Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
07-07-2007, 05:47:00

Witam wszystkich

Chciałem zapytać gdzie mam zgłosić następujący przypadek. Osoba na rencie na padaczkę ma prawo jazdy kat B. Ukrywa ten fakt przed komisją od wielu lat, gdy ją o to pytają. Ale jestem przerażona gdy widzę, go za kierownicą. Jakie organ zawiadamia się o tym.
Aneta
gość
10-07-2007, 12:07:00

Dzwonisz do Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy a tam uzyskasz kompleksowe informacje.
gość
13-07-2007, 09:02:00

do wydziału komunikacji gościa zgłaszasz
gość
25-07-2007, 15:26:00

Witajcie. Mam podobny problem. Facet, którego znam miał przy mnie atak padaczki alkoholowej (niby pierwszy raz mu się to zdarzyło). On ma oczywiście prawo jazdy. Czy uważacie, że takie ataki mogą mu się powtórzyć i powinnam powiadomić o tym odpowiednie władze? Jeśli tak, to gdzie mam to zgłosić? I czy jak zgłoszę, to on się dowie, że to ja się do tego przyczyniłam? Odpowiedźcie !!!
gość
25-07-2007, 20:47:00

Jak ktoś ma rentę z powodu padaczki i się na to leczy to łatwo będzie odebrać mu prawo jazdy.

Gorzej z tą padaczka alkoholową, bo jeśli gość się nie leczy, to co? przyjadą do niego i powiedzą 'bierzemy panu prawo jazdy bo "podobno" ma pan padaczkę' ? . Przecież siłą mu tego nie udowodnią.

gość
26-07-2007, 10:57:00

No wiadomo, że tak nie zrobią ... Ale kiedy miał atak padaczki alkoholowej to została wezwana karetka i był na pogotowiu, więc jest to w jego karcie. W ten sposób mogą sprawdzić, że rzeczywiście miało miejsce takie zdarzenie i np. skierować go na badania. Czy się mylę?
gość
27-07-2007, 04:36:00

jeżeli mam padaczke z napadami prostymi częsciowymi, to bede mogla miec prawko ?
gość
27-07-2007, 07:28:00

To chyba lekarz musi wydać oświadczenie, czy nie stwarzasz zagrożenia dla innych uczestników ruchu. Musi Cię zbdać i poddać leczeniu. Podobno osoby, które się leczą i nie miały napadów przez długi okres, to mogą prowadzić pojazd.
gość
02-08-2007, 07:09:00

MAM DLA WAS DOBRA WIADOMOSC : Komisja ds. Wydawania Praw Jazdy dla Osób Chorym na Padaczkę wraz Międzynarodowym Biurem ds. Padaczki uważa, że osoby ze sporadycznymi napadami przestrzegające podstawowych zasad ostrożności mogą prowadzić pojazdy mechaniczne i posiadać prawo jazdy kategorii B.
Victoria
gość
13-08-2007, 11:51:00

Witam serdecznie, ja znowu z drugiej strony chciałam sie zapytać w odpowiedzi na ostatni post, bo uważam, że kij ma zawsze 2 końce. Mój mąż choruje na epilepsje, miał kiedys prawo jazdy, ale zabrano mu je przy okazji komisji wojskowej, to było 10 lat temu. Do dnia dzisiejszego przez ten cały czas nie miał ani jednego ataku, regularnie i skrupulatnie przyjmuje leki Tegretol 200 i bardzo by chciał zrobić prawo jazdy ponownie, tylko nie wiemy, czy to brzemię wojska jeszcze ciązy w papierach. W sumie bezpośrednio w Instytucie Medycyny Pracy mu je odebrano, czy musiałby miec teraz ponowne badania u nich zrobione? Za wszelkie informacje z góry dziękuję

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: