Reklama:

po operacji kręgów szyjnych (81)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-06-2017, 10:28:40

Witam! Za 13 dni czeka mnie operacja kręgosłupa szyjnego. Mam mieć wstawione dwa implantyC4/C5 i C5/C6, operowana będę w Opolu. Mam 27 lat i dwójkę małych dzieci. Nie mam pojęcia co mnie czeka i jak sobie poradzę. Lekarze mówią, że w moim przypadku tylko operacja. Tracę czucie w dłoniach, potwornie bolą mnie barki, ból głowy, problemy z pamięcią i wzrokiem. Paraliżuje mi calą lewą stronę ciała. Chciałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać, czy już do końca życia będę musiała uważac na to co robię? Nie będę miała możliwości wyjechać do sanatorium. Czy zwykła rehabilitacja mi pomoże?
gość
07-06-2017, 09:22:57

zastanów się co to znaczy zwykła rehabilitacja i co oferuje sanatorium, a nawet po operacji nie będzie można wszystkiego bez ryzyka nawrotu choroby, Zmiany są nieodwracalne, więc albo coś sama w życiu zmienisz albo choroba zmieni twoje życie ...
gość
08-06-2017, 20:11:59

Witam. Do "Gościa" z 06-06-2017 - wpis z g.12:28:40. Bardzo dużo informacji znajdziesz na wątku z tego forum, do którego link podaję poniżej:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja/watek/44978/1.html
Pozdrawiam
gość
13-11-2017, 09:39:22

jestem 6 tygodni po usunieciu dysku c5-c6 istabilizaci czy moge jezdzic samochodem
gość
23-01-2018, 14:58:12

Ja natomiast bym się wstrzymała. Sama jestem po odcinku c5-c6,c6-c7 i szczerze mówiąc to wszystko się zmieniło w moim życiu. Miałam mówienia , drętwienie w rękach zawroty głowy nudności. Lekarze mówili że nawet upadek na pupę na lodzie spowodowałoby że bym jeździła na wózku. Gdyby nie to nie robilabym tej operacji. Nie dość że bóle głowy były straszne i trwały do 4 miesięcy to Leżysz jak iwalidka . Wracasz oczywiście do życia codziennego powoli ale to i tak do końca życia siedzi Ci w głowie. Teraz mam problem żeby znaleźć prace bo nie wolno dźwigać, podnosić, uważać i uważać i uważać. Na siłownię też nie mogę chodzić. Jeździć na rowerze też nie bo wstrząsy, biegać tak samo , brzuszków też nie bo obciąża odcinek szyjny . I wcale nie jest tak że drętwienie Ci zniknie . Fakt jest to o wiele rzadziej niż przed operacją ale i tak jest. Jedyny plus to taki że nie mam tego świństwa w sobie . Tak więc jeśli możesz żyć chodzić nie boli Cię to się nie poddawaj . Mi dochodziło do takiego drętwienie że spiąć przy kaloryferze nie czułam jak smaży mi się skóra. Wstalam z połączona ręką. Często jest tak że żałuję że zrobiłam operacje no ale już za późno. Chce mieć dzieci więc musiałam to zrobic ale już do końca życia muszę traktować się jak jajko. I też głupota jest to że po 1.5 miesiąca wracasz do pracy . Tyle to Leżysz jak kłoda w łóżku dopiero po 2 miesiącach mozesz zacząć się sama myć np.glowe. Zastanów się bo to ostatecznośc
gość
26-01-2018, 10:13:47

witam wszystkich . Piszę w imieniu mamy ,mama jest po 2 operacji na kręgosłup szyjny . 1 operacje przeszła nawet dobrze już po drugim dniu zaczęła ruszac głową itp normlanie się czuła wiadomo ze cos tam ja bolało w przełyku itp , teraz tydzień temu miała druga operacja i ta polegała na tym ze wstawiali jej implanty i jest fatalnie nie wiem czy tak powinno być ale ona się wogole nie może podnieść mija juz tydzień po operacji lekarze mówią ze wszystko dobrze zrobili ze zrobił sie jakiś krwiak tylko i musi sie wchłonąć i wtedy będzie wszystko dobrze ale czy na pewno tak jest mama nie ściska nic palcami rusza rekami do góry do dołu przekręci sie tylko ledwo co na bok i tyle jest osłabiona nie widać zęby się coś poprawiło ...Proszę o rade co mam w takiej sytuacji zrobić , może ktoś mi poleci jakąs klinikę która rehabilituje albo lekarza który by to z konslutlowal konkretnie co i jak bo jest tragedia . Dzięki i pozdrawiam
gość
12-02-2018, 21:24:17

Dr Górski Cm Gamma Warszawa
gość
16-02-2018, 10:00:10

Witam mam pytanie czy ktoś z was miał usuwanego operacyjnie guza na wysokości C1?.Ja mam mieć niedługo robiona operację i chciałabym się czegoś dowiedzieć. Muszka.
gość
06-04-2018, 01:35:51

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-04-2018, 19:01:42

Kto mi może powiedzieć ile kosztuje taka operacja od c3 do C5 ? No i potem rehabilitacja? Może znasz lekarza czy nr telefonu No neurochirurga który by mi podał kwotę ?nie mam ubezpieczenia a muszę się zoperować

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: