Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
13-03-2008, 16:24:00

co niektórzy tego nie rozumią że dla kogoś prawko to całe jego życie i jeżeli ktoś nie ma ataków dlaczego nie może czasem prowadzić auta
gość
13-03-2008, 23:11:00

13-03-2008 o 17:24, gość :
co niektórzy tego nie rozumią że dla kogoś prawko to całe jego życie i jeżeli ktoś nie ma ataków dlaczego nie może czasem prowadzić auta[/CYTAT ni

NIC NA TO NIE PORADZE,STAŁO SIĘ-ZACHOROWALIŚMY I MUSIMY SIĘ Z TYM POGODZIĆ !!!!!!!!!!!! ((((( POZDRAWIAM ! Małgorzata z Wrocławia.

gość
14-03-2008, 16:32:00

ciebie o zdanie nikt nie pyta nie miałaś prawa jazdy i nie wiesz jak to jest a nie byś jeszcze odbierała
gość
15-03-2008, 18:00:00

Ludzie wy wszyscy jestescie nienormalni myslicie ze jak ktos ma padaczke to juz nalezy go odseparowac od spoleczenstwa. jezeli ktos sie leczy to bez problemow moze jezdzic samochodem taka jest prawda tylko ze nikt o tym nie wie, najlepiej zabrac i juz po sprawie a gdzie mowa o leczeniu i takie tam. Ja jestem chory na padadzke przez wojsko stracilem prawo jazdy bo na komisji mysleli ze sciemniam i mialem wielkie problemy zeby je odzyskac a za niecale poł roku znow sobie bede jezdził i to legalnie. Ludzie wy sie na prawie nie znacie.
gość
15-03-2008, 19:49:00

zgadzam się w 100 % z tobą kolego ja miałem tylko 2 ataki podczas snu przez pól roku nie miałem w ogóle ataku a jest tu jedna osoba na forum co by wszystkim zabrała prawko pozdrawiam cie serdecznie i zgadzam sie z toba
gość
15-03-2008, 20:00:00

14-03-2008 o 17:32, gość :
ciebie o zdanie nikt nie pyta nie miałaś prawa jazdy i nie wiesz jak to jest a nie byś jeszcze odbierała
w tym przypadku MAM PRAWO powiedziec to wszystko Pozdrawiam!!!!!!!!!!! Małgorzata z Wrocławia.
gość
15-03-2008, 20:13:00

15-03-2008 o 19:00, gość :
Ludzie wy wszyscy jestescie nienormalni myslicie ze jak ktos ma padaczke to juz nalezy go odseparowac od spoleczenstwa. jezeli ktos sie leczy to bez problemow moze jezdzic samochodem taka jest prawda tylko ze nikt o tym nie wie, najlepiej zabrac i juz po sprawie a gdzie mowa o leczeniu i takie tam. Ja jestem chory na padadzke przez wojsko stracilem prawo jazdy bo na komisji mysleli ze sciemniam i mialem wielkie problemy zeby je odzyskac a za niecale poł roku znow sobie bede jezdził i to legalnie. Ludzie wy sie na prawie nie znacie.
A RÓBCIE SOBIE TE PRAWA JAZDY ,JESLI NIE MARTWICIE SIE O SIEBIE,TO CHOCIAZ POMYSLCIE O LUDZIACH BEDACYCH W TYM CZASIE NA DRODZE ZASTANAWIAM SIĘ,CO ZA "SUPER MĄDRY LEKARZ"DAŁ CIĘ DO WOJSKA Pozdrawiam!Małgorzata z Wrocławia. P.s. ZANIM USIĄDZIECIE ZA KÓŁKO 3 RAZY ZASTANÓWCIE SIĘ
gość
15-03-2008, 22:03:00

Witam! Ten temat to juz nie dyskusja tylko klotnia... mija sie to z celem. Ale mimo wszystko rowniez przedstawie swoje stanowisko dotyczace prawa jazdy. Zgadzam sie z osobami, ktore twierdza ze niektorzy ludzie dotknieci ta choroba moga posiadac uprawnienia do kierowania autem, ale jasne, ze nie wszyscy. Jest epiepsja i epilepsja. Kazda ma inna postac, ludzie maja rozne ataki- dlaczego wiec osobom, ktorych objawy nazwano padaczka odbierac mozliwosci do pelni przywilejow jakie maja inni, nawet ci chorzy, ale na inne choroby. Ja akurat nie ubiegam sie i nie bede o prawo jazdy, bo wiem ze w moim przypadku byloby to nieodpowiedzialne, ale dlaczego inni, ktorzy maja lagpdniejsza postac padaczki nie moga?! Nie mozna wszystkich mierzyc swoja miara i patrzec tylko ze swojej perspektywy- skoro ja nie moge, to i ty rowniez. Trzeba wziasc pod uwage sytuacje innych, a nie widziec tylko schematy, bo to robi sie nawet troche egoistyczne. Moja kolezanka ma tylko pewne odruchy polegajace na tikach jdnego palca. Z pewnoscia nie przeszkadzaloby to jej w prowadzeniu auta- i prosze tu nie protestowac bo widzialam to wiec wiem jak dokladnie wygladaja- kirownica nie ucierpi. Nawet ciezko jest ten tik postronnej osobie zauwazyc... Sa tez z pewnoscia inne rodzaje epi, ktore "pozwlaja" na posiadanie prawa jazdy, nie tylko az takie lagodne. Nie generalizujmy wiec. Jednym nie powinno sie pozwalac na zdobycie prawa jazdy a innym nie powinno sie odbierac takiej mozliwosci- trzeba to rozpatrywac indywidualnie. Z tych powodow popieram zdanie tych, ktorzy sadza, ze niektorzy ludzie z padaczka maja prawa do pelnego funkcjonowania w spoleczenstwie ze wszystkimi przywilejami przyslugujacymi innym, zdrowym, a inni chorzy na epi maja ograniczenie i to tez rozne- jedni wieksze, inni mniejsze. Badzmy ucziwi zarowno w sosunku do tych pierwszych jak i drogich. Pozdrawiam serdecznie. Nie mozemy sie poddawac i nie tylko w sprawie prawa jazdy ale rowniez innych kontrowersyjnych rzeczy, bo kazdy czlowiek to inny labirynt i nie powinno sie z gory zastrzegac co jest dla niego dobre a co zle, bo sciezki sa rozne, a na nich inne przeszkody. Zatem kazdy przypadek rozpatrujmy indywidualnie. Tak bedzie uczciwiej. Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w walce z choroba. K
gość
16-03-2008, 21:05:00

ok
gość
17-03-2008, 18:53:00

Witam, ja zdalem prawko (kat.B) za 1wszym razem, ide do Wydzialu komunikacji miejskiej a tam mowia mi ze musze zrobic badania bo mialem schorzenie padaczkowe jak bylem maly i przez to mialem tez kategorie D na komisji poborowej. I teraz pytanie do Was: czy mam szanse miec prawo jazdy??Dodam ze atak mialem tylko raz w zyciu-jak bylem malym chlopcem stracilem przytomnosc przy graniu w gry wideo na telewizorze.
Dzieki za odp. Pozdro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: