Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-05-2016, 08:10:24

Pani Elżbieto wszyscy "tu" zaglądający szukają jakiegoś sposobu a może nawet cudu by poradzić sobie z chorobą. więc może poda Pani namiary do tych specjalistów na forum. Jeśli nie to ja tez poproszę na ewa. szczytno@wp.pl.
zmagam się również z ta choroba jednak jej objawy nie utrudniają mi funkcjonowania. W mojej rodzinie jest to schorzenie genetyczne. I właśnie dowiedziałam się że mój synek 2,5 lat ma podejrzenie polineuropatii czuciowej. Badania emg są na granicy dolnej normy, a jak wiadomo jest to schorzenie postępujące. W Poradni Chorób Mięśni w Warszawie na Banacha do 2017r nie mam miejsc, jesteśmy zapisani na 344 miejscu listy rezerwowej !!!!!!!!!!!!!! Proszę o pomoc podajcie jakieś namiary
gość
27-05-2016, 09:26:32

Do końca 2017roku nie ma wolnych miejsc. SZOKKKKKKKKKKK
gość
28-05-2016, 06:04:32

Witam. Mógłby mi ktoś wyjaśnić co oznacza wynik badania eeg głowy? Jest tu ktoś?
gość
28-05-2016, 15:34:59

Przeprowadzam badania ankietowe wśród pacjentów - za każdy głos będę wdzięczna. Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/11myrqszk2YoOEF7Vp2CPTxDHH-0I74DbSsSjQ-xO1mc/viewform
gość
20-06-2016, 18:40:39

Pani Ewo,ja od 10 lat chodzę do p.dr Kwołek-Limańskiej która przyjmuje w Poradni Chorób Mięśni w Katowicach Ligocie,jest to lekarz z powołania,ma czas dla pacjenta i na prawdę stara się pomóc.Na Facebooku jest grupa zamknięta osób chorych na polineuropatię,jest tam też dużo wiadomości i namiary na specjalistów,polecam Elżbieta
Początkujący
01-07-2016, 06:40:23

Witam wszystkich!!
Ja choruje od 2015 rozpoznano u mnie polineuropatia aksonalna ruchowo-czuciowa opadajaca stopa
Po wyjsciu ze szpitala, bralem gasc lekow, po tygodniu odstawilem je wszystki
Zaczalem brac paste konopi (siewnych) przemyslowych po 3 miesiacach wrócila mi w 60% wladza w stopie
dzis ja normalnie dzwigamw 60-70% tach pozostala dretwy naskurek a dopowiem jeszcze ze po wyjsciu ze szpitala mialem slaby zciska nadgarstkow i ograniczenia jesli chodzi o dzwiganie rak co tez ustopilo.
Jesli ktos bylby zainteresowany dyskusja to sluze rada moj meil to : z-byszek@tlen.pl
ibiz39
gość
14-07-2016, 10:29:50

Hej Aga,
czy znalazlas dobrego specjaliste, pomogl tacie? Mam ogromny problem z mama ktora ma ta sama przypadlosc. Daj znac prosze jesli jestes w stanie jakos doradzic!
Z gory dziekuje ,
pozdrawiam, iza
Gość 2010-01-12 10:29:26
Potrzebuję nr tel. do lekarza neurologa specjalizującego się w leczeniu polineuropatii w Warszawie, chodzi o prywatną praktykę lekarską. Polecali Państwo na forum prof. Hausmanową jako wybitnego specjalistę w tej dziedzinie. Znalazłam także w sieci nazwiska: Dr n. med. Hanny Drac, Prof. dr hab. Anny Fidziańskiej, Dr n. med. Marii Jędrzejowskiej, Prof. dr hab. Anny Kamińskiej, Dr hab. Andrzeja Kochańskiego, Dr n. med. Agnieszki Madej-Pilarczyk, Prof. dr hab. Ireny Niebrój-Dobosz, Doc. dr hab. Katarzyny Rowińskiej-Marcińskej, Dr n. med. Marii H. Strugalskiej-Cynowskiej. Poszukuję lekarza, który rzeczywiście zna się na tej chorobie i będzie w stanie choć trochę pomóc mojemu ojcu w walce z tą chorobą. Zdecydowaliśmy się na wizytę prywatną ponieważ choroba ostatnio szybko postępuje i nie mamy czasu na czekanie. Gdyby ktoś z Państwa mógł mi pomóc w tej sprawie podaję swój email: filusa@wp.pl. Z góry dziękuje za pomoc. Agnieszka.
gość
15-07-2016, 16:15:03

Witam. Gdzie z dzieckiem z polineuropatią na turnus?
gość
17-07-2016, 08:57:00

Witam, u mojego synka (2,5 roku) wykryto neuropatię CMT. Chętnie dowiem się czegoś więcej na temat tej choroby, a także podzielę się zdobytą już wiedzą. Mój meil jadwisia132@spoko.pl
gość
21-09-2016, 05:27:52

Hej ! kochani , jestem już starsza Panią mam 61 i ina razie mam stwierdzoną polineropatie i czekam na emg.
Załamałam się. Bolą mnie ręce i nogi pomóżcie jak dojść do rozumu i walczyć.Cały czas pracuje i jestem sprawna fizycznie i aktywna ale się strasznie boję

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: