Reklama:

po operacji kręgów szyjnych (81)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

03-01-2025, 00:08:40

Treść zablokowana przez moderatora

03-01-2025, 00:18:32

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-01-2025, 05:50:59

Cześć. czekam na operację odcinka szyjnego 23 marca 2025. beda 2 implanty i blaszka. Mam pytanie do osob ktore mają zamontowaną blaszkę.
Czy Wy ją czujecie, że jest zamontowana? Jestem przerażony i się boję...
gość
17-01-2025, 17:25:11

Hej, nie ma czego się obawiać, posiadam blaszke i 4 śruby od przeszlo 2 lat. Nie taki diabeł straszny, po 5 tygodniach prowadziłam auto, po 2 mies byłam w pracy, dziś nie pamiętam, że przeszłam taki zabieg. Jest ok i tak było od początku. 5 dni w szpitalu, po 24 h od zabiegu swobodnie poruszałam się po korytarzach, bol do ogarnięcia zwykłymi P/bólowymi. Kołnierza nie nosilam
gość
19-01-2025, 07:51:00

gość 17-01-2025, 18:25:11
Hej, nie ma czego się obawiać, posiadam blaszke i 4 śruby od przeszlo 2 lat. Nie taki diabeł straszny, po 5 tygodniach prowadziłam auto, po 2 mies byłam w pracy, dziś nie pamiętam, że przeszłam taki zabieg. Jest ok i tak było od początku. 5 dni w szpitalu, po 24 h od zabiegu swobodnie poruszałam się po korytarzach, bol do ogarnięcia zwykłymi P/bólowymi. Kołnierza nie nosilam

ale teraz czujesz tą blaszkę czy nie??

jak z innymi kregami? inne poziomy pozostaly bez zmian??
gość
19-01-2025, 09:31:02

Tak jak pisałam wcześniej jest zupełnie ok, żadnej blaszki się nie czuje. Zawsze pozostaje jakąś uszytwnienie w szyji, ale praktycznie niezauważalne. Może mam ciut mniejszy skręt glowy w lewo, ale wtedy obracam się lekko przez ramię, jednak jest to tak w niewielkim stopniu, że dla mnie niezauważalne. Pozostałe kręgi są jakie były, szału nie ma, ale funkcjonuje beż bólu. Ja byłam operowana ze względu na dużą stenoze w c5/c6. Ważne żeby operator był dobry i godny zaufania. Mnie operował dr Chrzanowski
gość
28-01-2025, 12:37:01

gość 02-03-2012, 17:35:07
wITAM! jestem przed decyzja czy operowacsie czy nie... mam uszkodzone 3 dyski w obszarze C2 do C5. byłam u trzech neurochirurgów , mam 2 skierowania na operację ale mam wątpliwości. W tej chwili nie mam żadnych niedowładów , jedyne problemy to bóle głowy z uczuciem zatykania uszu i lekka sztywnośc w karku. Nie potrafię też spac na żadnym boku bo ból nasila się. Boję się że po operacji nie będzie lepiej a gorzej. Lekarze prponują mi zrobienie 2 dyskow " na sztywno" i jednego ruchomego. Czy ktoś mial taka operację? Co radzicie???

Tak się składa że miałem operowany kręgosłup szyjny na poziomie C3-C4 implant na sztywno i napiszę tak 3 miesiące od operacji po dźwignięciu zakupów może z 5 kg. pojawiły się jednostronne szumy uszne a po wypadku na rowerze poleciał mi odcinek C1/C2 prawdopodobnie niestabilność czaszkowo-szyjna i napiszę tak od lekarza dowiedziałem się że po operacji mogę wszystko robić o słodka naiwności! nic bardziej mylnego! jeżeli macie implant stały w górnej części kręgosłupa szyjnego to możecie ale spacerować i jeszcze musicie bardzo uważać na wszelakie dziury i nierówności na ścieżce i to głównie możecie robić żadnego roweru, komputera no chyba że szczęśliwie nie mieliście niestabilności i macie implant ruchomy to może będzie inaczej. Szyja musi być ruchoma taka jest nasza biologia jeśli jest sztucznie usztywniana to tylko kwestia czasu jak rozleci się odcinek powyżej operowanego. Pozdrawiam Witold.
gość
03-02-2025, 23:23:53

Witam, jestem 3 miesiące po operacji odcinka c5-c6 (implant +blaszka). Długo zwlekałam z decyzją, jednak na dzień dzisiejszy mogę stwierdzić, że trzeba było wcześniej się zdecydować. Obecnie jestem w trakcie rehabilitacji, z dolegliwości sprzed operacji pozostały coraz rzadsze zawroty głowy oraz drętwienie palców u lewej ręki. Jestem dobrej myśli i liczę, że będzie już tylko lepiej
Operacja przeprowadzona była w Szczecinie. Pamiętajcie, że operacja jest ostatecznością, a jeśli już się na nią zdecydujecie, to wybierzcie dobrego specjalistę , wtedy sukces murowany
gość
17-02-2025, 17:31:59

Jestem już 10 miesięcy po operacji kręgów szyjnych c-5, c-6,wstawiony implant, uważam, że operacja jest b udana, tym bardziej, że jestem w wieku emerytalnym, prócz czasami bólu głowy, lewej potylicy nie mam innych dolegliwości, przed operacja byłam w bardzo złym stanie, dziś dziękuję NEUROCHIRURG OWI, WSPANIAŁY CHIRURG, A OPEROWAŁ MNIE DR MATEUSZ BIELECKI W SZPITALU W GRODZISKU MAZOWIECKIM, wiem, że operuje również w szpitalu w Warszawie na Ursynowie, jestem b wdzięczna za uratowanie mi życia, dziękuję
gość
08-03-2025, 17:41:43

Dzień dobry, jestem przed operacją C2-C4, C4 - C6 i C6 - C7. Mam pytanie „techniczne”… mam bardzo długie włosy, mycie, rozczesywanie wymaga czasu. No i trochę siły. Nie wiem jaki jest stan „żywotności” po operacji kręgosłupa szyjnego
. Do operacji zostały dwa tygodnie, może powinnam je ściąć?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: