Proszę o odpowiedź
natdym6@o2.pl 2012-04-25 10:41:59
Bardzo dziekuje za pomoc:) nie bede sie bynajmniej tak martwic...ja dopiero od niedawna zaczelam o tym czytac i dobrze ze wogole zaczelam bo warto jest wiedziec duzo o tej chorobie . Nie wiedzialam ze istnieja tacy dobrzy ludzie co ci bezintrresownie pomogą bo teraz swiat oszalal i za wszystko trzeba placic. Troche mnie przerazaja te ortezy bo sa duze ale moze faktycznie ulatwia mi chodzenie. jutro mam wizyte u mojego lekarza i zapytam jego moze mi cos doradzi i wypisze zaswiadczenie o to dofinansowanie. Jeszcze raz dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
Natalia
Gość 2015-08-07 21:22:26
Witam,
Nazywam się Magda, mam 24 lata.Mieszkam ok 16 km od Katowic. W 2013 zdiagnozowano u mnie polineuropatie ogólno czuciowo-ruchową jednak objawy mam już od 2006 r. po wypadku samochodowym. Do tej pory lekarze nie znalezli przyczyny (rezonans głowy,szyi i odcinka lędzwiowego prawidłowy, cukier,borelioza, TSH, FT3, FT4 w normie), w rodzinie nikt oprócz mnie nie miał i nie ma takich objawów jednak dostałam od neurologa skierowanie na badania genetyczne. Miałam skontaktować się z poradnią genetyczną w Warszawie na Banacha lub na Wilanowie (nie znam adresu ). Na Banacha udało mi się zadzwonić za ok 20tym razem ale powiedzieli, że najpierw musieli by mnie położyć na oddziale i tam ustalić czy w ogóle kwalifikuje się na badania genetyczne.. próbowałam się równie dodzwonić do Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej przy ul. Pawińskiego 5 jednak mimo kilkunastu prób nikt nie raczył odebrać.. Dlatego mam prośbę mógłby mi ktoś napisać czy te badania można wykonać tylko w Warszawie ? Widziałam, że większość miała robione badania genetyczne- mógłby mi ktoś napisać gdzie ? i jak takie badanie wygląda ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie :)
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.