Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
30-04-2008, 22:14:00

mam dopiero 18 lat i choruje na padaczka od roku mam regularne napady,przyjmuje leki i jestem w trakcie kursu na prawo jazdy,zamierzam ukryc fakt choroby...Irytujace sa wypowiedzi w stylu 'zachowujesz sie nieodpowiedzialnie,jestes zagrozeniem' mysle ze ktos kto jest zdrowy nigdy nie zrozumie chorego.Dlaczego mamy rezygnowac z czegos?dlaczego mamy byc gorsi od innych tylko dlatego ze chorujemy na epilepsje....prawdopodobienstwo ze ktos z nas dstanie ataku akurat za kierownica jest minimalne zwłaszcza ze u wielu osob ataki nie wystepuja juz od długiego czasu.Rownie dobrze mozemy dostac ataku w domu i doznac urazu głowy,na to nie ma reguły!stosowanie zakazow i nakazow w stosunku do epileptykow jest bardzo niesprawiedliwe,kazdy z nas chciałby zyc normalnie!
gość
31-05-2008, 16:21:00

nie wiem co robić mam padaczkę od 4 lat właśnie zapisałem się na prawko brat mnie namówił boje się moje ataki to średnio 3 rocznie pije czasem zaboli mnie głowa i wtedy wiem że to nastąpi trace przytomność na pare sekund co robić z prawkiem
gość
31-05-2008, 16:22:00

nie wiem co robić mam padaczkę od 4 lat właśnie zapisałem się na prawko brat mnie namówił boje się moje ataki to średnio 3 rocznie pije czasem zaboli mnie głowa i wtedy wiem że to nastąpi trace przytomność na pare sekund co robić z prawkiem
gość
31-05-2008, 16:35:00

nie wiem co robić mam padaczkę od 4 lat właśnie zapisałem się na prawko brat mnie namówił boje się moje ataki to średnio 3 rocznie pije jak każdy chociaż lekarz mi zabronił ale nic się nie dzieje od kąd zaczełam pić czasem zaboli mnie głowa i wtedy wiem że to nastąpi trace przytomność na pare sekund co robić z prawkiem jak to czytam to mi ciarki po plecach chodzą
lekarz prowadzący powiedział zeby nic nie mówic na badaniach o prawko
gość
04-07-2008, 08:30:00

ludzie chorzy na epilepsje moga miec prawo jazdy i normalnie jeźdźic pod warunkiem ze sie lecza . nie sa inni maja takie same prawa jak ci zdrowi
gość
12-08-2008, 20:44:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-08-2008, 17:04:00

25-07-2007 o 22:47, gość :
Jak ktoś ma rentę z powodu padaczki i się na to leczy to łatwo będzie odebrać mu prawo jazdy.

Gorzej z tą padaczka alkoholową, bo jeśli gość się nie leczy, to co? przyjadą do niego i powiedzą 'bierzemy panu prawo jazdy bo "podobno" ma pan padaczkę' ? . Przecież siłą mu tego nie udowodnią.

gość
09-09-2008, 13:29:00

Wg mnie jak ktos ma padaczke to neipowinien jezdzic !
Nie tak dawno znajomy mial atak w trakcie prowadzenia samochodu . To ze sie nie zabil - jego glupie szczescie . Cud ze nikogo innegoprzy tym nei zabil
LUDZIE MYSLCIE !!! Nie jestescie sami na drodze.
gość
14-10-2008, 20:43:00

No ja robiąc prawko 1,5 roku temu zatailem ze mam padaczke, ale zrobilem to bo nie mialem juz dlugo napadów i nie mam ich do tej pory, choc przyjmuje leki. Przejechalem do tej pory 50000km i mam zero mandatów. Teraz czekam na decyzje Pana Prokuratora czy bede mial sprawe z 272 art. Kodeksu Karnego. A to przez to, ze jakis debil z padaczką ogólną o częstych atakach zrobil sobie prawko, dostał atakau i zabil autem pare osób. Pogratulujmy idiocie, który nie rozumie gdzie są granice.
gość
22-10-2008, 20:02:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: