga daje nadzieję na powrot do - zwykle częściowej - sprawnosci. Żadna rehabilitacja nie pomoże, jesli nie zszyją tego nerwu! Chyba ze uszkodzenie jest częściowe.
Początkująca
03-11-2009, 12:35:51

Witam. J Jestem po przecieciu nerwu strzałkowego w 2002 roku trzy opercje przeszczepu nic nie daly. Do dzis chodze z opadającą stopą. Trzeba życ, dalej ale jeśli jest jakaś nadzieja warto jej się uczepic. Może neurochirurdzy z łodzi coś pomogą. Zycze powodzenia
gość
04-11-2009, 13:36:01

Dziekuje serdecznie za widomości . Tata mieszka kolo kolobrzegu ale jesli jest jakas szansa nawet na drugim koncu Polski to nie jest to dla nas problem aktualnie jutro jedziemy na spotkanie neurochirurgiem do bydgoszczy akurat tam bedzie ma dobra opinie ale jeszcze odezwala sie do nas klinika Carolina z warszawy gdzie ponoc robia cuda no coz zobaczymy jak to bedzie Jeszcze raz dziekuje za wiadomosci poadrawiam
Początkująca
05-11-2009, 09:25:37

Jesli uda sie twojemu tacie to daj znac ,moze i dla mnie byłaby jakas szansa.
06-12-2009, 19:58:31

Witam, mam 19 lat !! :)
od dłuższego czasu, (3, 4 lat) mam problem z prawą nogą.....zauważyłam że jest ona chudsza od lewej i jakieś 2 cm krótsza :( nawet stopa jest krótsza... to widać gołym okiem, bo nawet kolce biodrowe górne nie są równe...:(
niestety widać ten problem gdy chodzę...nie potrafię postawić nogi na pięcie .... opada mi noga gdy chodzę .......:( żeby nie było to tak zauważalne,- nie chodzę w płaskich butach tylko na obcasach ....
od jakiegoś też czasu straciłam czucie w palcach, a szczególnie w dużym...
rok temu byłam u ortopedy. skierował mnie na prześwietlenie kręgosłupa, okazało się że wszystko jest w porządku...więc stwierdził ze nie każdy człowiek jest symetryczny, ...więc nic mi nie jest...stwierdził że stało się to w wyniku dojrzewania....... jakieś dwa miesiące temu wybrałam się do lekarza rodzinnego po kolejne skierowanie do ortopedy.....z tej racji że długo się czeka, dał mi skierowanie do chirurga... Usłyszałam to samo_ że nie każdy jest symetryczny.....Nie wiem co mam dalej robić???? i cooo mi jest??? Proszę o radę :(( Kasia
gość
06-12-2009, 21:13:46

Nie daj sobie wmówic "naturalnej asymetrii" tylko domagaj sie MRI kregoslupa...
10-12-2009, 13:50:22

Witam, mam 19 lat !! :)
od dłuższego czasu, (3, 4 lat) mam problem z prawą nogą.....zauważyłam że jest ona chudsza od lewej i jakieś 2 cm krótsza :( nawet stopa jest krótsza... to widać gołym okiem, bo nawet kolce biodrowe górne nie są równe...:(
niestety widać ten problem gdy chodzę...nie potrafię postawić nogi na pięcie .... opada mi noga gdy chodzę .......:( żeby nie było to tak zauważalne,- nie chodzę w płaskich butach tylko na obcasach ....
od jakiegoś też czasu straciłam czucie w palcach, a szczególnie w dużym...
rok temu byłam u ortopedy. skierował mnie na prześwietlenie kręgosłupa, okazało się że wszystko jest w porządku...więc stwierdził ze nie każdy człowiek jest symetryczny, ...więc nic mi nie jest...stwierdził że stało się to w wyniku dojrzewania....... jakieś dwa miesiące temu wybrałam się do lekarza rodzinnego po kolejne skierowanie do ortopedy.....z tej racji że długo się czeka, dał mi skierowanie do chirurga... Usłyszałam to samo_ że nie każdy jest symetryczny.....Nie wiem co mam dalej robić???? i cooo mi jest??? Proszę o radę :(( Kasia
gość
27-12-2009, 22:36:24

Kasiu, trudno powiedziec jaka jest przyczyna Twoich problemow, ale doradzic moge to co mnie pomoglo tzn. pomogl mi dr Rakowski wyrownujac moja skrzywiona miednica. Skrzywiona miednica powoduje pozornie nierowna dlugosc nog. Sprobuj, zawsze warto :)
http://www.ctmrakowski.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: