Witam , mam identyczne objawy z tym że dotyczą głównie pleców,karku , ramion ,głowy.Pieką praktycznie cały czas z różnym natężeniem . Skóra na pozostałej części
ciała piecze w zależności od rodzaju oddziaływania np. uda przy jeździe samochodem ,siedzeniu. Objawy te łagodzi trochę hydroxyzina która ma działanie przeciwhistaminowe.
Oczywiście dodatkowym problemem jest założenie koszuli czy mycie. Wszystkie dotychczasowe szampony hipoalergiczne,do skóry alergicznej wrażliwej,przeciwświądowe itp tylko wzmagały pieczenie w trakcie i zaraz po umyciu,podobnie inne środki myjące.
Głowę myję szamponem dla dzieci baby, podobnym żelem inne części lub samą wodą.Leczenie dermatologiczne też bez żadnych efektów.Wyszło mi w badaniach trochę alergii (parabeny,pleśń,kalafonia,Quaternium,seskwiterpeny laktonowe) ale wszędzie jest mowa o świądzie i pokrzywce a nie o takim pieczeniu, czasami takim jak po poparzeniu słonecznym. Po drugie, teoretycznie tylko te produkty które zawierają te alergeny mogłyby wywołać reakcję alergiczną. Wszelkie środki myjące typu hipoalergiczne też powodują pieczenie.Nie mam jeszcze żadnych konkretnych przemyśleń co do żywności.
Proszę o informację czy na Panią też tak działają środki myjące.