Cześć,
jak często... hmmm... w zasadzie jest to prawie zawsze, ale z różnym natężeniem. Czasem jest to na tyle wyraźne, że przeszakadza w prowadzeniu auta czy pracy na komputerze, bo literki mi sie zlewają (mieszkają mi się wiersze).
Zwykle jednak jest to na tyle niewielkie przesunięcie obrazu oraz to, że ten drugi obraz jest słabszy (może nie mniej ostry, ale niby bledszy), że nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.
Jak często bywa mocniej - raz na miesiac? NIe wiem - nie rejestrowałem tego, chociaż chyba zacznę. Zwykle zauważam to rano, a potem w trakcie dnia stopniowo się rozsunięcie obrazów zmniejsza. Zwykle na drugi dzień jest już to dużo słabsze.
Pierwszy raz zauważyłem to u siebie na początku kwietnia 08. Potem przez jakiś czas myślałem, że to ustąpiło, ale gdzieś cały czas siedzi. Może miałem to wcześnej, ale nie zauważyłem tego.
Czy Ty tez widzisz podwójnie jednym okiem? CZy zauważyłaś jakieś reguły (pojawiania się i ustępowania schorzenia?) CZy ktoś postawił u CIebie jakas diagnozę lub jednoznacznie wykluczył jakąś poważnąchorobę?
pozdr,
Krzysiek