Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-06-2011, 21:00:00

No to czekamy razem :) Ponoć razem razniej :) Pozdrawiam Grześ
gość
04-07-2011, 12:38:04

Hej witam wszystkich.
Jeśli chodzi o rehabilitacje to najlepszym pomysłem wydaje sie być Elektrostymulacja ja osobiście posiadam urządzenie do stymulacji firmy diatronic dt-7b polecam.
Co do ćwiczeń to stawanie na wyższym stopniu na okolice przodu stopy i rozciaganie mięsni łydki i achilesa, oczywiście przysiady, jazda rowerem, masaże swego rodzaju.
Ciekawa strona z USA z naszą chorobą polecam:
http://www.cmtausa.org/
Ciekawe suplementy:
Acetyl L-karnityna
witamina B12
koenzym Q10
kwas foliowy
Uteplex
Poczytajcie sobie o tych suplementach podobno coś tam pomagają.
I CO TU TAK CICHO !!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Krzysiek
gość
05-07-2011, 07:38:20

Drogi Krzysztofie ,dziękuje za poradę i odpowiedz ..pozdrawiam Grześ
gość
08-07-2011, 07:42:24

elektrostymulacja byla by fajna gdybym tylka ją odczywała... niestety nigdy nie czuje jej (na rehabilitacji przy nastawieniu na najwiekszy przeplyw czyłam jedynie małe mrowienie) :(
Aga
gość
08-07-2011, 13:55:25

Te urządzenia do elektrostymulacji sa strasznie drogie !
Może moglibyście polecic coś w rozsądnej cenie
gość
09-07-2011, 00:07:52

No też sie dołączam do prozby ... Podajcie cos w rozsądnej cenie jesli chodzi o tą elektrostymulacje ! Czy ktos tego próbował czy jest skuteczna jakie ma dzialanie .. Jesli wypróbowaliscie i pomaga to dajcie jakies namiary...
gość
10-07-2011, 07:29:09

przy polineuropati nie macie problemow z odczywaniem tych elektrostymulacji?
gość
12-07-2011, 13:19:15

hej..

a ja mam pytanie odnosnie stopnia niepełnosprawności. jaki macie stopień? jakie dokumenty przedstawiliście na komisje? ja dostałam lekki stopień-ale chce sie odwołać.przeciez choroba jest nieuleczalna i postępująca. napiszcie prosze jak to jest u was?
gość
14-07-2011, 18:29:36

Hejka jesli chodzi o stopien niepełnosprawnosci to ja mam umiarkowany. Mam takie pytanie czy wieżycie w Boga ???
gość
14-07-2011, 20:37:12

Najpierw debilko wez slownik i zobacz jak pisze sie wierzyc . Od wiara . Idz do spowiedzi i nie poniewieraj nigdy Imienia Bozego nadaremnie . Nigdzie , Na internecie nikt z toba gowniaro nie bedzie rozmawial nie doroslas glucie. Sprawdz temat watku"polineuropatia czuciowo-ruchowa" . Administracjo prosze skasowac 12:29 wpis obraza uczucia katoliczki, pytanie nie na miejscu, obrazliwe i nie w tym watku ani na forum zdrowia. Niech ta osoba dyskutuje w szkole lub kosciele.Mam prawo domagac sie satysfakcji. Dziekuje administracjo. Prosze przyjac mnie na moda ja nie przepuszcze takich ptytan , ani w innym watku o smierci na czyjes zyczenie.Pozdrowienia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: