Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
23-12-2007, 22:24:00

Dziekuje za odpowiedz- wiem o srodkach ostrożności - chodziło mi tylko o efekty- po prostu każdy lekarz mówi co innego - a ja wole wiedziec jak to jest w praktyce u chorych.

GRATUJĘ "stanowiska" babci.

To niesamowite uczucie !!!!

Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz i Życze Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia !!!!

Piotr1969
Piotr.K
Początkujący
27-12-2007, 00:16:00

Witam !! Ja jeżdżąc rowerem utrzymuje sie w kondycji np: w sezonie letnim prawie zapominam o chorobie gdzie miesięcznie robie 1600 km . Zawsze po rowerku lepiej mi się chodzi chociaż mięśnie mam trochę zmęczone, a jeżdżę 3 lata a choruje 10 lat .Raczej nie miewam zakwasów no chyba że tak jak dziś zrobiłem 100 km bo obecnie mamy martwy sezon i wystarczy 50 km.Obecnie z miejsca jestem w stanie się wybrać na jednodniową wycieczkę 100 km a latem 200 km . Tymi kilometrami proszę sie nie sugerować .Proponuje jeździć, ćwiczyć ale słuchać swoje ciało bo to one dyktuje warunki.
marek2305
Początkujący
27-12-2007, 09:28:00

Dziekuje Marku.
Dokładnie tak myśłałem a Twoja podowiedz tylko mnie utwierdziła.
Ja zaczynam od rowerka treningowgo- zobaczę jak moje płuca na to zareagują - mam jedno zniszczone całkowicie.

dziekuje
Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2008 roku

Piotr1969 [addsig]
Piotr.K
gość
29-12-2007, 11:07:00

witam wsyzystkich,a czy ktos z was ma ta paskudna chorobe przez przedawkowanie psychotropow,zapicie alkoholem oraz duze wyglodzenie?
standardy poszly nogi troche rece i przez jakis czas jezdzilam na wozku z tym ,ze w szpitalu troche mnie postawili na nogi,problem rowniez polega na tym,iz jestem witrazystka i nogi wraz z dlonmi sa niezbedne abym mogla tworzyc,mam nadzieje,ze moja adnotacja sie wyswietli i ukierunkujecie mnie troszke pamietajac przy tym o troszke innym podlozu nabycia tego brzydala.z gory uprzejmie dziekuje oraz serdecznie pozdrawiam!!!!!!ewa
gość
29-12-2007, 16:04:00

elzbieto bardzo cie prosze podaj mi telefon lub dokladny adres do pani doktor limanskiej zycze zdowia i szczescia w nowym roku 2008 stenia
Początkujący
29-12-2007, 16:25:00

Witam !! Polineuropatia to powikłania po cukrzycy ,tarczycy ,alkoholizmie, używania narkotyków . W moim przypadku żadna z tych opcji , bo chorobę odziedziczyłem . W mojej rodzinie były choroby reumatyczne ale nikt nie miał problemów ze stopami . Z tego co u siebie zaobserwowałem choroba postępuje kiedy jakaś kończyna zmarznie , będzie zbyt duży nacisk ,przeciążenie lub zbyt długi czas w jednej pozycji 8 godzin trzymane kierownicy roweru
marek2305
Początkujący
29-12-2007, 17:51:00

A jeszcze Polineuropatia może wystąpić po ukąszeniu kleszcza ( bolerioza ) lub psa ( wścieklizna ) ale na to drugie się umiera .
marek2305
gość
30-12-2007, 15:24:00

Witaj Stefanio!
Telefon do Poradni Chorób Mięśni 032-7894000 i tam umawiasz termin wizyty,na skierowaniu musi być nazwa poradni i adres-ul.Medyków-Szpital Kliniczny-Katowice Ligota.
Życzę dużo zdrówka w Nowym Roku.Elżbieta
gość
01-01-2008, 09:58:00

06-10-2007 o 22:55, gość :

mamy dziecko chore na polineuropatie nie chodzi przestala bylo 6 rzutow i wychodzila co mozna jeszcze zrobic tel 692 157 084

Cześć Hadino!Bądż grzeczny i posłuchaj żony i zacznij ćwiczyć.Moja neurolog zaleca jazdę na rowerze,gdy oglądamy telewizor ćwiczę dłonie,mam piłeczki z kolcami,można je kupić w sklepie z zaopatrzeniem rehabilitacyjnym,nie są drogie.Masz córeczkę więc ruch masz zapewniony,ja z tą chorobą żyję już kupę lat i polecam po prostu przyzwyczaić się do niej,nie mamy innego wyjścia,może brzmi to niedorzecznie ale nie ma cudownego lekarstwa na polineuropatię,najważniejsza jest rehabilitacja,jest to podstawa naszego leczenia.
Napisz mi ile miesięcy miała Twoja córeczka gdy poszliscie z Nią na badania wykluczające chorobę,ja w grudniu zostanę babcią a syn też jest chory więc sam rozumiesz że mamy o co się obawiać. Czy masz orzeknięty stopień niepełnosprawności.Pozdrawiam całą rodzinkę,całuski dla córeczki

gość
01-01-2008, 10:01:00

06-10-2007 o 22:55, gość :

mamy dziecko chore na polineuropatie nie chodzi przestala bylo 6 rzutow i wychodzila co mozna jeszcze zrobic tel 692 157 084

Cześć Hadino!Bądż grzeczny i posłuchaj żony i zacznij ćwiczyć.Moja neurolog zaleca jazdę na rowerze,gdy oglądamy telewizor ćwiczę dłonie,mam piłeczki z kolcami,można je kupić w sklepie z zaopatrzeniem rehabilitacyjnym,nie są drogie.Masz córeczkę więc ruch masz zapewniony,ja z tą chorobą żyję już kupę lat i polecam po prostu przyzwyczaić się do niej,nie mamy innego wyjścia,może brzmi to niedorzecznie ale nie ma cudownego lekarstwa na polineuropatię,najważniejsza jest rehabilitacja,jest to podstawa naszego leczenia.
Napisz mi ile miesięcy miała Twoja córeczka gdy poszliscie z Nią na badania wykluczające chorobę,ja w grudniu zostanę babcią a syn też jest chory więc sam rozumiesz że mamy o co się obawiać. Czy masz orzeknięty stopień niepełnosprawności.Pozdrawiam całą rodzinkę,całuski dla córeczki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: