Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-01-2011, 11:33:20

Gość 2008-10-06 16:49:00 ja zrobiłam prawo jazdy, bez najmniejszych problemów... Nie wiedziałam że jestem chora, a lekarz robiący badania dla kierowców dał mi bezterminowe prawko

z jazdą też nie ma większych problemów, korzystam z zwykły7ch samochodów. czasami przy długiej jeździe boli mnie prawa noga w kostce, ale ogólnie nie ma z tym żadnych problemów...

tylko że ja generalnie nie mam z chorobą wielu problemów, po za wynikami EMG, i wydrążonymi stopami nie mam większych problemów.

pozdrawiam gorąco

ania

ps zdałam za pierwszym razem, więc wszystko jest możliwe

Aniu czy mogła byś się do mnie odezwać? Podaje moje gg 8255742

ps. Też zdałam prawko beż problemu:)
Asia
Początkująca
13-01-2011, 16:49:32

Witam wszystkich. Mam pytanie, czy jest gdzieś w Polsce dobry szpital rehabilitacyjny, nie sanatorium, gdzie potrafią się zająć polineuropatią, dobrać zestaw ćwiczeń i wg. Dodam że jestem też po operacji skoliozy i mam prawie cały kręgosłup sztywny. Z góry dziękuję za odpowiedź.
gość
28-01-2011, 17:10:14

Witam.
Jakiś czas temu, może rok dowiedzialem sie o leku o nazwie PTC124 "przełom w leczeniu dystrofii mięśniowej"
lek został opublikowany w 2007r. Miał pomagac dystrofii mięśniowej Duchenne'a. Ale mial byc przelomem w pracach nad innymi dystrofiami, i jest rok 2011 i dalej nic.
A polscy naukowcy czy lekarze neurolodzy totalna klapa brak wiedzy. Wysyłałem meile do rożnych instytucji i lekarzy barak odpowiedzi.
Osobiście jestem chory na charcot marie tooth, nie życzę najgorszemu wrogowi ta choroba mnie powoli zabija muszę rezygnować ze swoich marzeń, planów.
Zapraszam do Intensywnego komentowania na forum Lekarstw itp.
gość
01-02-2011, 20:25:56

Mój tata chorował na polineuropatię czuciowo ruchową przez 5 lat.Na początku nic wielkiego się nie działo tylko miał problemy z chodzeniem, opadająca stopa itd.Brał na to metypred 16 mg i chodził na rehabilitację.Bardzo długo był dosyć sprawny i sam wykonywał wiele czynności.Po 4 latach choroby musiał poruszać się już o dwóch kulach i to tylko na odcinku kilku metrów, na dłuższe dystanse był zbyt słaby.Pózniej przesiadł się na wózek inwalidzki na którym nie mógł się samodzielnie poruszać bo miał zbyt słabe ręce.Przez miesiąc był leżący.Niestety nie wygrał z chorobą i zmarł.
gość
11-02-2011, 14:25:02

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/526812,nfz-nie-placi-za-lek-na-polineuropatie-zagrozone-jest-zycie,id,t.html

BARDZO CIEKAWY ARTYKUŁ NA TEMAT LECZENIA POLI..
Początkująca
13-02-2011, 18:52:47

Witam!
Jestem osobą, która dziś dołączyła do Was, czyli do osób chorujących na polineuropatię ruchowo- czuciową.
Mam 56 lat, chorobę u mnie odkryto 2 lata temu, choć obiawy miałam wcześniej tzn. traciłam siłę i czucie w nogach i rękach. Często miałam bóle w nogach i trudności z poruszaniem się.Zdarzało sie równiez , że nie potrafiłam utrzymac w ręku szklanki czy nawet długopisu.
Na szczęście w końcu zdiagnozowano moją chorobę ,po badaniach EMG. Wkrótce po tym badaniu byłam w szpitalu , gdzie zrobiono mi wiele badań i zlecono przeprowadzenie 5 zabiegów plazmoferezy. Po tych zabiegach poruszałam sie lepiej i nawet wróciłam do pracy. Obecnie z regularnością co 6-7 miesięcy mam nawroty choroby i jestem leczona duzymi dawkami Encortonu.Ciekawa jestem, czy ktoś z Was miał zabiegi plazmoferezy i z jakim skutkiem . Bardzo proszę o informacje. Ala
Początkująca
13-02-2011, 18:53:26

Witam!
Jestem osobą, która dziś dołączyła do Was, czyli do osób chorujących na polineuropatię ruchowo- czuciową.
Mam 56 lat, chorobę u mnie odkryto 2 lata temu, choć obiawy miałam wcześniej tzn. traciłam siłę i czucie w nogach i rękach. Często miałam bóle w nogach i trudności z poruszaniem się.Zdarzało sie równiez , że nie potrafiłam utrzymac w ręku szklanki czy nawet długopisu.
Na szczęście w końcu zdiagnozowano moją chorobę ,po badaniach EMG. Wkrótce po tym badaniu byłam w szpitalu , gdzie zrobiono mi wiele badań i zlecono przeprowadzenie 5 zabiegów plazmoferezy. Po tych zabiegach poruszałam sie lepiej i nawet wróciłam do pracy. Obecnie z regularnością co 6-7 miesięcy mam nawroty choroby i jestem leczona duzymi dawkami Encortonu.Ciekawa jestem, czy ktoś z Was miał zabiegi plazmoferezy i z jakim skutkiem . Bardzo proszę o informacje. Ala
Początkująca
13-02-2011, 18:54:05

Witam!
Początkująca
13-02-2011, 18:58:28

Witam!
gość
14-02-2011, 15:19:11

Też szukam informacji na temat PTC 124 i nikt nic nie wie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: