Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-02-2015, 17:31:47

a może erytromelalgia ???
gość
17-02-2015, 21:26:01

Mialam pieczenie skory Glowy i calego ciala. Diagnoza nerwica! Po antydepresancie minelo pieczenie ciala, ale jest jeszcze bol skory glowy niestety i drżenia mięśni. Biore antydepresant i chodze na psychoterapię. Miewalam tez codzienne bole i zawroty Glowy. Istny koszmar i przez nerwice otarlam sie tez o depresje.
gość
24-04-2015, 20:38:50

CZY KTOS Z WAS POMYSLAL O TYM ZE MOGĄ TO BYC POWIKLANIA PO JAKIEJS CHOROBIE? JA SIE MECZĘ Z MROWIENIEM I PIECZENIEM ŁOPATKI OD 2LAT BO TAK WYGLADAJĄ POWIKŁANIA PO PÓLPASCU
gość
06-05-2015, 20:52:05

Mój syn ma podobne objawy a nazywa je raczej swędzenie. Po pewnym czasie w miejscu pieczenia swędzenia zrobiły się niedowladem a neurology rozkładają ręce
gość
01-12-2015, 16:28:09

u mnie podobne objawy - piekaca skora jakby spalona od slonca po lewej stronie bioda i uda. po kilku dniach przesunela sie na brzuch - tez lewa strona i tylko czekalam na chrostki - sa! typowy półpasiec! od razu do lekarza i potwierdzil diagnoze ktora postawilam sobie dzieki Wam forumowicze:) dobrze jest (pomimo podejscia z rozsadkiem do diagnozy w internecie) poczytac sobie przed wizyta co mogloby byc. dzis po 5 dniach mam pierwsze krosty w miejscu gdzie dalej boli skora. innych dolegliwosci procz bolu brak, czasem tylko dreszcze. mam antybiotyk - heviran 5x dziennie lykac i jakas masc. pozdrawiam
gość
11-01-2016, 09:58:14

Witam, ja również borykam się z podobnymi objawami: pieczenie, świąd, mrowienie lewej części ciała od barku po dłoń i do kostki, ból pleców, najbardziej między łopatkami, co nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Czy ktoś z Was znalazł rozwiązanie tego problemu? Czy po leczeniu lekami nerwicy objawy te przechodzą? Już nie mam siły...
gość
15-01-2016, 15:08:52

mam podobne objawy, pieczenia , mrowienia , rwania ciała , całego , podejrzewałam u siebie polineuropatie, neurolodzy stwierdzili nerwice , dla swietego spokoju zrobilam przewodnictwo nerwowe , ktore wyszly ok, w zielarskiej ksiazce przeczytałam ze na uszkodzone nerwy obwodowe nalezy pic herabate z pierwiosnka, w innym miejscu z przytuline wonna, czubata łyzeczka zalac goraca woda na kilka minut, przykryc i pic, mnie to troche wyciszylo, ustapilo w duzej mierze pieczenie, prawie nie ma juz dretwien, od czasu do czasu pojawia sie rwanie ale delikatne...
gość
17-03-2016, 15:26:10

Cześć Helen!
Od pół roku bezskutecznie próbuję dowiedzieć się co mi dolega, a objawy mam dokładnie takie same jak Ty. Chodzę do neurologów, którzy mówią, że zdrowa jestem, nic mi nie jest a ja mam prądy w nogach i pieczenie w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Rezonans magnetyczny nic nie wykazał, tomograf głowy również, wyniki krwi książkowe. Ból nie do wytrzymania a nic nie pomaga - ani tabletki przeciwbólowe, ani maści. Czy w Twoim przypadku postawiono diagnozę?
pozdrawiam
Asiulka
gość
18-03-2016, 19:16:51

to na pocztę prześlę informacje co dalej
gość
23-03-2016, 13:23:32

dzięki za odpowiedz! podaję maila swinkabalbina@wp.pl
pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: