Reklama:

polineuropatia czuciowo-ruchowa (830)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-07-2010, 20:10:50

witam ja rowniez mam chorego syna na ta chorobe, ja zapisalam sie do fundacji dzieci niepelnosprawny wlasnie z tej fundacji jade z synem na turnus rehabilitacyjny oni wszystko organizuja, jedziemy do sulejowa i polecam takie wyjscie. ja mieszkam w krakowie ta fundacja tez jest z krakowa ale wiem ze naleza do niej dzieci z roznych stron polski dodatkowo syn jezdzi wlasnie z tej fundacj na koniu jak rowniez udostepnili mi nr konta nazbieranie pieniazkow z 1% dzieki temu za turnus nic nie musze placic bo pieniazki zbieralam na jego rehabilitacje ma w tej chwili 4 lata a diagnoze uslyszalam w pazdzierniku ubieglego roku. pozdrawiam wszystkich Agnieszka
gość
16-07-2010, 22:48:48

Witam wszystkich .. Mam malutkie pytanie otóż w takie gorące dni jak dziś a właściwie to wieczory strasznie puchną mi nogi. Moje łydki są okryte tak wielką opuchlizną że ich nie widze, w dzień jeszcze jakoś wyglądają ale wieczorami jest masakra . Czy Wy też macie takie problemy i jak sobie z nimi radzicie .. pozdrawiam
gość
16-07-2010, 22:49:51

Witam wszystkich .. Mam malutkie pytanie otóż w takie gorące dni jak dziś a właściwie to wieczory strasznie puchną mi nogi. Moje łydki są okryte tak wielką opuchlizną że ich nie widze, w dzień jeszcze jakoś wyglądają ale wieczorami jest masakra . Czy Wy też macie takie problemy i jak sobie z nimi radzicie .. pozdrawiam
gość
28-07-2010, 13:03:52

Agnieszko proszę podaj mi swój nr tel lub email,mój 4 letni synek też jest chory,chciałam Cię zapytac o kilka rzeczy-mój email ewunia79-79@o2.plPozdrawiam Ewa
gość
28-09-2010, 16:36:55

Ja mam 15 lat i u mnie także stwierdzono polineuropatie ale nie wiadomo jakiego rodzaju , a mi lekarz mówił ,że jeśli bym tego nie zgłosił jakiś czas temu czyli 1 rok to nie byłoby miło , no ale jeszcze chodzę ale z lekcji wf zwolniony do końca rok, a w podstawówce grałem na zawodach i już wtedy odczuwałem dolegliwości. Nie dawno robiłem badania krwi i nie wiem dokładnie co to była ale wynik jakiegoś cpk kineza coś tam wyszło mi ponad 1000 a max jest 2 z kawałkiem to chyba jest różnica , ale nie ma się co dołować trzeba żyć bo co zrobisz w łeb se chyba nie strzelisz :p. W moim przypadku to tylko rehabilitacja i tyle. Pozdrowienia dla wszystkich chorych na te chorobę i trzymajcie się ciepło i nie poddawać się bo ja sam walczę z nią i jakoś idzie
gość
05-10-2010, 07:34:56

Witam,

Prosze mi polecic najlepszego neurologa w Warszawie, ktory zajmuje sie polineuropatiami. Jesli macie, prosze tez o nr tel. aby moc sie zarejestrowac. W czym taka wizyta moze pomoc? Co lekarz moze dla mnie zrobic kiedy od paru lat choruje na polineuropatie, zas teraz mam 19 lat.
Czy warto udac sie na taka wizyte? Czy sa jakies sposoby ktore pomagaja choc w malym stopniu? Pytam, gdyz moje poprzednie wizyty u neurologow w rodzinnym miescie nie wniosly nic aby w jakikolwiek sposob leczyc... jakby poprostu nie bylo na to zadnego sposobu:) Wy z tego co czytam, a przynajmniej czesc z was, chodzicie do nurologow, co wam radza? Co wam to daje?
sylwia.
gość
05-10-2010, 07:46:22

Gość 2010-07-06 19:56:18 witam wszystkich chorych:)trafilam tu do was bo jak zwykle szukalam jakis nowinek na temat naszej choroby i odkryłam to forum u mnie polineuropatie zdiagnozoano jak mialam 18(teraz mam 24) lat moja siostra i brat tez sa chorzy tylko w mniejszym stopniu jak ja na cale szczescie nie maja boli i wszystkich problemow z tym zwiazanych zreszta sami dobrze wiecie na paru wpisach czytalam ze pytaliscie o łuski ortopedyczne szczeze to ja osobiscie polecam a uwiezcie mi jestem juz weteranka w tych sprawach(mialam juz 4 operacje) ze najlepsza jest operacja ja przeszlam ja w zakopanym w klinice ortopedycznej na balzera moje stopy sa juz teraz piekne no oprocz blizn pooperacyjnych i boli ktorych sie pozbyc nie mozemy ale przynajmniej i na cale szczescie nie mam juz wykrzywionych stop stawy sa pieknie ustabilizowane ściegna achillesa wydłużone (teraz robia to podczas jednego zabiegu wczesniej osobno operowali sciegna a osobno stawy) i nie ma juz ryzyka rozwalenia stwow co na codzien grozi osobom z polineuropatia. o wiele lepiej mi sie teraz chodzi (no i to do pań łatwiej kupic obuwie nawet na małym obcasie) Podczas operacji bylam znieczulana w kregosłup bo dopiero od niedawna wiadomo ze osoby z polineuropatia ni moga byc usypiane poniewaz jak nizej kolega napisal mozemy dotac hipertermii złośliwej chyba ze wymaga tego operacje i podaja mega drogi lek i moga operowac który zapobiega tej własnie chorobie zwanej inaczej gorączka złośliwą wiem jedno ze trzeba byc dobrej mysli i sie nie zalamywac a z bolem da sie zyc przynajmniej ja sie nauczylam praktyka czyni mistrza .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Polineuropatów(czy jak tam się to odmienia)
(

Hej,
Napisz cos wiecej o tych operacjach? Jakie jest ryzyko? Czy przy kazdym stadium polineuropatii taka operacja jest wskazana? Jak wyglada sytuacja po operacji, czy musialas chodzic w gipsie? Ile czasu? Czy to nie działalo negatywnie? Czy jest mozliwosc ze taka operacja moze bardziej zaszkodzic niz pomoc? sylwia
gość
05-10-2010, 15:57:02

witam,tez miałam operacje stopy w zakopanem,wiec jesli chcesz cos Sylwio wiedziec to pisz na gg...to moj numer 8737850
gość
07-12-2010, 08:41:18

Proszę poradźcie jakiś dobry ośrodek rehabilitacyjny dla 4 latka.Pozdrawiam Ewa
Początkująca
09-12-2010, 14:50:24

Witam,czy w kierunku tej hipertermii robi się jakieś badania aby to zdiagnozować.Mamy do usunięcia 3 migdałek u 4 latka.Pozdrawiam Ewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: