Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
20-09-2014, 18:43:19

Gość 2007-07-07 07:47:00
Witam wszystkich
Chciałem zapytać gdzie mam zgłosić następujący przypadek. Osoba na rencie na padaczkę ma prawo jazdy kat B. Ukrywa ten fakt przed komisją od wielu lat, gdy ją o to pytają. Ale jestem przerażona gdy widzę, go za kierownicą. Jakie organ zawiadamia się o tym.
Aneta
A dlaczego chcesz go zgłosić - może właśnie jedzie za lekarzem orzecznikiem, który odebrał jemu, lub jemu podonym, a nawet niektórym z nas prawo do tej renty i uznał, że ,,nie jest Pan/i niezdolny/a do pracy'' Może akurat chce wyrównać rachunki za tych, którzy ,,nie są chorzy'' I padaczka ,,nie jest chorobą'' A ludzie, którym to się przydarzyło sami nie wiedzą czego chcą.
Bo tak naprawdę żaden lekarz nie zachorował na tą chorobę, a gdyby zachorował?
gość
24-09-2014, 15:42:59

ANETO!!!lepiej idz i zapytaj dlaczego jezdzi będąc chorym?moze sie okazac ,że ma zgode na to i wyjdziesz na głupka-złośliwego głupka!!nie łatwiej zapytac o stan zdrowia niż kablowac?i jeszcze jedno skoro wiesz ,że ten ktoś ukrywa ten fakt przed komisja to oznacza ,że ten ktos powiedzial ci to w zaufaniu,bo my epi niestety musimy byc ostrożni co do kogo mówimy.WSTYDZ SIE ANETO.zajmij sie swoim zyciem,bo nie wiesz nigdy czy jutro Ty nie bedziesz w gorszej sytuacji i chciałabyś być pokablowana???zastanów się!!!1
gość
25-09-2014, 06:14:02

Uwaga do poprzednich wpisów.
Pytanie, na które odpowiadacie ma już 7 lat
gość
29-09-2014, 13:20:43

Tak post jest stary, lecz temat aktualny.
Zawisc ,
obawa o swoje zycie, czy "naprawianie swiata" ?
zlosliwosc zasciankowa?
Obecnie donosiciele nie osiagna satysfakcji , gdyz europejskie przepisy zostaly skorygowane, przywraca sie prawo jazdy jesli nie ma atakow w ciagu ostatnich dwoch lat.
gość
12-11-2014, 16:50:04

to jest jakaś paranoja co sie dzieje w Polsce mialam prawko w wieku 18 lat po 2 zostaly mi zabrane z powodu podejrzenia epi nie lecze sie od 12 lat bez ataków (nie mialam nigdy)tylko na podstawie zlego samopoczucia lekarzzlecil mi eeg i przykleił mi opinie epi .teraz niby weszla nowa ustawa ze mogla bym zrobic prawko ale neurolodzy nie chca ryzykowac i nie wystawiają zaswiadczen pomimo ze nie mam obiawow od14 lat tym 12 bez leków .i gdzie tu jest sens tej ustawy a na podstawie jednego badania zostaly cofniete uprawnienia
gość
26-11-2014, 12:43:06

Napiszcie mi proszę co będzie z moim prawem jazdy. Tydzień temu miałem pierwszy w zyciu atak z napadem toniczno klonocznym i wyladawalem w szpitalu, czy otrzymam wezwanie z wydz komunikacji i na ile zabiorą mi prywatne prawko?W Eeg wyszła padaczka w rezonansie nic ale za.miesiac robię nowe eeg.
gość
27-11-2014, 14:51:12

Padaczke rozpoznaje sie dopiero po dwoch napadach- atakach. Neurolodzy nie diagnozuja po jednym ataku , Nie mecz wiecej swojego mozgu , nie rob za miesiac ponownego Eeg , nie wykazalo zmian wiec jest dobrze .
gość
27-11-2014, 16:18:27

Zgodnie z prawem szpitale i przychodnie mają obowiązek powiadamiania wydziałów komunikacji o każdym przypadku utraty przytomności u pacjenta i na tej podstawie prawo jazdy może być zatrzymane po wezwaniu przez wydział komunikacji. Mi właśnie w ten sposób zostało zatrzymane, a ponieważ w ciągu ostatnich 2 lat zdarzały mi się ataki, zapewne straciłam je już na zawsze :(
gość
30-11-2014, 12:26:16

Witam.
Mam 20 lat i choruje na epi do 14 roku życia. Przez ten czas miałem tylko 4 ataki. Nie wiem czy to jest padaczka 'wzrostowa' jak to mówią, ale czy mam możliwość zrobienia prawa jazdy ? Od 2.5 roku nie miałem żadnego ataku.
Komentatorka
30-11-2014, 14:58:17

Przed robieniem kursu prawa jazdy musisz mieć badania lekarskie - powiedz o tym lekarzowi, to on decyduje. Ludzie, których znam nie mogą prowadzić samochodu mając epi. To indywidualna choroba i u różnych ludzi jest różnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: