Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-03-2016, 10:51:42

Pisałaś,że miałaś robioną punkcję i wyszła dobrze. Jakbyś miała borelioze albo inną odkleszczową chorobę to by coś wyszło w płynie no chyba,że nie robili pod tym kątem ale powinnaś to mieć w wynikach z punkcji. Ja miałam robioną punkcję 2 razy. Za pierwszym razem robili mi pod kątem boreliozy mimo,że tylko raz miałam kleszcza,którego wyciągnęła mi lekarka w przychodni bo był taki malutki że sama bałam się go wyciągnąć. Po wyciągnięciu kleszcza dostałam jakiś antybiotyk mimo że nie miałam rumienia. Drugą punkcje robili mi pod kątem tych prążków ale też boreliozy mimo,że nie znalazłam drugi raz kleszcza ani rumienia..nawet nic mi nie mówili,że pobierają płyn pod kątem boreliozy dopiero w wynikach zobaczyłam ale też wyszło ok.
Myślę,że raczej niepotrzebnie panikujesz. Brat miał z 4 kleszcze a raz pojawił mu się rumień. Zbadał sobie krew pod kątem boreliozy i wyszło ok. Objawów też na szczęście nie ma.
gość
08-03-2016, 13:57:25

Punkcje mialam pobierana pod katem zapalenia opon mozgowych wiec na bakterie i wirusy, poza tym od tamtego czasu mienelo 6 lat wiec w tym czasie mogl mnie ugryzc kleszcz mimo, ze ja go nigdy noe widzialam na ciele. Wiesz ile jest takich osob co byly w szoku, ze maja bolerioze, bo nigdy nie widzialy u siebie kleszcza i rumienia? A skads te objawy musza sie brac.
gość
10-03-2016, 10:11:52

to , że muszą to nie znaczy, że z boleriozy, ale najpewniej gdzie jest uszkodzenie
gość
12-04-2016, 08:12:51

Witam. Szukam lekarza, który mógłby zająć się 7 letnim dzieckiem ze zdiagnozowaną polineuropatią czuciowo-ruchową typu aksonalnego. Przeszło rok czekamy na termin w poradni Chorób Mięśni w Warszawie na Banaha jak na razie bez rezultatu (podobno w chwili obecnej nie mają lekarza zajmującego się dziećmi w tym wieku). Bardzo proszę o jakieś namiary na lekarzy specjalizujących się w chorobach mięśni. Z góry dziękuję za pomoc. Mój mail - iwonk642@wp.pl
gość
16-04-2016, 19:17:23

Tel do mnie 602 108 621 andrzej z łodzi mam nadzieje ze pomoge
Początkujący
02-05-2016, 07:13:32

Witam.
Mam 36 lat,mieszkam w Lublinie. Na polineuropatie (typ II-cokolwiek to znaczy:) ) choruje odkąd pamiętam. Choroba została zdiagnozowana w Warszawie na Banacha gdy miałem 6 lat. Początkowo moje problemy polegaly na opadajacych stopach,chodzeniu na ugiętych nogach,chudych łydkach,nie mogłem stać zbyt długo,biegać. Mimo to żyłem w miarę normalnie,grałem w piłkę,jeździłem na rowerze. W pierwszej klasie liceum wszedłem nawet na Kasprowy Wierch co w tej chwili jest nie do pomyślenia. W wieku 15-16 lat miałem w Zakopanem operację ustawienia stóp i wydłużenia ścięgien. Efekt był taki że przez jakiś czas stopy mi nie opadały tak bardzo,prostowałem nogi i ogólnie mój chód wyglądał chyba lepiej. Minus było jednak osłabienie mięśni ( 2 razy po 1,5 w krótkim odstępie czasu miałem gips więc byłem unieruchomiony). Od tego czasu stopniowo moje mięsnie słabły (głownie nóg). Nasilaly sie problemy z chodzeniem,wchodzeniem po schodach,jeżdzeniem na rowerze itp. Obecnie,w wieku 36 lat jest mi ciezko chodzic. Chodzenie jest dla mnie duuuużym strresem. Uzywam laski ktora zcasem pomaga,ale gdy dopadnie mnie nerw to i z nią cięzko dać kilka kroków. Wejscie np na krawęznik,schodek jest niewykonalne. Chodzic moge tylko po prostej powierzchni. Dłuższe siedzenie powoduje ból mięsni nog,kręgoslupa. Długo mógłbym pisac o tym jak to jest z tym żyć. Jesli ktoś ma ochotę zapraszam do kontaktu : wojciech_ch@poczta.fm
Wojtek
gość
05-05-2016, 21:32:35

Witam, ile osób tyle miejsc. Ja polecam Słupsk dr Gałązkę , Nyża , Nacewicza- naprawdę świetny oddział miła atmosfera-tam wszyscy pracują z pasją, zaangażowaniem i profesjonalizmem . Wiem , bo miałam tam dwie operacje odcinka szyjnego.
Ryzyko związane z operacją jest zawsze i dlatego operacja to ostateczność i należy ją wykonać w miejscu , gdzie jest ono najmniejsze pozdrawiam Gosia
Początkujący
07-05-2016, 20:23:18

Witam wszystkich
Jestem tu , na polineuropatie choruje od 2015 roku do 2015 roku nawet nie wiedzialem ze taka choroba istnieje od lutego tego roku od, stawilem leki psychotropy i lecze sie CBD po dwuch miesiacach opadajaca stopa juz nie jest tak opadajac i nawet wraca sterowanie czyli dzwigam ja troche do gory wczesniej to bylo niemozliwe
Jesli ktos chce podyskutowac to zapraszam na meila z-byszek@tlen.pl
ibiz39
gość
24-05-2016, 18:30:40

Gość 2007-07-15 20:25:00
Pani Karolino!Gdyby ta choroba się potwierdziła to proszę się zemną skontaktować,dam namiary na najlepszych specjalistów w Polsce zajmujących się tą chorobą--Elżbieta
gość
24-05-2016, 18:33:26

pani Elżbieto mamy córkę chorą na tę chotobę keśli można proszę o podanie namiarów na jakichś specjalistów . pozdrawiam Andrzejz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: