Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
15-06-2020, 14:32:54

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-10-2020, 00:09:35

Witam czy chorobę pompiego można pomylić z chorobą Parkinsona.
gość
13-03-2021, 18:04:16

Odnawiam wątek. Czy polecacie jakiegoś dobrego lekarza neurologa z Krakowa, który zna się na leczeniu polineuropatii.
gość
26-03-2021, 17:00:08

Witam serdecznie.
Jestem na forum pierwszy raz.
Szują się z neuropatią ruchową. Moja córka- lat 7- od roku zaczęła krzywo stawiać stopę i w ogóle stopy przestały rosnąć. Chodząc od lekarza do lekarza i w międzyczasie na fizjoterapię wstępnie stwierdzono neuropatię.
Czekamy na przyjęcie do szpitala i po badaniach będzie wiadomo dokładnie co, jak i dlaczego 😒 Badania genetyczne mamy dopiero pod koniec roku- kosmiczne terminy...
Powiedzcie mi proszę jak żyć z tą chorobą, czy da się ją jakoś zatrzymać? Chodzimy na basen, fizjoterapię- można coś jeszcze wprowadzić, aby było lepiej?
Wkładki i buty ortopedyczne też są pomocne?
Chwytamy się już wszystkiego.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuję za wszelkie informacje
gość
08-04-2021, 07:31:40

Cześć, trochę czasu minęło od ostatnich wpisów na forum. Niedawno dowiedziałam się, że również choruję na cmt. Poszukuję dobrych ortez. Czy ktoś mógłby polecić jakiegoś producenta, sklep? Pozdrawiam wszystkich z cmt.
gość
03-05-2021, 12:49:49

Witam serdecznie. Czy ktoś z Państwa orientuje się czy pano doktor Alina Kwolek - Limańska z UCK w Katowicach pracuje jeszcze?
gość
21-07-2021, 08:52:52

Gość 2014-03-08 17:32:30
witam wszystkich.waśnie zdiagnozowano u mnie polineuripatię.jestem załamana.z jednej strony czuję ulgę,że wreszcie wiedzą co mi jest,po dwóch latach biegania od lekarza do lekarza.zaczęło się dwa lata temu okropnymi bólami stóp,potem łydek.nogi drętwieją ,czuję mrowienie aż do kolan.nidawno pojawiły się okropne bóle mięśni rąk i ud,oraz drętwienie.do tego czuję się fatalnie,mięśnie są osłabione,drżą,nie mam ochoty ruszać się z łóżka. kiedy usłyszałam diagnozę pomyślałam ok ,wiemy co mi jest teraz leczenie,a tu niespodzianka,choroba nieuleczalna.jestem załamana,nie chce mi się żyć,desperacko szukam ratunku.czy ktoś coś wie o tej chorobie?,może macie jakieś informacje? pomóżcie.
gość
21-07-2021, 08:55:13

Gość 2021-07-21 10:52:52
witam wszystkich.waśnie zdiagnozowano u mnie polineuripatię.jestem załamana.z jednej strony czuję ulgę,że wreszcie wiedzą co mi jest,po dwóch latach biegania od lekarza do lekarza.zaczęło się dwa lata temu okropnymi bólami stóp,potem łydek.nogi drętwieją ,czuję mrowienie aż do kolan.nidawno pojawiły się okropne bóle mięśni rąk i ud,oraz drętwienie.do tego czuję się fatalnie,mięśnie są osłabione,drżą,nie mam ochoty ruszać się z łóżka. kiedy usłyszałam diagnozę pomyślałam ok ,wiemy co mi jest teraz leczenie,a tu niespodzianka,choroba nieuleczalna.jestem załamana,nie chce mi się żyć,desperacko szukam ratunku.czy ktoś coś wie o tej chorobie?,może macie jakieś informacje? pomóżcie.
gość
21-07-2021, 08:59:41

gość
21-07-2021, 15:12:23

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: