Jeszcze raz to ja Artur mój imeil arthurghost@onet.pl możecie pisać
gość 21-07-2021, 10:59:41Gość 2014-03-08 17:32:30
witam wszystkich.waśnie zdiagnozowano u mnie polineuripatię.jestem załamana.z jednej strony czuję ulgę,że wreszcie wiedzą co mi jest,po dwóch latach biegania od lekarza do lekarza.zaczęło się dwa lata temu okropnymi bólami stóp,potem łydek.nogi drętwieją ,czuję mrowienie aż do kolan.nidawno pojawiły się okropne bóle mięśni rąk i ud,oraz drętwienie.do tego czuję się fatalnie,mięśnie są osłabione,drżą,nie mam ochoty ruszać się z łóżka. kiedy usłyszałam diagnozę pomyślałam ok ,wiemy co mi jest teraz leczenie,a tu niespodzianka,choroba nieuleczalna.jestem załamana,nie chce mi się żyć,desperacko szukam ratunku.czy ktoś coś wie o tej chorobie?,może macie jakieś informacje? pomóżcie.
kwiiatek 21-08-2013, 09:26:51
Witam,
Mam 32 lata. Niedawno zdiagnozowano u mnie polineuropatię czuciowo-ruchową, najprawdopodniej o podłożu genetycznym, dowiem sie na 100% po badaniach genetycznych. Przeszłam wiele badań, rezonanse, punkcję kręgosłupa, EMG, badania krwi. Lekarze twierdzą, że jesli neuropatia jest genetyczna to nie ma na nia lekarstwa i nie ma sesnu przyjmowanie leków. Wydaje mi się to dziwne. Naprawde nie ma leków, które mogą chociaż opóźnić rozwój choroby? A jakas rehabilitacja, aktywność fizyczna?
Czy możecie coś napisać na ten temat?
kwiiatek 21-08-2013, 09:26:51
Witam,
Mam 32 lata. Niedawno zdiagnozowano u mnie polineuropatię czuciowo-ruchową, najprawdopodniej o podłożu genetycznym, dowiem sie na 100% po badaniach genetycznych. Przeszłam wiele badań, rezonanse, punkcję kręgosłupa, EMG, badania krwi. Lekarze twierdzą, że jesli neuropatia jest genetyczna to nie ma na nia lekarstwa i nie ma sesnu przyjmowanie leków. Wydaje mi się to dziwne. Naprawde nie ma leków, które mogą chociaż opóźnić rozwój choroby? A jakas rehabilitacja, aktywność fizyczna?
Czy możecie coś napisać na ten temat?
gość 30-01-2018, 17:09:33
Jestem kobietą 70+ z Warszawy. Od czerwca 2017 choruję na polineuropatię czuciowo-ruchową NIECUKRZYCOWą. kończyn dolnych Szukam towarzyszy niedoli w celu wymiany doświadczeń...(np. rehabilitacja, wczasy lecznicze??). proszę napisać. Marta N.
gość 03-03-2014, 07:32:56
Witam! Czy moglibyście napisać jakie leki przepisują Wam lekarze w leczeniu polineuropatii oraz jakie ćwiczenia rehabilitacyjne zlecają, chodzi mi również o Wasze opinie co do skuteczności jednych i drugich.
gość 02-02-2024, 07:45:23
Witam Pani Aneto bardzo dobry jest elektrostymulator są w nim 3 funkcie ja sobie kupiłam i używam codziennie poprawiły mi się mięśnie oprócz tego jeszcze ćwiczenie co dziennie robię polecam to nie jest drogie .
gość 03-03-2014, 07:32:56
Witam! Czy moglibyście napisać jakie leki przepisują Wam lekarze w leczeniu polineuropatii oraz jakie ćwiczenia rehabilitacyjne zlecają, chodzi mi również o Wasze opinie co do skuteczności jednych i drugich.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.