Reklama:

po operacji kręgów szyjnych (81)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-03-2016, 11:09:19

Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.
gość
24-09-2016, 15:07:34

Gość 2012-08-18 23:33:00
Witam. Czytam to - czym się dzielicie. Wiedza ogromna ale nie do końca. Dal tych przed operacją - należy operować tylko i wyłącznie w nowoczesnej klinice. To nie od lekarza tak naprawdę zależy efekt operacji a od sprzętu jakim dysponuje blok operacyjny. Mamy XXI wiek i tylko w dobrych klinikach, tych, w których są pieniądze na doinwestowanie bloków operacyjnych w doskonały sprzęt, na zakup bardzo nowoczesnych implantów, powinno się poddawać operacji. Z przerażeniem czytam, że ludzie po operacji kręgosłupa szyjnego, mają zapakowaną szyję w kołnierz. To naprawdę nie jest konieczne przy zastosowaniu nowoczesnych metod operacji oraz implantacji sztucznych dysków najnowszej generacji. Jest niestety tylko kilka klinik w całym kraju. Jeśli mogę podpowiedzieć to są to najczęściej kliniki dobrych uniwersytetów medycznych. Pomyślcie, zanim podejmiecie decyzję gdzie poddacie się operacji. To nie chodzi o tytuły lekarza. Warunkiem jest doskonały sprzęt XXI wieku. Powodzenia.
gość
24-09-2016, 15:10:34

To co piszesz to bzdura ...dobry sprzet ....Jesli lekarz jest paprola lub reka mu drgnie to zaden sprzet nie pomoże .Ja mialam robiona operacje przez podobno jednego z najlepszych w olsce neurochirurgow i ci / ...i czuje sie paskudnie .Tak naprawde to wszystko zalezy od szczescia i sily organizmu
gość
05-03-2017, 06:29:50

witam jestem po operacji kręgo słupa szyjnego pozion c6-7 przed operacją miałem niedowład lewej ręki ponad dwa miesiące ,ostatnie trzy tygodni przed operacją spałem na podłodze z wysoko podniesioną głową na plecach bo ból był taki że nieszło wytrzymać zaraz po wybudzeniu ręka przestała boleć i wróciła to normy a ból przełyku spowodowany jest tym że podczas operacji w gardle jest rurka przez kturą oddycha za nas maszyna i na czas operacj odsuwany jest przełyk na bok i z tąd jest obrzęk .polecam specjalistów w szpitalu im.Barlickiego w łodzi tam naprawde pracują bardzo dobrzy specjaliści.
gość
04-04-2017, 14:30:57

Hej , no własnie Barlicki . Mam wizyte u lekarza z tego szpitala ,ale sie boję . Juz jestem po jednej operacji odc. lędźwiowego ,teraz szyjny ,i mam pytanie ;Jak szybko wróciłeś do formy po operacji ,czy maja sprzet nowoczesny i ogólnie jak sie czujesz zwł. czy nie ma bóli w głowie ,uszkodzenia gardła.Pozdrawiam Ania.
gość
04-04-2017, 16:31:59

Witam. Jestem dwa tygodnie po operacji kręgosłupa szyjnego, dwa implanty i płytka. Czytałam tu o lekarzach i dobrym sprzęcie i chyba coś w tym jest, ja byłam operowana w UCK w Gdańsku i jestem bardzo zadowolona, nie noszę kołnierza, ze szpitala wyszłam po 2 dniach i czuję się dobrze. Teraz żałuję że dwa lata zwlekałam z tą operacją tak się bałam i cierpiałam. Nie bójcie się to naprawdę pomaga! Pozdrawiam.
gość
23-04-2017, 13:36:40

Jestem 5 tygodni po operacji kręgosłupa szyjnego. Mam wstawione 2 implanty na poziomie c4-5 , c5-6. operację miałam w poniedziałek a do domu wyszłam w środę czyli na drugą dobę. jestem bardzo zadowolona z tej operacji. bardzo się bałam przed operacją ale mogę zapewnić wszystkich że" nie taki diabeł straszny jak go malują". Moja operacja trwała około 3,5 godziny a 2 godziny po operacji pozwolono mi wstać z łóżka. Tak też się stało po 2 godzinach wstałam i udałam się na krótki spacer po korytarzu. zaraz po operacji nie odczuwa się mocnego bólu , natomiast najgorzej jest dobę po zabiegu. wtedy dotkliwie odczuwa się ból karku, barków, przełyku. ale tym nie należy się zrażać ponieważ po podaniu środków p- bólowych jest ok i nie boli tak bardzo. Po operacji nie nosiłam żadnego kołnierza ortopedycznego i nie kazano mi takowego nosić. Ważne jest aby unikać gwałtownych ruchów i skrętów głową oraz wstrząsów. Pamiętać należy o tym aby nie podnosić rąk do góry i oczywiście nie dźwigać .
Ja byłam operowana w Szpitalu w Gorzowie Wlkp. przy ulicy Dekerta 1. Jestem bardzo zadowolona że trafiłam do tego szpitala. Są tam bardzo dobrzy lekarze , super specjaliści , swoją pracę wykonują profesjonalnie , opieka pielęgniarska również jest spoko. Polecam ten szpital - oddział neurochirurgii.
gość
29-04-2017, 09:28:41

witam również jestem po takiej operacji miałam dokładnie we wtorek. jestem już w domu nadal boli mnie kręgosłup oraz odczuwam dretwienia w barku. mam narazie zwolnienie na 2 miesiące. pracuję w biurze kiedy do pracy? wizytę kontrolną mam za miesiąc. co to znczy oszczędzać się tak naprawdę co z czynnościami w domu ja w sumie nie wiem co mogę czego nie:(
gość
29-04-2017, 09:32:01

Gość 2017-04-29 11:28:41
witam również jestem po takiej operacji miałam dokładnie we wtorek. jestem już w domu nadal boli mnie kręgosłup oraz odczuwam dretwienia w barku. mam narazie zwolnienie na 2 miesiące. pracuję w biurze kiedy do pracy? wizytę kontrolną mam za miesiąc. co to znczy oszczędzać się tak naprawdę co z czynnościami w domu ja w sumie nie wiem co mogę czego nie:(
wypis: wprowadzenie koszyczków między kręgami rozpórek gwintowanych bolców kostnych odbarczenie kanału kręgowego i usunięcie przepukliny jądra miażdżystego odbarczenie rdzenia kręgowego
gość
06-06-2017, 00:12:01

Witajcie!W 2009 miałem wypadek w pracy.Z samochodu ciężarowego spadło mi na głowę 480kg szyb balkonowych!Miałem złamane dwa wyrostki osciste C5 C6 kręgów szyjnych!W 2012 r miałem pierwszą operację.Rozpoznanie spondyloza szyjna,miascenia,złamanie wyrostkow oscistych C5C6!Zero poprawy,ból szyi,lewego barku,lewej ręki,aż do palców,ból głowy,szum w uszach,RWA barkowa jednostronna,RWA kulszowa lewostronna!Tydzień temu miałem drugą operację kręgosłupa szyjnego:Rozpoznanie:Sondyloza C5/C7
Stan po dyscektomii C4-C7 z płytą przednią zephir
RWA barkowa lewostronna(bóle neuropatyczne)
Zastosowane leczenie:
Microdiscektomia C4-C7 z płytą przednią Zephir C5-C7 i do tego wszystkiego zerwanie nerwów obwodowych w kregoslupie szyjnym!Walczę z bólem już 8 rok i jest mi ciężko!Od roku przyjmuję Oxycontin 80 2x1;Gabapentin gęba 300;Lorafen2x1;Fluxemed 2x1!!!!Kręgosłup jak bolał tak boli!Nie mogę ruszać szyją,jeśli zdarzy mi się przełamać ból i bardziej ją wygiąć paraliżuje mi lewa rękę i lewą nogę!Trwa to od kilku do kilkunastu sekund potem wraca do normalności,przez jakiś czas jeszcze bardzo boli by wrócić do tego mojego codziennego bólu W czasu takiego paraliżu L,następuje szok,panika,załamanie,że stało się to i to jest początek paraliżu,masakra!!!!Boli mnie cała lewa dłoń,cała lewa ręka,bark,łopatka ostry palący ból,zerwanie,ból nie do zniesienia!!!!!Może mi ktoś pomoże,podpowie jak żyć dalej,mam 370zł renty powypadkowe!Dziękuję!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: