Reklama:

po operacji kręgów szyjnych (81)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-10-2014, 14:48:58

Witam! Ja jestem po operacji 4 tygodnie , równiez implanty i stabilizacja. Natychmiast po operacji ustąpiły wszystkie dolegliwości :drętwienie prawej ręki, piski w uchu zawroty głowy i.t.p. Operował mnie doktor Pałka w Łodzi w Koperniku i zdecydowanie mogę go polecić..
gość
11-11-2014, 14:17:50

Witam ja jestem po operacji 6-dni odcinka szyjnego , mam wstawione 2-inplanty. Mrowienie i drętwienie ręki minęło, ale pozostał b ol barku i doszły problemy z krtanią , ale jak wychodziłam ze szpitala to nie kazali mi zakładać kołnierza, lecz przez okres 3-mc mam bardzo uważać przy skrętach i wszelkich ruchach trochę się boję ale mam nadzieję , że będzie lepiej pozdrawiam 43
gość
17-12-2014, 13:05:37

podaj mi nazwisko tego dr z zgierza ja mam c1 i c2 do operacji i dystonie szyjna
gość
20-12-2014, 04:34:14

kreatorka 2012-03-16 15:08:40
do gościa z 2012-03-02.....wejdz i szukaj na podanym forummmm.
tam dużo jest informacji i pewnie otrzymasz pomoc....
DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA
pozdrawiam....
gość
15-01-2015, 20:10:47

Pięć lat minęło od mojej operacji ( wstawienia implantu C5-C6. Po miesiącu kazano mi zdjęć kołnierz, żadnego bólu nie odczuwałam. Po 2 miesiącach od operacji wróciłam do pracy w biurze. Oczywiście stosowałam się do zaleceń lekarza neurochirurga. Obecnie też wszystko jest w porządku w części szyjnej, czasami odczuwam bóle, które mijają. Teraz czekam na MRI kręgosłupa lędźwiowego i dalsze leczenie.
gość
12-02-2015, 17:19:46

Witam ! 13.stycznia CUDOWNY p. dr. Szymański w CZMP - oddział pediatryczny "popoprawiał" w mojej szyi C5-C6 , C6-C7 włącznie z dłutowaniem,wstawianiem implantów ; mija miesiąc a ja w domu funkcjonuję bez kołnierza , nareszcie mogę się wyspać ( nie chrapiąc),w ogóle staram się wrócić do normalnego życia;oczywiście bez wyskoków ponad siły i normę( nie dźwigam,nie podnoszę rąk wysoko do góry itp.)
Ustąpiły zawroty głowy , ustąpiły ale już wracają bóle barków , może będzie lepiej po rehabilitacji.
Ale oprócz szyi jeszcze są pozostałe odcinki kręgosłupa....... , ale to już przyszłość.
Chcę tu powiedzieć, że cała obsada lekarska , pielęgniarska , personel pomocniczy , rehabilitanci na oddziale neurochirurgii Instytutu pediatrii CZMP w Łodzi (gdzie dorośli są gośćmi dzieci) to wspaniali LUDZIE. Przewodzi Im p. prof.Lech Polis .To są mistrzowie w swojej dziedzinie;chwała im za to.
gość
16-07-2015, 15:52:51

słuchajcie jestem 3 dni po operacji implant C5 mnie nikt nie powiedział że mam nosić kołnierz jedynie podczas kierowania autem ,,,zgłupiałam czytając że tygodniami nosiliście????
gość
05-10-2015, 07:54:43

Gość 2012-08-18 23:11:20
witam za za 6 dni ma operacje kregow szyjnych i bardzo sie boje ja dlugo sie wraca do siebia pozdrawiam
gość
04-01-2016, 17:56:29

witam mam nietypowe pytanie jestem po operacji kregoslupa szyjnego, doswiadczylem tego bolesnego urazu wlasnie na sparingu mma teraz mineły juz 2 lata od operacji i chcialbym wrocic do tego sportu, kocham go ale nie wiem czy moge i jest lekki strach, wiem ze to tylko sport ale tylko dzieki niemu moge cos osiagnąc nie chodzi mi tu a jakies zawodowstko chcialbym pare lat potrenowac pojezdzic na jakies zawody przywiesc do domu jakikolwiek medal zeby móc w przyszlosci pokazac go dzieciom zeby wiedzialy ze tata tez cos potrafi, ale jak narazie nigdy w zyciu nie mialem okazji miec zakladany medal na szyje wiem ze to głupio brzmi dla niektorych ale mi bardzo na tym zalezy :( ;/ bylo to dokladnie 15 listopada upadlem na glowe co spowodowalo zacytuje opis spacjalistów : pourazowe zwichniecie kregoslupa na poziomie C4/C5 z niestabilnoscią. złamanie kręgu C4. W badaniu KT na poziomie C 4-5 widoczne bylo zwichniecie -
przemieszczenie do przodu trzonu kregu C4 o ok.6mmw stosunku do C5 - szczelina złamania w zakresie wyrostka poprzecznego C4 po prawej przechodząca na łuk po stronie prawej. widoczny byl drobny okladm kostny o dł. 12 mm o grub. 2mm ku tyłowi do trzony C4 - moze odp. odlamanemu fragmentowi kostnemu od tylnej powierzchni trzonu C4 lub górnej czesci trzonu C5. nierowny zarys ze szczelinami pekniecia w zakresie gornej powierzchni stawowej wyrostka stawowego trzonu C5.Â
A teraz to co mi zrobili : nastawili zwichniecie C4/C5. Discektomia C4/C5 z dostepu przedniego + stabilizacja dysku typu disc peek H5 na w/w poziomie. Dodatkowo stabilizacja tytanową płytą przednią C4/C5. napisalem to po fachowemu bo swoimi slowami bym nie potrafil . Licze na szczere opinie
gość
27-01-2016, 09:25:22

Witam. Jestem 6 tygodni po operacji kręgosłupa szyjnego. Faktycznie wszystkie wcześniejsze dolegliwości ustapiły( zawroty głowy, omdlenia). Kołnierz zakładam tylko gdy wychodzę z domu lub podczas jazdy samochodem. Czekam na rehabilitację, która już tuż, tuż. Chciałbym wrócić do pracy, ale wymaga ona wymuszonej pozycji siwdzącej i dźwigania. Obawiam się, że to mogłoby przynieść same "skutki uboczne". Po jakim czasie wracaliscie do pracy? Jak załatwić senatorium z ZUS? Pozdrawiam
A tak na marginesie wspaniały neurochirur że Zgierza doktor Kloczkowski polecam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: