Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-07-2012, 09:16:31

Asiu teraz mam 26 lat ja na rehabilitacje jezdze do Zakopanego http://www.klinika.net.pl/ tu masz link poczytaj sobie o polineuropatii tez pisza http://www.klinika.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=106%3Akonczyna-dolna&catid=45%3Aprofil-leczniczy&Itemid=89&limitstart=11 mnie pomogli moze warto byloby sie na jakas rehebilitacje zapisac ja jezdze co roku i jestem zadowolona matki z dzieckiem tez moga jezdzic jesli nie razem na rehabilitacje to w klinice jest hotel dla matek. Wiesz to tez chyba kwestia podejscia ja sie im nie daje trzeba walczyc o swoje i juz jak wywalaja dzrzwiami wlaze oknem i Tobie tez radze takie podejscie bo jeszcze nie raz beda chcieli Cie odprawic z kwitkiem. Cwiczyc musicie codziennie chocby po pol godziny zeby sie nie PRZEMECZYC bo pamietaj ze nie wolno nie wiem wlaczajcie muzyke wyglupiajcie swie to rytmu to tez sa cwiczenia zapiszcie sie na besen we wodzie sie najlepiej cwiczy nogi a przede wszystkim dbajcie o stopy co za tym idzie np buty z wyzszej polki mnie lekarza w prost powiedzieli butu maja byc firmowe i kropka tym bardziej ze on ma 3 lata i o niego najbardziej trzeba walczyc ja po operacji tez planuje dziecko i mam nadzieje ze te 50 % szansy ktore mi dali sie spelni
gość
16-07-2012, 09:17:47

http://www.klinika.net.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=106%3Akonczyna-dolna&catid=45%3Aprofil-leczniczy&Itemid=89&limitstart=11
gość
16-07-2012, 19:46:36

Dziękuję Kinia za linki, zaraz poczytam. Może spróbuję. Ja tak myślę o drugim...dziecku:) Ale mam chyba więcej wątpliwości niż przy pierwszym. pewnie niepotrzebnie. Co ma być do będzie. Ale przy pierwszym miałam taką ogromną nadzieję, wszyscy wokół powtarzali, że 50% szans to bardzo dużo. Cóż. Właściwie staram się zaakceptować tę sytuację. Mąż mnie pociesza. Ale mam takie chwile, że płaczę w poduchę, że synkowi to przekazałam. Mam poczucie winy. Pewnie tak będzie. Tak bym chciała żeby miał rodzeństwo, żeby mógł się wychować z innymi dziećmi.
Pozdrawiam. I życzę Ci powodzenia, bo w tej loterii się przyda:)
gość
17-07-2012, 08:40:14

I chyba Asiu tego sie musimy trzymac byc dobrej mysli bo co innego nam pozostalo a klinike w zakopanym polecam I pamietaj o tych 50% MIło sie rozmawia z kims kto ma podobne problemy
gość
18-07-2012, 20:32:36

Kiniu dziękuję. A mogłabyś mi napisać jak tam się dostałaś na oddział (czy trzeba najpierw chodzić tam do poradni, jakie skierowania...?) i co Ci tam dokładnie robili? Jaka czeka Cię operacja? Pytam, bo ja poza plastyką rzepki, która lubiła mi się zwichnąć nic nie miałam robionego. Niestety na pewno czeka mnie endoproteza, ale mam tak długo chodzić z moim biodrem póki się da. Bo te endo też się starzeją i trzeba by je wymienić no i dobrze je robić po okresie rozrodczym. Jony metalu dostają się do krwi i mogą uszkodzić Maleństwo.
gość
19-07-2012, 15:46:36

Ja najpierw Asiu zarejestrowalam sie do poradni skierowanie wypisal mi moj lekarz rodzinny i potem telefonicznie umowilam sie na wuizyte ale dokladnie jak teraz jest to nie wiem bo ja juz kilka dobrych lat tam jezdze i mam swojego lekarzaale na pierwsza wizyte musisz umowic sie do poradni czesc z tych lekarzy przyjmuje prywatnie napewno dr Zarzycki przyjmuje w Krakowie prywatnie a on jest góry kliniki a wiem ze jesgo pacjenci sa szybko przyjmowani Mi operowali stopy mialam robiona artrodeze czyli przeszczep i wydłuzenie sciegien achillesa i stabilizacje stawu skokowego bo wlasnie ciagle sie przewracalam i stopa grozila wywichnieciem i straszny przykurcz mi sie robil teraz we wrzesniu beda mi prostowac palce u stop bo niestety u lewej nogi mam strasznie podwiniete te paluchy takze ciezko mi dobrac buty i w ogole straszny dyskomfort z tym zwiazany.
Najlepiej moze zadzwon sobie do rejestracji to Ci w3szystko powiedza ale skierowanie musisz miec na 100%
gość
27-07-2012, 14:27:58

Witam!! mam na imie Maciej chcialem sie podzielic zmoim doswiadczeniem z polineuropatia mam 40 lat problemy z miesniami i chodzeniem mam od 20 mieszkam w Nowej Soli do szpitala trafilem 11 lat temu mialem problem z chodzeniem kaczkowaty chod i szczuple rece i nogi w porownaniu do reszty i jednostkowe skurcze tychze miesni.podejrzewali dystrofie obreczowo-konczynowa wyslali na badania EMG do Ciborza po wynikach lekarka nie powiedziala nic tylko zebym sie oszczedal ze moge wyladawac na wozku, zaczelem chodzic prywatnie, po 5 latach mialem jeszcze dwa badania EMG w POZNANIU lekarz stwierdzil podejrzewal polineuropatie ruchowa nieuleczalna ale doradzil Warszawe profesor Fidzianska,zwlekalem bo co moglaby mi doradzic na nieulaczalna chorobe ale dojrzalem do tego i pojechalem w srode wrocilem od profesor i co powiedziala BZDURA co mi mowia malomiasteczkowi lekarze podejrzewa na 90% tezyczke ktora jest ULECZALNA niedobor wapnia wkrwi a te moje platne badania EMG o kant d... za tydzien mam EMG w Warszawie na potwierdzenie tezyczki oczywiscie badania i wizyta platne i co wy na to
Początkująca
27-07-2012, 14:47:12

Witaj. A miałeś wykonywane badanie genetyczne pod względem polineuropatii? ja mam tą chorobę od urodzenia ale w porównaniu do wypowiedzi osób na tym forum to moje objawy tej choroby są całkiem inne. Czekam na wynik badania genetycznego czy potwierdzi się ta choroba. Pozdrawiam
Beata email promyk69@interia.pl
gość
28-07-2012, 13:26:51

Witaj Beato40 nie nie mialem robionych badan genetycznych ale pani profesor jest tak doswiadczona miala 100000 tysiecy przypadkow ze wykluczyla na 90% polineuropatie mam sile w rekach moge chodzic na palcach i pietach wstaje z przysiadu ale mam bardzo silne skurze miesni a to jest objaw tezyczki napisz jakie masz objawy moze cos ci doradze Pozdrawiam!! Maciek.
gość
29-07-2012, 19:44:59

Witam, ja jestem przerazona, rehabilitacja jaka mamy u siebie na skierowanie jest fatalna, raczej to jest zabawa niz cwiczenia. Raz jest raz nie gdzie mowilam,ze to bardzo wazne. Zauwazylam u mojej coreczki ,ze pogorszyla sie jej jedna stopa, gdzie palec ma tylko duzy prosty ,reszta jest tak przykurczona,ze chodzi na paznokciach i opuszkach,przez co robia jej sie ranki. Na ortezy czekam juz ponad miesiac:( Jutro bede szukac rehabilitanta prywatnie niech przychodzi codziennie.Moze to cos da :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: