Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
03-01-2012, 09:41:22

Witam
Poszukuje specjalisty neurologa z krakowa ktory zajmuje sie rowniez polineuropatia. Prosze o namiary sprawdzonego lekarza. Dziekuje
gość
09-01-2012, 20:33:50

Droga Agnieszko, ja też kiedyś pytałam o tego typu operację pani neurolog. stanowczo mi odradzała. Powiedziała, że operacja może naruszyć i tak słabe nerwy, mogą być jakieś powikłania. Polecałaby mi ją, gdyby wygląd stóp uniemożliwiałby mi chodzenie. Ale tak nie jest. Owszem na pewno stopy utrudniają poruszanie się, no i ich wygląd nie jest jak stóp modelki. Ale ja od zawsze noszę obuwie sportowe. Takie wiązane, dobrze trzymające się stopy i zawsze taki styl luźno-sportowy mi odpowiadał. Mam 32 lata, o chorobie wiem od 29 roku życia. Nie zakładałabym szpilek nawet gdybym mogła (no może parę razy:))). Da się z tym żyć. Ty przy turystyce to przy stylu sportowym to chyba cały czas jesteś:) Przemyśl sprawę operacji. TO jednak zawsze operacja. Stopy po niej nie uzyskają idealnego, wymarzonego przez nas wyglądu. Z taką stopą da się żyć normalnie. Można mieć fajnego, przystojnego męża, dla którego nigdy w życiu to nie będzie stanowić problemu. To tylko kwestia akceptacji przez nas same.
Ale jak się uprzesz to też ok. Jakkolwiek będzie, będzie dobrze! Pozdrawiam. A gdzie studiujesz tę turystykę?
gość
10-01-2012, 18:42:02

wyglad stóp przezyje tylko nie to ze tak mnie bolą.. ze chodzic nie moge nawet w kozakach zimą, jak spadnie snieg niewiem w czym bede chodzic bo jak w tamtym roku kupilam buty spotkowe do chodzenia po gorach itp to sie prawie na ulicy poryczalam tak mnie bolał spod stopy.(. i zdzieram bok buta jezeli jest inny niz adidasy i po miesiacu sa do wyrzucenia. )
studiuje w warszawie zaocznie na prywtnej uczelni a w tygodniu pracuje.
Dziękuje za wiadomość
pozdrawiam:)
gość
19-01-2012, 21:21:52

Witam,
Czy ktoś z Was był kiedyś u prof. dr hab. n. med. Ireny Hausmanowej - Petrusewicz? Jeśli tak, to czy warto jechac do niej na wizyte? W czym może pomóc, co poradzic?
Co przeważanie proponuje przy polineuropatii?
pozdrawiam.
Początkująca
21-01-2012, 15:54:58

Ja byłam u prof. Hausmanowej 17 stycznia. Trudno powiedzieć czy pomoże, ale zawsze to krok do zrobienia czegoś więcej niż siedzenie i myślenie nad chorobą. Na tej wizycie przeprowadzili wywiad i dokładnie zbadali, oraz pobrali krew na genetykę. Teraz czekam na ten wynik i nie wiem co dalej będzie. Wiem jedno że i tak na to nie ma lekarstwa ale zawsze coś więcej się wie o swojej chorobie. Pozdrawiam
Mój mail promyk69@interia.pl
Beata
gość
25-01-2012, 13:49:56

Witajcie ponownie.Milczałam od 2007 roku, ale teraz czytając wasze posty doszłam do wniosku, że warto porozmawiać o swojej chorobie. Leczę się u niejednego lekarza w Kaowicach, We Wrocławiu, niestety nikt nie mógł i nie moze nadal mi pomóc. Oprócz polineuropati jestem po dwóch operacjach kręgosłupa, więc nie mogę zbytnio ćwiczyć.Leki, które mi przepisują nie są akuteczne, brałam gabapentin,thiogamma, obecnie biorę alanerw, amitriptylinę i zastrzyki od czasu do czasu na wzmocnienie, ketonol, olfen ale nic nie pomaga.Teraz leczę sie u lekarza w Opolu, czy mogłby ktos podac mi namiary na jakiegos sprawzdonego i dobrego neurologa?
Stenia
Początkująca
25-01-2012, 17:58:15

Witam. Oczywiście że warto rozmawiać o swojej chorobie. Nie wiem jaki u Pani występują objawy polineuropatii? mi każdy lekarz neurolog mówi, że nie ma na to lekarstwa. Gdy w ubiegłym roku miałam paraliż rąk z silnymi bólami i trzęsieniem rąk, to neurolog przepisała mi gabapentin 300 i baclofen. W tym czasie miałam też rehabilitacje, tak wiec nie wiem czy pomogły leki, czy rehabilitacja, ale przeszło.
Wiem że w Warszawie na Banacha specjalizują się lekarze w polineuropatiach. Obecnie nie biorę żadnych leków, a choroba postępuje. Pozdrawiam
Mój mail promyk69@interia.pl
Beata
gość
28-01-2012, 20:08:22

Witaj Steniu!Ja leczę się w Katowicach w Poradni chorób Mięśni w szpitalu Klinicznym na Ligocie.Jest tam wspaniała Pani doktor z którą można porozmawiać,Wiemy wszyscy chorujący że nie ma lekarstwa na polineuropatię,ważna jest rehabilitacja.ja biorę co jakiś czas zastrzyki NIVALIN na poprawę przewodnictwa w nerwach,Millgammę na wzmocnienie,witaminy z grupy B.Co pomaga i na ile to nie wiem bo choroba postępuje ale trzeba coś robić.Pozdrawiam Elżbieta
gość
28-01-2012, 20:08:22

Witaj Steniu!Ja leczę się w Katowicach w Poradni chorób Mięśni w szpitalu Klinicznym na Ligocie.Jest tam wspaniała Pani doktor z którą można porozmawiać,Wiemy wszyscy chorujący że nie ma lekarstwa na polineuropatię,ważna jest rehabilitacja.ja biorę co jakiś czas zastrzyki NIVALIN na poprawę przewodnictwa w nerwach,Millgammę na wzmocnienie,witaminy z grupy B.Co pomaga i na ile to nie wiem bo choroba postępuje ale trzeba coś robić.Pozdrawiam Elżbieta
gość
04-02-2012, 17:21:57

ostatnio przeczytałam, że na nerwy obwodowe dobre są pijawki czy kto próbował. Może to i głupie ale człowiek chory wszystkiego się chwyta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: