Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
28-03-2008, 10:51:00

Witam!! Mam na imię Arek i mam grupę. ja właśnie zapisałem się na prawo jazdy do prywatnej szkoły i chodzę na wykłady już drugi raz bo za pierwszym razem ogarnęła mnie panika. Nic nie powiedziałem o tym lekarzowi prowadzącemu, że jestem chory na padaczkę. Nie wiem co mam teraz zrobić? Proszę Was o poradę. Jak Wy sobie dajecie radę z padaczką i z prawem jazdy? Proszę napiszcie o tym?
gość
28-03-2008, 10:54:00

28-03-2008 o 11:51, gość :
Witam!! Mam na imię Arek i mam grupę. ja właśnie zapisałem się na prawo jazdy do prywatnej szkoły i chodzę na wykłady już drugi raz bo za pierwszym razem ogarnęła mnie panika. Nic nie powiedziałem o tym lekarzowi prowadzącemu, że jestem chory na padaczkę. Nie wiem co mam teraz zrobić? Proszę Was o poradę. Jak Wy sobie dajecie radę z padaczką i z prawem jazdy? Proszę napiszcie o tym?
gość
28-03-2008, 11:38:00

W swoim życiu miałem 1 porządny atak padaczki. Ale pomału zgodnie z sukcesami kończyłem szkoły państwowe. aż w końcu wybrałem na maturze chemię - trudny przedmiot ale lubiałem i miałem z tej chemii 4 na świadectwie maturalnym. Ale zdałem dobrze. aż tu sobie wybrałem chemię jako już kierunkowy i po drugim roku nie zaliczyłem czwartego semestru. I po prostu teraz nie wiem jaką szkołę mam wybrać, żeby się już tak nie męczyć? Teraz znowu po chemii studiuję zaocznie technik rolnik w Staszowie. A teraz jak Wy żyjecie z tą chorobą? Akceptujecie się z tą chorobą? Bo ja mam problem z zaakceptowaniem samego siebie.
gość
28-03-2008, 12:24:00

28-03-2008 o 11:51, gość :

Skoro masz takie wątpliwości i obawy to uważam że lepij poczekaj z tym kursem. Może później sie one zmiejszą albo i nie, ale jak będziesz siadał za kierownicą to musisz być pewny siebie. Taki stan w którym teraz jesteś, te wątpliwosci powinny wziąść górę nad chęcią posiadania prawa jazdy...
gość
07-04-2008, 19:51:00

Witam!!
Moja sytuacja jest następująca.Mam 26lat.Mam padaczkę pourazową(uraz głowy w podstawówce).Od dawna biorę leki.Obecnie Trileptal i Convulex.Kiedyś brałem jeszcze Lamitril ale ponieważ 5 lat z rzędu nie miałem żadnych napadów zaczęliśmy powoli wycofywać leki i Lamitrilu juz nie biorę od jakiś 3-4 lat.3 lata temu zrobiłem prawko,ale nie mówiłem że choruje z wiadomego powodu. Nie miałem ataków od jakiś przynajmniej 8lat wliczając te 5lat przed wycofywaniem leków.Dodam że nigdy nie miałem klasycznych ataków padaczkowych ale jedynie "zamyślenia" trwające max 10sekund. Ostatnio spier.... sobie sprawe bo nie wziąłem pare razy leków (wiem głupota ale po prostu zapomniałem wykupić w aptece!!) no i przydarzyło mi sie omdlenie za kółkiem i teraz dostałem pismo ze starostwa zeby zrobic badania.Zastanawiam się teraz jak z tego wybrnąć żeby mi nie zabrali prawka, ewentualnie żeby mi je zabrali na np. rok albo wydali okresowe.Możecie mi coś poradzić??Jakby co moje gg 9001454.Pozdr
gość
14-04-2008, 08:37:00

ja mam pytanie do was
mam 18 lat skończyłem leczenie i przez 4 lata miałem 3 ataki. teraz jeżdże tylko do lekarza raz na jakiś czas na kontrole.
czy w zwiazku z tym mam szanse ubiegać sie o prawo jazdy?
gość
14-04-2008, 08:38:00

a musze do dać że ataki te były we śnie
gość
19-04-2008, 14:06:00

ja mam 16 lat i mam padaczke jeżdze samochodem od 10 roku żucia i nigdy za kierownicą nie miałem ataku ja tylko myśle że mój lekasz sobie ze mna w siuski leci bo nie mam jusz ataku od 3 lat
gość
19-04-2008, 14:07:00

ja mam 16 lat i mam padaczke jeżdze samochodem od 10 roku żucia i nigdy za kierownicą nie miałem ataku ja tylko myśle że mój lekasz sobie ze mna w siuski leci bo nie mam jusz ataku od 3 lat
gość
28-04-2008, 10:22:00

dobra stary ale ty jeździsz bez dokumentów...a tu sie rozmawia o prawie jazdy...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: