Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
11-05-2018, 19:50:59

W tej opinii od neurologa (z rozporządzenia) lekarz określa do kiedy możesz mieć prawko. Wątpię by pisał na 2 m-ce.
Neurolog, wizyta, określi co chce (eeg można wykonać prywatnie - będzie chyba szybciej), jego opinia, z tym do starostwa.
Poczytaj te rozporządzenie z lipca 2014r. i tak postępuj by mieć te uprawnienia
gość
21-05-2018, 19:27:01

Ja nie mam ataków ponad 15lat dostałem prawo jazdy na 5lat z powodu średnich wyników EEG mam problem z przedłużeniem dokumentu. Lekarz który mi dał wcześniej zaświadczenie ma do mnie pretensje że nie biorę lekow(wcześniej mi mówił co innego jak się nie mam ataków okolo10latto mogę odstawić) obecnie sytuacja wygląda tak że zmieniłem lekarza w miejscowości której obecnue mieszkam i aby marzyć o dokumencie muszę zrobić rezonans głowy oczywiście prywatnie plus dodatkowe EEG które nie może wyjść gorzej. Aby nie było z byt łatwo mogę to wykonać za 4miesiace bo wtedy mam ściągany aparat na zęby.(obecnie jestem 6miesiecy bez dokumentu) podczas badania wychodzą zmiany napadowe podczas hiperwentylacji lekko poza norma Lekarz który nie chciał mi przedłużyć prawa jazdy jazdy powiedział że mogę mieć problemy przy wysiłku itd dodam że 4 lata trenowałem wioślarstwo przez trzy lata miałem stypendium sportowe więc dla mnie to jest nonsens Moje wnioski są takie lekarze ostro boją się wystawiać zaświadczenia, po drugie przyznałem się że miałem problemy w dawnych latach ze względu na to że mam rodzinę i odpowiadam nie tylko za siebie i teraz żałuję że względu ile stresu mnie to kosztuje( lekarz neurolog który rozmawiał z moją mama powiedział po co się przyznawałem stare papiery są po kilku latach likwidowane a na 99% ich już nie ma w obiegu) ... mało tego byłem u dwóch neurologów w Warszawie nikt mi nie chciałam lekarstw przepisać bo nie mam ataków.(chciałem dostać lekarstwa aby poprawić wyniki eeg jeśli przedłuża mi prawko to może się zmieszczę 3000pln
gość
22-05-2018, 06:10:13

A w jakim wieku miałeś padaczke, czy dużo miałeś ataków, czy to były ataki z utratą przytomności, czy jak zaczęłas brać leki ataki ustąpiły czy nadal byly? Czy nagle samo to ustapilo.napisz coś więcej i daj nadzieję innym że to może minąć
gość
23-05-2018, 18:30:56

Mam pytanie, czy jeśli epileptyk leczy się farmakologiczne, ma raczej odpowiednio dobrane leki, (kepra)Nie miał ataków ponad 4 lata i MA pozwolenie na prowadzenie auta przez Lekarza. To czy dalej taka osoba powinna się bać prowadzić? Chodzi mi o to dokładnie czy u takiej osoby mogą teraz wystąpić ataki od tak o, po prostu? Zaznaczę że ta osoba bierze leki regularnie..
gość
23-05-2018, 18:58:52

Unikaj czynników sprzyjających powstawaniu napadów (niewyspanie, zmęczenie, alkohol, stres) i jeździj spokojnie.
gość
27-05-2018, 14:03:42

Ataki powtarzały raz do roku tylko podczas snu do pierwszej /drugiej gimnazjum (nie wiem czy branie leków coś zmniejszyło bo miałem ataki żadko ,w nocy podczas snu) Jestem pewien że depacine które brałem kilka lat zamulaly mnie oraz przybierałem ostro na wadze jak zmieniłem na orifil czy offiril nie pamiętam nazwy te skutki uboczne znikły . Problemem w tym wszystkim nie była moja choroba tylko to jak mnie traktowano tego nie możesz ...oraz otaczanie przez rodziców bariera ochrona i co powiedzą znajomi jak się dowiedzą . .Dzis mam 31 lat założyłem rodzine mam mnóstwo przyjaciół 2 razy brałem udział w mistrzostwach Polski wioślarstwie mimo że cały czas mówiono mi że nie mogę się przemęczać(ps aby brać udział w zawodach musiałem zataić moja historię)Obecnie mam problem brak czasu na wszystkie moje hobby:) . Wiec głowa do góry trzeba wziac się w garść ,pracować nad sobą bo niestety życie nie jest proste.
gość
27-05-2018, 15:39:49

Ale już nie bierzesz leków? Od dawna?
gość
27-05-2018, 18:52:51

Nie biorę od 9lat
gość
27-05-2018, 18:54:15

A ter
gość
27-05-2018, 18:57:20

A teraz mam problem bo od dłuższego czasu nie uczęszczałem do lekarza a przy przedłużaniu prawka wyniki badania lekko poza norma wyszły i dostałem odmowę przedłużenia prawa jazdy(neurolog nie chciał podpisać mi papierów ) dodam że ataków nie mam od wielu lat .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: