Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
07-01-2008, 18:23:00

nie muwisz konfidencie
gość
08-01-2008, 21:26:00

a takie pytanko: czy WKU przesyla do WORD'u stosowne dokumenty o mojej niezdolnosci do kierowania pojazdami jesli po komisji wojskowej zostalem zakwalifikowany jako chory na padaczke (kat D), prawa jazdy nie mam (o to tez pytal lekarz, zgodnie z prawda odpowiedzalem ze nie)
gość
09-01-2008, 11:56:00

Ludzie jestescie tacy nie poważni!!!!Zaden EPILEPTYK nie ma prawa miec PRAWA JAZDY !!!!!Atak za kierownica ,policja i lekarz dowiaduja sie-ten gosc to epileptyk !No i co dalej?OGROMNY PROBLEM !!!!!!!!!!!!!Tak ,tak Pomyślcie nad tym-o tym ! Poważna sprawa! Pozdrawiam! Małgorzata z Wroclawia.
gość
11-01-2008, 14:17:00

09-01-2008 o 12:56, gość :
Ludzie jestescie tacy nie poważni!!!!Zaden EPILEPTYK nie ma prawa miec PRAWA JAZDY !!!!!Atak za kierownica ,policja i lekarz dowiaduja sie-ten gosc to epileptyk !No i co dalej?OGROMNY PROBLEM !!!!!!!!!!!!!Tak ,tak Pomyślcie nad tym-o tym ! Poważna sprawa! Pozdrawiam! Małgorzata z Wroclawia.

nie powazni??a co ty wiesz o ludziach chorych na padaczke!!oczywiscie ze moga miec, chociazby jesli ktos ma napady tylko podczas snu!!(tak jak ja :/) w ogole skad to oburzenie??to sa normalnie ludzie!! duzo wieksze zagrozenie moze sprawiac debil ktory sobie kupil prawo jazdy a nie osoba ktora jest chora na epilepsje :/ ale stosuje sie do wszystkich zalecen lekarza :///
gość
14-01-2008, 20:09:00

jeszcze raz trzymam sie swojego zdania! Nie tylko ja!Co wiem o padaczce ,bardzo duzo ,bo sama jestem epileptyczka juz 25lat !Nic zlego nie napisalam wrecz przeciwnie! Zresztą Ty uwazasz tak,a ja inaczej,ale to epileptyk za kierownica jest w OGROMNYM NIEBEZPIECZENSTWIE Nie miej zalu,ze tak pisze,stwierdzam!Pozdrawiam! Malgorzata z Wroclawia.
gość
15-01-2008, 14:50:00

Jestem chory na padaczkę; sam odniosłem prawko do wydziału komuni.; leczę sięjuż 20 lat; biorę trileptal 600 od; miałem napady typu deja vu i czasami nocą sie budziłem po napadzie. Od 10 lat nie miałem napadu , lekarz prowadzący napisał ze jestem w : remisji choroby. oczywisćie starałem się o zwrot prawka już 2 razy; Pierwszy był śmieszny bo skłamałem świadomie u lekarza powiedziałem ze nie mam epilepsji a na badaniach mi nic nie udowodniono eeg było piekne a i tak nie wystawiono mi opini z ośrodka - nie wiedziały panie na jakiej podstawie maja mi wydać. Po 2 latach zaatakowałem ponownie ale powiedziałem wszystko zgodnie z prawdą i wyniki były doskonałe .Napadów nie miałem zadnych od 10 lat. Po dość długiej naradzie panie wysłały mnie do ośrodka medycyny pracy w
Łodzi. tam pani doktor nazwiska nie pamiętam stwierdziła na podstawie zrobionego eeg ze reakcja zatrzymania jest obecna czyli zle ale zapis eeg bez zawartosci patologicznej. I co najważniejsze nie kwalifikuę się do kierowania poj mechanicznymi . mam byc obserwowany przez lekarza . Zgodnie z |DzU nr 58 poz 515 z 2003r
Udałem się do lekarza co do padaczki dość znanego i liczącego się w tym co robi. Jestem obserwowany od 2001 - robiono mi eeg , mówiłem prawdę i napisał mi że jestem w remisji od 2001 r mamdługi okres beznapadowy i on proponuje przyznanie czasowego prawa jazdy. W poniedziałek atakuje ponownie 3 raz zamierzam zgodnie z prawem poddać się Tym nieomylnym i znającym się na kazdej chorobie KOBIETom. To tyle tytułem mojego zdrowia.
Nie ukrywam że jeżdze samochodem od zasze nie spowodowałem żadnego wypadku, nie stwierdzm u siebie żadnych napadów nawet ze zmianą smaku włłącznie bo gdybym miał takie coś nie wsiał bym za kółko w trosce przede wszystkim o własne zdrowie.
gość
30-01-2008, 09:53:00

Mojemu facetowi stwierdzili padaczke nikt mu prawa jazdy nie zabrał lekarz mu powiedział żeby dla własnego dobra nie jeździł autem chyba jak ktoś ma padaczke to sam sobie powienien odpowiedziec na pytanie czy powienien jeździć .Uważam że jeżeli jest się pod stałą kontrolą lekarza i przez wiele lat nie ma sie ataku to można wrócić do jazdy autem.
gość
30-01-2008, 09:53:00

Mojemu facetowi stwierdzili padaczke nikt mu prawa jazdy nie zabrał lekarz mu powiedział żeby dla własnego dobra nie jeździł autem chyba jak ktoś ma padaczke to sam sobie powienien odpowiedziec na pytanie czy powienien jeździć .Uważam że jeżeli jest się pod stałą kontrolą lekarza i przez wiele lat nie ma sie ataku to można wrócić do jazdy autem.
gość
02-02-2008, 13:33:00

A czy mógłby mnie ktoś uświadomić czy padaczka uniemożliwia również zrobienie prawka kat A (motocykle)??
gość
02-02-2008, 18:48:00

z calym szacunkiem ale moim zdaniem to jeszcze glupsze niz robienie prawka kat. B eot.
Junoumi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: