Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-11-2007, 21:10:00

witam, mi jakims cudem zrobiono badania Dna , bylam z tymm u genetyka i powiedziano mi ze mam 50% / 50% szans na zdrowe dziecko , wie ktos czy mozna jakos uchronic dziecko przed tym??[addsig]
ewelina83
gość
01-12-2007, 16:13:00

Mieszkam w woj Opolskim mam 59 lat,choroba moja zaczęła się w 2002.rozpoznano ją zbyt pózno,bo dopiero w grudniu 2006.Obecnie leczę się u pani neurolog we wrocławiu.lecz zbytnio nie widać efektów.Mam problemy z poruszanię się.Bardzo boli mnie kregosłup oraz noga prawa. Ćwiczylam na rowerku ,po którym zle się czulam.Kupilam sobie aparaturę Biomag Laguna,po której przez 1.5 m-ca było wspaniale,Ale teraz znow jest gorzej. Szukam teraz kontaktu z osobami ktore też choruja na ta chorobę.Pozdrawiam cię Elzbieto STENIA.
gość
03-12-2007, 09:04:00

witam,ja także choruję na polineuropatię-przynajmniej tak mam to zdiagnozowane, bo podejrzewali u mnie także SM-stwardnienie rozsiane. Mam klopoty z chodzeniemi to czasem naprawde jest bardzo uciazliwe. Teraz jestem jeszcze w ciązy-w 8 miesiącu,na poczatku czulam sie świetnie, jakby mi nic nie bylo, ale teraz pod koniec jest coraz gorzej,czuje osłabienie konczn i duze zmeczenie. Boje sie ze moje dziecko moze to po mnie odziedziczyc. U mnie tą chorobe wykryto gdy mialam 20 lat-wiec dosc późno. Podczas porodu bede musiala miec pelna opiekę neurologiczna i bede musiala rodzic po przez cesarskie ciecie,poniewaz poród bylby dla mnie zbyt duzym wysilkiem.
gość
04-12-2007, 15:29:00

Witaj Gościu!
Mojemu synowi również urodzi się maleństwo i to na dniach i nie myślimy że może być chore.Zdajemy sobie sprawę z tego że istnieje prawdopodobieństwo odziedziczenia choroby ale nie mozna martwić się na zapas.Teraz musisz myśleć o sobie a nie stresować się.Czas pokaże co nam pisane.Ja jestem optymistką i wierzę że będzie wszystko dobrze,po prostu musi być dobrze.Teraz przybyło też ci trochę kilogramów,masz bardziej obciążone nogi i stąd mogą być większe problemy z chodzeniem.Czy rozmawiałaś z lekarzem?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Elżbieta
gość
06-12-2007, 21:03:00

witaj Steniu!
nie wiem czy bylaś w poradni chorób mięśni,naprawdę warto.Ja jeżdżę do Katowic,nie wiem czy jest taka poradnia we Wrocławiu.Porozmawiaj ze swoim neurologiem bo on musiałby dać Ci skierowanie do takiej poradni.Jeżeli chciałabyś pojechać do Katowic to podaję adres;Poradnia Chorób Mięśni Katowice-Ligota ul.Medyków -doktor Limańska.Okres oczekiwania jest dlugi,ale warto.Lekarka jest wspaniała.Polecam.Zyczę zrowia.Pozdrawiam.Elżbieta
gość
07-12-2007, 09:16:00

Przepraszam Steniu, że nic nie napisałam, ale i tak nie mam namiarów na dobrego neurologa bo ten, u którego się leczyłam gdzieś wyjechał i muszę znaleźć nowego. Widziałam, że Elżbieta Ci podała adres do Katowic może warto się tam skonsultować, skoro źle się czujesz i komfort Twojego życia pogarsza się. Powodzenia

Słuchajcie spokojnie nie denerwujcie się tak o dzieci, czy będą zdrowe, czy chore przecież i tak będziecie je kochać. Wiem, że nie chcecie obarczyć ich ciężarem jakim jest ta choroba, ale musicie zdawać sobie sprawę, że nie mamy na to wpływu . Cieszcie się szczęściem jakim jest czekanie na dzieciątko i postarajcie się by zapewnić mu prawidłową opiekę. Tak na pocieszenie mam siostrę, która jest matką 2 pięknych dzieci, córeczki i synka, z którymi jak do tej pory jest wszystko w porządku mimo tego, że u niej choroba objawia się w największym stopniu. Pozdrawiam.
gość
08-12-2007, 21:11:00

Witam serdecznie!choruje na polineuropatie czuciowo ruchowa. od samego poczatku lecze sie u doktora Krzysztofa Beslera który pracuje w piekarach slaskich! jest wybitnym specjalista. Gdyby ktoś byl zainteresowany to podam jego numer telefonu!
gość
08-12-2007, 21:12:00

Witam serdecznie!choruje na polineuropatie czuciowo ruchowa. od samego poczatku lecze sie u doktora Krzysztofa Beslera który pracuje w piekarach slaskich! jest wybitnym specjalista. Gdyby ktoś byl zainteresowany to podam jego numer telefonu!
gość
09-12-2007, 22:21:00

Witaj Gościu!Ja mieszkam kolo Tarnowskich Gór i moim lekarzem prowadzącym jest dr.Elżbieta Gębka.Jest świetnym neurologiem,ale zawsze dobrze jest mieć w zapasie namiary na dobrego specjalistę.Napisz jak przebiega u Ciebie leczenie i jak daleko jest zaawansowana choroba U Ciebie.Pozdrawiam Elżbieta
Początkujący
11-12-2007, 19:39:00

Witam !! Mam pytanie ? Bo każdy z nas ma polineuropatie albo się ją nabywa lub sie ją dziedziczy , bez badań genetycznych i tak wiem od kogo ją odziedziczyłem . Moje troje rodzeństwa ani rodzice nie mają objawów choroby, tylko się cieszyć . Czy ktoś wie lub się domyśla w jaki sposób neuropatia się tworzy i od czego lub z braku czego się pogłębia .
marek2305

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: