Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2021, 05:38:25

Gość 2014-03-03 07:32:56
Witam! Czy moglibyście napisać jakie leki przepisują Wam lekarze w leczeniu polineuropatii oraz jakie ćwiczenia rehabilitacyjne zlecają, chodzi mi również o Wasze opinie co do skuteczności jednych i drugich.
gość
01-11-2021, 10:31:16

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-04-2022, 21:35:02

gość
24-05-2022, 12:26:17

Witam, cieszę się że znalazłam ten wątek. Choruję na CMT tak właściwie od urodzenia, a oficjalną diagnozę dostałam kilka tygodni temu, w wieku 26 lat. Miałam już 5 operacji, źle się dla mnie skończyły, przez co już mam zwyrodnienie obu stawów skokowych. Sukcesywnie mi się pogarsza, mało już mi zostało czucia w stopach. Po tym wszystkim czuje głównie złość. Mama ma wady stop, prababcia też je miała, a ja dostałam diagnozę wrodzonych stop konsko-szpotawych. Opowiedzcie mi proszę, jak to wygląda teraz. Pozdrawiam
gość
16-08-2022, 11:33:53

Dzień dobry wszystkim choruje na polineuropatie ,chciałbym się dowiedzieć jakie olejki najlepiej używać żeby zminimalizować ból i napięcie mięśni.
gość
08-11-2022, 21:32:27

gość
02-02-2023, 16:52:57

Witam serdecznie w 2022 zdiagnozowano u mnie polineuropatia axalno-czuciową nie mogę chodzić bolą najwięcej stopy i się gotują biorę egzysta maksymalną dawkę troszeczkę to zminimalizuje dolegliwości Czy masz może ktoś takie objawy choroba ogólnie postępuje wyszło już na ręce ta choroba jest nieobliczalna
gość
02-02-2023, 17:03:19

Bardzo przepraszam zapomniałam dodać że choroba nie jest diagnozowana Nie wiadomo od tego powstała bardzo szkodzi mi ciepło i słońce
gość
11-05-2023, 10:06:00

Witam. Od dwóch lat mam piekące drętwiejące i słabnące nogi, w stopy zawsze mi zimno.,na dodatek mam od kręgosłupa piersiowego w dół całe ciało drętwieje. Nie mam żadnej djagnozy, mimo że już zrobili mi bardzo dużo badań. Może ktoś miał, podobne bóle, proszę o pooc i podpowiedź co to może być, bo zwarjuje.
gość
09-08-2023, 06:55:21

Pozdrawiam Artur jest to paskudna choroba mam stwierdzoną polineuropatie ruchową czuciową aksonalna od 7 miesięcy mam mrowienie w stopach uczucie sztywności w kolanach do tego dretwe piszczele i pieczenie czasami klucie od kolan w dół.Nogi stały się słabsze problemy z chodzeniem po schodach z wyjściem na krzesło. Za miesiąc mam mieć badania na oddziale neurologicznym gdyż mój neurolog chce znaleźć przyczynę tej choroby.W stopach cały czas bolą mnie scięgna jak bym miał naciągnięte a pod stopami mrowienie.Ruszam się ile mogę. Szukam cały czas w internecie lekarstwa na tą chorobę. Biorę dużo witamin i różnych lekarstw na odbudowę nerwów. Robiłem przez 10 dni u fizjoterapeuty masaż tkanek głębokich żeby pobudzić mięśnie i nerwy do regeneracji.Są różne polineuropatie niektóre się cofają po wielu miesiącach czasami latach. Staram się żyć z tą chorobą. Ważna też jest dieta odstawiłem wszystkie węglowodany. Każdy przypadek tej choroby jest u każdego jest odrębny. Każdy organizm z tą chorobą walczy inaczej.Potrzebne jest wsparcie bliskich osób.Trzeba rozmawiać na ten temat.Musimy wszyscy szukać sposobu jak pokonać tą chorobę jak z niej wyjść. Musimy się wszyscy informować wymieniać spostrzeżeniami. Ja jeszcze zacznę stosować olejek przesiewowy z maichuany medycznej ktoś tam pisał wcześniej że dolegliwości trochę mu ustąpiły po trzech miesiącach. Pozdrawiam wszystkich jak coś będę wiedział będę dawał znać. Trzymajcie się mocno nie poddawać się walka i jeszcze raz walka z tą wstrętną chorobą!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: