Mam 26 lat. Kiedyś dużo sportu - podstawowy rentgen szyjny a w nim ( odcinek w ustawieniu kyfotycznym - wielopoziomowe zmiany zwyrodnieniowe C4/C5 zwężenie a C5/C6 przestrzeń obniżona,) odcinek piersiowy ( skrzywienie esowate, kyfoza prawidłowa i dużo zmian wielopoziomowych). Z racji tego, że miałam straszne zawroty głowy robiłam usg tętnic szynych wyszło ok i TK głowy też wszystko ok. Skończylam studia od roku pracuje cały dzień przed komputerem i szyja boli lekkie zawroty wróciły. Miałam średnia ostrość w oczach dlatego poszłam do okulisty. Miesiąc temu byłam również u neurologa -żeby dostać skierowanie na rehabilitacje jakieś masaże itp ( przebadała mnie pani tak typowo neurologicznie - młoteczek wodzenie oczami itp)wszystko ok. -krew tarczyca cukier wszystko ok.Serce też
A z tym podwójnym widzeniem jest dziwnie. Patrząc na komputer widze wszystko super -może nie jakość super wyraźnie ale napewno nie podwójnie, na telefonie tez, jak patrze na siebie na rece w lustro też jest ok. Najgorzej jest na wprost z dużej odległości oraz jak przekrzywiam głowę. Patrze na zeger na wprost jest ok - jak przekrzywiam głowę w prawo jest ok a w lewo zamazane.Mieszkam na 10 piętrze i jak patrze na ulicę nawet teraz to jak jestem idealnie wyprostowana to widzę podwójnie bardzo podwójnie a jak pochylę lekko głowę do przodu takie patrzenie "z pod byka" to jest ok, lub jak zasłonie oko obojętnie które to widzę idealnie nawet z daleka.Lepiej jest też jak patrze przez szybę. Dużo gorzej jest na dużej przestrzeni i jak coś szybko się porusza lub jak ja jade jako pasażer. Jak wyjde z ciemnego pomieszczenia na światło. Dziś miałam rodzinkę w domu to ich nawet przy stole widziałam czasem podwójnie.
Teraz to już się wogóle nakręcam, że jestem poważnie chora więc objawy się nasilają. Jest to starsznie męczące bo nie mogę prowadzić auta , bo auto jadące obok mam na swoim pasie.
Wydaje mi się że krótkowzroczność aż takich objawów nie daje. Podwójne widzenie jak czytam to poważny objaw neurologiczny.
Dodam tylko, że zaraz jakoś po przebudzeniu jest całkiem ok po 2 godzinach objaw wraca:(
Dziękuję za zainteresowanie