Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
21-09-2016, 05:49:44

Witam wszystkich!!
Ja choruje od 2015 rozpoznano u mnie polineuropatia aksonalna ruchowo-czuciowa opadajaca stopa
Po wyjsciu ze szpitala, bralem gasc lekow, po tygodniu odstawilem je wszystki
Zaczalem brac Paste CBD konopi (siewnych) przemyslowych po 3 miesiacach wrócila mi wladza stopy w 60%
dzis ja normalnie dzwigamw 60-70% tach
Jesli ktos bylby zainteresowany to sluze rada , moj meil to :
z-byszek@tlen.pl
ibiz39
gość
02-11-2016, 18:52:10

Witam, właśnie dowiedzieliśmy się, że nasz syn (7 lat) choruje na polineuropatię, zdiagnozowano w szpitalu GCZD Ligota. Szukam sprawdzonego lekarza neurologa dziecięcego, który leczy dzieci z tą chorobą i wytłumaczyłby nam dokładnie jak poprowadzić nasze dziecko, jak je rehabilitować i co możemy zrobić aby choroba się nie rozwijała dalej. Będę wdzięczna za namiary. ( agata3322@wp.pl).
gość
07-11-2016, 15:05:18

witam
mąż choruje na polineuropatię ale bez diagnozy czyli od czego
choroba mąż jest od roku 2015 maja tak mniej więcej bo oczywiście nie da się określić dokładnie a już jeździ na wózku bardzo szybko postępuje co robić mamy wizytę w warszawie na 24 stycznia 2017 r a jak tam z kolejkami czy jak mam wyznaczoną godz 9 to przyjmą o 9
gość
02-12-2016, 10:16:26

Gość 2016-11-07 16:05:18
witam
mąż choruje na polineuropatię ale bez diagnozy czyli od czego
choroba mąż jest od roku 2015 maja tak mniej więcej bo oczywiście nie da się określić dokładnie a już jeździ na wózku bardzo szybko postępuje co robić mamy wizytę w warszawie na 24 stycznia 2017 r a jak tam z kolejkami czy jak mam wyznaczoną godz 9 to przyjmą o 9
Witam,
Gdzie mąż ma mieć te badania ? jeśli w IMDiK na Pawińskiego,to nie przyjmą go o 9 chyba,że przyjedziecie pierwsi (przyjmują wg przyjścia)
Mnie tą chorobę zdiagnozowali 3 lata temu i tez do tej pory nie znaleźli przyczyny.. aktualnie podejrzewają jeszcze inną chorobę albo polineuropatię i jeszcze dodatkowo inną chorobę ..
co do postępowania to zależy od rodzaju i stopnia uszkodzenia włókna nerwowego,wieku zachorowania i rodzaju dziedziczenia jeśli jest genetyczna
co robić ? ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć,ale max 30 min dziennie,bo jeśli ćwiczy się dłużej to jeszcze bardziej mogą się uszkodzić nerwy.. ta choroba jest taka beznadziejna..
gość
15-01-2017, 21:25:08

WItam wszystkich,
Mam 17 lat, choruję od ponad 10, po 2 operacjach w USOR Zakopane - bardzo polecam!!, u lekarzy byłam w całej Polsce, mój stan? Z roku na rok coraz gorzej....
Jeśli ma ktoś pytania to chętnie odpowiem, a może pomogę.
Pozdrawiam, Lena
gość
22-01-2017, 14:41:44

Witajcie.
Jestem fizjoterapeutą. Zgłosił się do mnie pacjent z polineuropatią aksonalną. Zapewne wiecie sporo więcej ode mnie o badaniach, lekarzach i nowościach w leczeniu. Będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje.
gość
08-07-2017, 17:33:22

Mam 77 lat, od paru miesięcy polineuropatię zdiagnozowaną w szpitalu, o nieznanej przyczynie, cukrzyca, niedobór wit.B, tarczyca, nowotwór, wykluczone., nie palę i nie piję, odżywiam się bardzo zdrowo. ciężko chodzę, co dalej? proszę o parę słów.Może to leki, bo biorę ich sporo. Marta
gość
08-07-2017, 17:40:31

wszystko jest możliwe, ale może to nie jest neuropatia
gość
21-08-2017, 16:59:04

W wieku 29 Lat dowiedzialam sie ze rowniez choruje na polineuropatie dziedziczna CMTX1. Baylor to Dallas mine ogromnym szokiem i ciosem . W mojej rodzinie jest to pierwszy taki przypadek. Moi rodzice, rodzenstwo jak rowniez reszta rodziny sa zdrowi. Moja wada genowa jest na chromosomie X . Jesli chodzi o objawy to zawsze mialam bardzo szczuple lydki I dlonie. Nigdy nie podejrzewalam ze to moze byc objaw jakiejs choroby. Nie odczuwam bolu ani mrowienia w dloniach czy Nogach. Do lekarza neurologa poszlam bo zauwazylam przypadkiem ze nie moge podniesc jednej stopy do gory ani jej wykrecic w strone zewnetrzna. Czy ktos z was ma moze ten Sam rodzaj poli? Jak to u Was sie objawia? Czy choroba szybko postepuje?
gość
02-01-2018, 09:07:28

Witam. Moja córka choruje na poli. Chciałaby się skontaktować z ludzmi, którzy mieli zabieg w Zakopanym. Moje gg 45052159. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: