Reklama:

po śpiączce (521)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
07-07-2014, 11:58:36

Znacie taping czyli oklejanie plastrami? Pewnie znacie :D
Ale jeśli ktoś jeszcze tego nie stosował, to naprawdę polecam. Daniel ma problem z mięśniami lewej strony ciała, także twarzy. Po oklejaniu policzka całkiem inaczej wygląda, mięśnie zaczynają działać, jesteśmy zachwyceni, chociaż ja na początku podchodziłam do tego sceptycznie.
Ramię też ma oklejane i też widać poprawę w wygladzie mięśni, nie ma już tych przykurczy dużych.
Wtajemniczona
07-07-2014, 12:05:48

Lusia, a z kim o stosowaniu rozmawiać? Z lekarzem, czy rehabilitantem. Bo my mamy obie nogi w przykurczu
Całusy
Wtajemniczona
07-07-2014, 14:20:45

Daniela zaczęli oklejać rehabilitanci w Reptach, jak przyjechaliśmy do domu, to okleja go nasza domowa rehabilitantka. Wydaje mi się, że to jest raczej w gestii rehabilitantów.
Wtajemniczona
08-07-2014, 07:11:27

Dzięki Lusia, będę w takim razie pytać. Bardzo bym chciała żeby w końcu coś na te przykurcze pomogło, szczególnie że misiek chce wstawać i chodzić, a nie za bardzo do niego dociera że nie może. Musimy go cały czas pilnować bo "startuje " z wózka np. odnieść filiżankę i już 3 razy zbierałyśmy go z klęczek Dobrze że Kaja ma wakacje i pilnuje tatula, a i ja myślę że to dobry objaw taki przejaw inicjatywy. Tylko żeby sobie krzywdy nie zrobił.. Piszę o tym tak lekko, bo każdy przejaw mojego dawnego miśka, który w miejscu nie usiedział daje nadzieję a i zabawnie jest trochę jak misiek opieprza Kaję, żeby Go nie trzymała bo on chodzi sam, a nawet jak nie chodzi, to przecież musi próbować
gość
08-07-2014, 11:14:07

Dziewczyny Aneta Igulinka Iwona dostalyscie maila od Lusi? Jak nie to napiszcie donie na annapk2@wp.pl to przsle Wam tego maila. Pozdrawiam Ania
Wtajemniczona
08-07-2014, 11:20:32

Anusia, Ja dostała i odpisałam. Nie wiem jak Kasia. Całuski
Wtajemniczona
08-07-2014, 19:34:02

Koniecznie dajcie znać!!! My byliśmy w zoo pierwszy raz rok temu:)
Gość 2014-07-06 23:43:38
Jaśminowe na pewno0 szkoda, że nie mieszkamy bliżej, bo mozna by spróbować, a tak te 200 km to jednak sporo
Mam zamiar w jakąś sobotę wybrac się na jeden dzień do Poznania do Zoo z chłopakami, to może wtedy jakaś kawka wypali?
Zawsze to raźniej pogadać z kimś kto wie z czym się mierzymy na codzień
PS. Iwona dostałaś maila od Lusi?
Wtajemniczona
08-07-2014, 19:34:52

Dostałam i się zalogowana, zaraz tam wejdę
Wtajemniczona
08-07-2014, 20:23:18

Mail Siwek kropka Krzysztof małpa o2 kropka pl
gość
08-07-2014, 21:03:36

Iwona w Poznaniu będziemy najprawdopodobniej w sierpniu - raczej w pierwszym albo drugim tygodniu - dam znać na maila
Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: