Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-07-2013, 21:26:44

Witam , mam identyczne objawy z tym że dotyczą głównie pleców,karku , ramion ,głowy.Pieką praktycznie cały czas z różnym natężeniem . Skóra na pozostałej części
ciała piecze w zależności od rodzaju oddziaływania np. uda przy jeździe samochodem ,siedzeniu. Objawy te łagodzi trochę hydroxyzina która ma działanie przeciwhistaminowe.
Oczywiście dodatkowym problemem jest założenie koszuli czy mycie. Wszystkie dotychczasowe szampony hipoalergiczne,do skóry alergicznej wrażliwej,przeciwświądowe itp tylko wzmagały pieczenie w trakcie i zaraz po umyciu,podobnie inne środki myjące.
Głowę myję szamponem dla dzieci baby, podobnym żelem inne części lub samą wodą.Leczenie dermatologiczne też bez żadnych efektów.Wyszło mi w badaniach trochę alergii (parabeny,pleśń,kalafonia,Quaternium,seskwiterpeny laktonowe) ale wszędzie jest mowa o świądzie i pokrzywce a nie o takim pieczeniu, czasami takim jak po poparzeniu słonecznym. Po drugie, teoretycznie tylko te produkty które zawierają te alergeny mogłyby wywołać reakcję alergiczną. Wszelkie środki myjące typu hipoalergiczne też powodują pieczenie.Nie mam jeszcze żadnych konkretnych przemyśleń co do żywności.
Proszę o informację czy na Panią też tak działają środki myjące.
gość
12-07-2013, 07:25:13

Ty idz człowieku do psychiatry bo masz chorą głowę a nie skórę, moja mama miała tak samo swędziały i piekły ją stopy a lekarka rodzinna tak to leczyła że doprowadziła do otwarcia ran na stopach po lekach sterydowych, które tak na prawde nic mamie nie pomagały, brała leki na alergię, grzybice, przeczulicę choć twierdzili że tylko u cukrzyka i to z zaawansowaną niedbaną chorobą mogą być takie objawy. A mama była zdrowa jak rydz bo wszystkie badania jej porobili, tylko te rany na nogach. W końcu w desperacji po rozmowie z chirurgiem który nie widział nic poza zanikiem posterydowym naskórka udaliśmy się do pani dermatolog, jak to zobaczyła to za głowę się chwyciła, najpierw porozmawiała z mamą a potem z nami, kiedy usłyszała że mama jest skupiona tylko na tych stopach i kombinowaniu z nimi, uwielbia do lekarza, chętnie poddaje się badanią, jest wprost nieszczęśliwa kiedy lekarz jej nie zlecił jakiś badań lub leków. Wtedy powiedziała że podejżewa nerwicę hipochondryczną i po wizycie się okazało że to rodzaj nerwicy somatycznej, mama bierze regularnie leki, rany po 6 miesiącach się zagoiły w tym czasie mama musiała jeździć na wózku z powodu bólu tych stup z ranami, do tej pory nadal chętnie jeździła by na wózku aż musieliśmy sie go pzbyć z domu by uspokoić mamę. Po lekach objawy częściowo ostąpiły. Więć radzę do PSYCHIATRY !!!!!!!!!!!!!! a nie wymyślanie kosmetyków he he
Początkujący
12-07-2013, 10:30:09

Takie "szacowanie" co to może być, jest bez sensu, bo spectrum możliwości jest tak szerokie, że... Fora medyczne mają to do siebie, że na 100 osób przypada jeden lekarz, który ma wszystko gdzieś, a 99 ekspertów, którzy wiedzą wszystko najlepiej (sory za brak poprawności politycznej).
Wtajemniczony
23-07-2013, 16:16:01

Witam, pieczenie skóry moze mieć przyczyne neurologiczną, ale niekoniecznie, może byc tez objawem cukrzycy np. Trzeba po prostu zrobic badania.
gość
03-08-2014, 06:04:18

Z uczuciem piekącej skóry chodzę 2 lata ale posiadam też masę innych objawów m.in. osłabienie siły mięśniowej a co za tym idzie - ostre bóle w okolicy kręgosłupa lędźwiowego przy luźnym minimalnym ruchu (bez napinania mięśni). Przemieszczam się od lekarza do lekarza, jak dotąd z żadnym skutkiem. Neurolog odesłał do psychiatry, mija miesiąc jak biorę leki na nerwicę lękową, a poprawy pieczenia pomiędzy łopatkami nie ma żadnej. Zauważyłam też, że inaczej reaguję w tej części ciała na własny dotyk, że ta skóra jest nie moja, taka mocno cierpka. Jutro mam kolejnego neurologa, zobaczymy...
gość
04-08-2014, 17:54:44

Gość 2013-07-11 23:26:44
Witam , mam identyczne objawy z tym że dotyczą głównie pleców,karku , ramion ,głowy.Pieką praktycznie cały czas z różnym natężeniem . Skóra na pozostałej części
ciała piecze w zależności od rodzaju oddziaływania np. uda przy jeździe samochodem ,siedzeniu. Objawy te łagodzi trochę hydroxyzina która ma działanie przeciwhistaminowe.
Oczywiście dodatkowym problemem jest założenie koszuli czy mycie. Wszystkie dotychczasowe szampony hipoalergiczne,do skóry alergicznej wrażliwej,przeciwświądowe itp tylko wzmagały pieczenie w trakcie i zaraz po umyciu,podobnie inne środki myjące.
Głowę myję szamponem dla dzieci baby, podobnym żelem inne części lub samą wodą.Leczenie dermatologiczne też bez żadnych efektów.Wyszło mi w badaniach trochę alergii (parabeny,pleśń,kalafonia,Quaternium,seskwiterpeny laktonowe) ale wszędzie jest mowa o świądzie i pokrzywce a nie o takim pieczeniu, czasami takim jak po poparzeniu słonecznym. Po drugie, teoretycznie tylko te produkty które zawierają te alergeny mogłyby wywołać reakcję alergiczną. Wszelkie środki myjące typu hipoalergiczne też powodują pieczenie.Nie mam jeszcze żadnych konkretnych przemyśleń co do żywności.
Proszę o informację czy na Panią też tak działają środki myjące.
Głos negatywny nieważny. Wynik polineuropatii. Sorry.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
17-08-2014, 05:45:55

Witam, nie zauważyłam aby środki myjące bezpośrednio tak działały ale wydaje mi się, że cała przyczyna leży gdzieś głęboko "w głowie" lub jest to podłoże neurologiczne. U mnie lekarz stwierdził porażenie nerwów obwodowych, zaaplikował jeden lek, po czy było lepiej przez 10 dni i znów ognisty ból pod łopatkami wrócił. Ale wrócił też stres jako być może bezpośrednia przyczyna. Próbuję tu wyszukać czy objaw ten nie towarzyszy przy pozytywnym helicobakter pylori. Nie wiem czego jeszcze się przyczepić w tej trudnej drodze poszukiwań.
gość
27-11-2014, 09:38:35

witam mam uczucie poparzonego uda lub czasami pleców skierowana mnie do reumatologa.Dostałam tabletki i przeszło
gość
04-12-2014, 21:29:07

Też mam te wszystkie objawy przy tym bolą mnie plecy uda bolą pieka jak dotykam skórę to jak bym miała poparzona. .. ale wiem,że mam nerwicę. I raz jest lepiej raz gorzej. Co chwilę coś innego mnie boli. Masakra. Ale widzę
Że pojawiło się tu słowo NERWICA. To już chyba znam przyczynę.
gość
11-01-2015, 21:45:18

I
Gość 2014-08-03 08:04:18
Z uczuciem piekącej skóry chodzę 2 lata ale posiadam też masę innych objawów m.in. osłabienie siły mięśniowej a co za tym idzie - ostre bóle w okolicy kręgosłupa lędźwiowego przy luźnym minimalnym ruchu (bez napinania mięśni). Przemieszczam się od lekarza do lekarza, jak dotąd z żadnym skutkiem. Neurolog odesłał do psychiatry, mija miesiąc jak biorę leki na nerwicę lękową, a poprawy pieczenia pomiędzy łopatkami nie ma żadnej. Zauważyłam też, że inaczej reaguję w tej części ciała na własny dotyk, że ta skóra jest nie moja, taka mocno cierpka. Jutro mam kolejnego neurologa, zobaczymy...
Witam
I jaka diagnoza, mam dokładnie to samo a zaczęło się to jakiś miesiąc temu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: