Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-08-2013, 16:53:45

Ja kupuję na allegro Junior Neo Vision, ale pewnie są różne, tylko trzeba czytać składy, w tym jest dużo różnych składników i witamin i minerałów. Porównywałam z różnymi i dosyć dobrze wypadły. Asia
Nie wiem na ile to skuteczne, ale przynajmniej daje poczucie, że robię, co mogę....
gość
15-10-2013, 15:01:16

kwiiatek witaj
możesz mi napisać jakie miałaś objawy??i po jakim czasie stwierdzono u ciebie tą chorobę
gość
16-10-2013, 14:07:46

mira_mi 2008-10-12 11:39:00 Witam!
Mój Tata cierpi na polineuropatię. Najbardziej dokuczliwe sa parastezje które pojawiaja sie w nocy. Całe ciało piecze, szczypie i pali jak w piekle. Czy ktos ma podobne objawy i może podpowie jak złagodzić te bóle. Przyczyna polineuropatii u mojego Taty jest wysoki cholesterol i palenie papierosów ( od dawna nie pali ) ale naczynia krwionośne sie zwęzyły i nerwy nie były dostatecznie odzywiane. Prosze pomózcie , nie wiemy co robic a bardzo cierpi, dziekuje, mira_mi
gość
18-10-2013, 04:51:48

witam!
Co myślicie o stosowaniu odzywek i suplementów diety ( jakiś anabolików czy czegoś podobnego) dla kulturystów na zwiększenie siły i masy mięśniowej. Czy ktoś już tego próbował? Mam ochotę spróbować bo lekarze są bezradni ale nie wiem czy sobie nie zaszkodzę. będę wdzięczny za odpowiedzi.
Początkująca
18-10-2013, 12:55:28

Witam ponownie,
Dziękuję za odpowiedzi. Ja nadal w trakcie badań i dalszej diagnostyki, a le już na chwilę obecną zaczełam przyjmowanie zastrzyków domięśniowych SOLCOSERYL. Niewiele jest informacji na ten temat w necie i tu prośba do was o więcej informacji. Czy to jest steryd? Czy sa po tym skutki uboczne? Czy tyje się?
gość
18-10-2013, 13:02:36

Generalnie te odżywki to tak działają że rośnie wielkość włókien mięśniowych- powiększają się, ale nie przybywa ich ilości tylko masy. Do tego trzeba intęsywnie ćwiczyć. ale na 100% nie wiem jakie będą skutki tego. Mój brat np bierze jeden ze specyfików dla sportowców na stawy kolanowe i o dziwo ostatnie 2 lata jest ok, lepszy nawet ten specyfik niż to co lekarz zapisuje - bo kiepsko na niego to działało. Co prawda skonsultował się z lekarzem który pomógł mu dobrać odpowiedni specyfik, i rzecz jasna kupuje go też legalnie.
Początkująca
07-01-2014, 12:18:58

Witam, jestem mamą 3- letniego Oliwiera z polineuropatią czuciowo- ruchową, proszę podajcie mi jakiegoś dobrego neurologa i dziecięcego i jak się dostać do czd do warszawy, ponieważ chciałabym tam dokończyć jego diagnostykę...
gość
07-01-2014, 13:16:31

dusia ja miałam skierowanie od pediatry do CZD tam trzeba wysłać skierowanie z danymi swoimi i czekać,aż odpiszą ,ja nie czekałam długo może koło miesiąca,ale mimo że tam byliśmy nic nam nie pomogli,teraz próbujemy na Banacha w Poradni nerwowo-mięśniowej,liczę że tam coswiecej sie w końcu dowiemy
gość
07-01-2014, 13:18:30

dusia a skąd jesteś?? bo neurologów jest wielu
w Sosnowcu mogę polecic dr Gorczyce,w Krakowie Prokocimiu dr Kroczke,a w Warszawie w CZD byliśmy u dr Onyszkiewicza
Początkująca
08-01-2014, 13:18:38

jestem z okolic wrocławia i tam tez mielismy robione pierwsze badania, ale w wypisie napisali "polineuropatia w obserwacji" wiec tak do końca nie wiemy czy na 100% to to i jaki rodzaj. Kazali nam udać się do warszawy i pomyslalam od razu o czd ale nie koniecznie musi być akurat tam. Potrzebuje jakiegoś dobrego lekarza i placówke która by nam pomogła dokończyć ta diagnostykę. Proszę napiszcie jak sobie radzicie z tą chorobą, bo ja jak narazie jestem tym wszystkim załamana i nie wiem jak mojemu dziecku pomóc aby mu się lepiej funkcjonowało.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: