Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (200)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
01-04-2013, 11:02:22

Od pół roku odczuwam pieczenie skóry, pośladków i ud (szczypanie, kłucie, mrowienie, uczucie pieczenia, jakby poparzenie pokrzywą, uczucie przebiegającego „prądu” po nogach, nadwrażliwość na dotyk ud np. jakby na prześcieradle rozsypany był piasek). Na skórze nie ma żadnych śladów ani zaczerwień. Mimo stosowania różnych maści przeciwgrzybicznych i przeciwzapalnych zalecanych u kilku dermatologów nie ma żadnej poprawy. Dermatologowie , u których byłam nie mają zielonego pojęcia co mi dolega i zalecają wizytę z neurologiem.
Czy to może być związanie z układem nerwowym ? Proszę o poradę/diagnozę. Czy ktoś może miał podobny przypadek ? Może jakiś kontakt ze specjalistą lub osobą, która miała podobne problemy ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Helen
gość
02-05-2013, 08:47:21

Hi Helen,
Ja niestety mam identyczne objawy:/. Jak zaloze spodnie, jak sie klade I przykrywam koldra. Dramat.
Jak tylko znajdziesz jakies informacje na ten tema, prosze podziel sie. Ja od kilku tyg siedze na forach ale z marnym rezultatem:/
Pozdrawiam
Bartek
Początkująca
07-05-2013, 16:02:38

na forum ktoś kiedyś odpowiedział mi, że przy takich objawach stwierdzono mu polineuropatię czuciową.
Byłam u dermatologa, który po leczeniu kilkoma maściami stwierdził, że się poddaje i odesłał do neurologa.
Byłam u neurologa, który nawet wspomniał o polineuropatii, ale twierdzi, że to napewno nie jest to.....
Teraz mam skierowanie do arelgologa.
I tak ciągle męczę się z bólem, bez nadziei na poprawę.
Jak znajdziesz jakiś trop/rozwiązanie/wskazówki innych ludzi na forach - to proszę Cię napisz.
Początkująca
09-05-2013, 07:25:23

Witam.TO ja pisałam o polineuropati czuciowej neurolog też mówił że to raczej nie to badanie zrobiłam prywatnie i się dopiero zdziwił
gość
09-05-2013, 11:07:01

a czy mogłabyś napisać jak takie badanie wygląda ? na czym polega i ile kosztuje ?
może też przebadam się prywatnie bo ze znalezionych opisów ta diagnoza pasuje dokładnie... a że neurolog mówi że to nie to... cóż sama sprawdzę
dziękuję z góry za informajcę
Początkująca
09-05-2013, 15:16:59

Witam. Badanie przewodnictwa nerwów-przykłada się elektrody do nóg i rąk -bezbolesne.Mnie kosztowało 300 zł
gość
24-05-2013, 20:21:24

Wiatm,
Czy brała Pani witaminę B6 lub B1 toksyczne witaminy mogą dawać takie objawy, Borelioza proszę zrobić badanie Westernblot w klasach IGM IGA, Problemy z tarczycą i cukrzyca która niszczy nerwy obwodowe (cienkie)
Piotr
Początkująca
24-05-2013, 20:33:41

Witam. Miałam wszystkie możliwe badania łącznie z rezonansem magnetycznym kręgosłupa usg jamy brzusznej badaniem krwi ana wszystko dobrze poziom witamin z grupy b glukoza borelioza tarczyca były na samym początku badań
gość
25-05-2013, 05:52:55

Witam
Czy ma Pani zawroty głowy lub uczucie spadania?
Jaki ma Pani wynik Poziomu erytrocytów z ostatniego badania? Proszę też podać zakresy referencyjne tego badania. Proszę też podać poziom Neutrofili.
Pozdrawiam
Piotr
gość
10-07-2013, 11:48:10

helnow 2013-04-01 13:02:22 Od pół roku odczuwam pieczenie skóry, pośladków i ud (szczypanie, kłucie, mrowienie, uczucie pieczenia, jakby poparzenie pokrzywą, uczucie przebiegającego „prądu” po nogach, nadwrażliwość na dotyk ud np. jakby na prześcieradle rozsypany był piasek). Na skórze nie ma żadnych śladów ani zaczerwień. Mimo stosowania różnych maści przeciwgrzybicznych i przeciwzapalnych zalecanych u kilku dermatologów nie ma żadnej poprawy. Dermatologowie , u których byłam nie mają zielonego pojęcia co mi dolega i zalecają wizytę z neurologiem.
Czy to może być związanie z układem nerwowym ? Proszę o poradę/diagnozę. Czy ktoś może miał podobny przypadek ? Może jakiś kontakt ze specjalistą lub osobą, która miała podobne problemy ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Helen
Witam :)
Męczyłem się z pieczeniem dolnej części pleców 2 lata - ledwo mogłem chodzić w spodniach (wszystkie drapały były nie wygodne), wielkie problemy były także z siedzeniem. Po wielu miesiącach ciągłych cierpień, wypróbowania wielu maści itd w końcu odkryłem z psychiatrą przyczyną tego stanu - ostra NERWICA od roku przyjmuje PAXTIN (silny SSRI) który zlikwidował zamartwianie się, lęki i ataki paniki - wraz z tymi objawami ustąpiło w 100% mrowienie drapanie nadwrażliwość skóry :) dziś wszystko jest OK - zatem polecam kontakt z psychiatrą gdyż może być to nerwica :)
życzę zdrowia wszystkim
lifeless

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: