Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-04-2016, 09:05:53

Dzień dobry moja przyjaciółka ma podobne dolegliwości o ktorych tu piszecie. Mrowienie, szczypanie skóry. Wyniki ma książkowe a to nadal sie dzieje. Jest załamana bo chodxi od lekarza do lekarza i nikt jej nie moze pomóc. Moze macie podobne doswiadczenia i jakies rozwiazanie. Bardzo chcialabym jej pomóc. Ewa
gość
08-04-2016, 09:17:17

dolegliwości znikną po usunięciu przyczyny, na pocztę prześlę informacje
gość
08-04-2016, 09:55:30

A mógłby Pan, Pani podać na forum swije " pomysly" także jestem ciekawa diagnozy. Pozdrawiam
gość
08-04-2016, 18:16:53

a jak mechanik samochodowy przeżyje, jeżeli w internecie będzie instruował co dolega i naprawiał samochody po przez forum, jeżeli ktoś potrzebuje pomocy to ją oferuję, nikt nie ma obowiązku skożystac
gość
08-04-2016, 19:06:05

Przez maila moze instruowac a na forum napisać nie.. Dziwny przypadek SKORZYSTAC tak sie pisze.pozdrowienia bez zadęcia.
gość
09-04-2016, 13:47:03

Hej ja również mam pieczenie nóg i niestety okolic intymnych,w styczniu założyłam sobie wkładkę hormalną,a od końcówki lutego zaczął się ten świąd,ginekolog twierdzi,że wszystko ok,to samo dermatolog,kazał sprawdzić poziom glukozy,też jest ok,a swędzenie jak było tak jest,mam brać Atarax,ale czy mam obawy czy nie będę chodziła ospała i zamulona.Mam obawy,że ten świąd może być od wkładki,ale już tyle forów przejrzałam i nikt o takich skutkach ubocznych nie pisał :(.Mam juz dość proszę dajci znać,jeśli ktoś boryka sie z podobnym problemem,dzięki
Początkująca
10-04-2016, 11:49:03

Mam dokładnie takie same objawy już od kilku miesięcy... mam wizyte u neurologa 27 kwietnia.
U mnie jednak problemy ze zdrowiem zaczęły się od bólu kręgosłupa lędźwiowego (plus drętwienia nóg), zaczęłam klawiterapię, terapie manualne, integrację strukturalną i z kręgosłupem jest trochę lepiej (przepuklina mniej dokucza..), ale nie mogę cieszyć się tym, że w końcu się poruszam normalnie, gdyż znowu czuję się beznadziejnie a nawet i gorzej.. Całe nogi pieką, prądy... mrowienie.. do tego mnie coś gdzieś swędzi, nie daje rady siedzieć 11h w pracy, ani stać, ani siedzieć.. nic.. do tego czuję kłucia w stopach, ostatnio zdrętwiała mi ręka. CAŁY CZAS COŚ. nie mam pojęcia co to jest, ale czuję, że badania ogólne czy wizyta u neurologa tak szybko nie pomoże.. z tego co wyczytałam to nie łatwo znaleźć przyczynę a co dopiero się tego pozbyć..
Początkująca
10-04-2016, 11:50:57

luiissssa 2016-04-10 13:49:03
Mam dokładnie takie same objawy już od kilku miesięcy... mam wizyte u neurologa 27 kwietnia.
U mnie jednak problemy ze zdrowiem zaczęły się od bólu kręgosłupa lędźwiowego (plus drętwienia nóg), zaczęłam klawiterapię, terapie manualne, integrację strukturalną i z kręgosłupem jest trochę lepiej (przepuklina mniej dokucza..), ale nie mogę cieszyć się tym, że w końcu się poruszam normalnie, gdyż znowu czuję się beznadziejnie a nawet i gorzej.. Całe nogi pieką, prądy... mrowienie.. do tego mnie coś gdzieś swędzi, nie daje rady siedzieć 11h w pracy, ani stać, ani siedzieć.. nic.. do tego czuję kłucia w stopach, ostatnio zdrętwiała mi ręka, nie mówiąc o tym, że przy tym ciągle czuję uciski w kręgosłupie co jakiś czas, generalnie codziennie odkrywam nowe "czucia" i dziwne niespodzianki w nogach. CAŁY CZAS COŚ. nie mam pojęcia co to jest, ale czuję, że badania ogólne czy wizyta u neurologa tak szybko nie pomoże.. z tego co wyczytałam to nie łatwo znaleźć przyczynę a co dopiero się tego pozbyć..
gość
11-04-2016, 08:43:57

z przyczyną nie ma problemu, gorzej jak ktoś chce żyć ponad przypisane mu możliwości organizmu, to najtrudniej wyleczyć ...
gość
11-04-2016, 20:00:36

Osłabienie siły mięśniowej to miastenia. Polecam dobrego neurologa.
Gość 2014-08-03 08:04:18
Z uczuciem piekącej skóry chodzę 2 lata ale posiadam też masę innych objawów m.in. osłabienie siły mięśniowej a co za tym idzie - ostre bóle w okolicy kręgosłupa lędźwiowego przy luźnym minimalnym ruchu (bez napinania mięśni). Przemieszczam się od lekarza do lekarza, jak dotąd z żadnym skutkiem. Neurolog odesłał do psychiatry, mija miesiąc jak biorę leki na nerwicę lękową, a poprawy pieczenia pomiędzy łopatkami nie ma żadnej. Zauważyłam też, że inaczej reaguję w tej części ciała na własny dotyk, że ta skóra jest nie moja, taka mocno cierpka. Jutro mam kolejnego neurologa, zobaczymy...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: