Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
21-06-2012, 22:49:15

Moim zdaniem kierowca nie powinien wsiadać za kółko po impresie. No cóż jak chce się popisać ,że on potrafi jeździć, a potem powoduje wypadek drogowy, droga wolna. Następnie jest płacz i żałowanie.O ile oczywiście żałuje swojego czynu.
Liderka opinii
21-06-2012, 22:56:51

alicjaskroczek@op.pl 2012-06-21 23:06:05 Witam!
"Aniu" "bart" powiedzcie mi czy Ci którzy są po kilku głębszych lub po wczorajszej imprezie zakrapianej alkoholem są świadomi, że wsiadają za kierownicę i ruszają w daleka drogę. Po długich weekendach statystyki podają ile wypadków ze skutkiem śmiertelnym spowodowali pijani kierowcy, zdarza się też, że wypadek spowodował kierowca który zasłabł za kierownicą, ale tych na pewno jest zdecydowanie mniej, ponadto tak jak "marco"pisze dużą ilość wypadków powodują młodzi niedoświadczeni kierowcy.
Zawsze przed atakiem padaczki mam aurę, skoro jestem w stanie usiąść aby się nie porozbijać, więc wydaje mi się, że była bym w stanie zatrzymać samochód.

W mojej wypowiedzi nie mam na myśli jazdy samochodem na przeciwny kraniec Polski, ale do lekarza na zakupy czyli w niewielkiej odległości od domu.
Wiedząc na co jestem chora nigdy bym się nie odważyła wsiąść za kierownicę i ruszyć z mojego domu np. nad morze czy w góry gdzie zdecydowanie mam bliżej.
Pozdrawiam gorąco Alicja.
mysle ze nie sa swiadomi ,bo jakby byli to by nie wsiedli, a mlodzież to kieruja to tak zwana mlodziencza brawura, nie mysla o nieszczesciu tylko o sobie by odreagowac, pojexdzic, popisac sie
Liderka opinii
21-06-2012, 22:58:11

alicjaskroczek@op.pl 2012-06-21 23:06:05 Witam!
"Aniu" "bart" powiedzcie mi czy Ci którzy są po kilku głębszych lub po wczorajszej imprezie zakrapianej alkoholem są świadomi, że wsiadają za kierownicę i ruszają w daleka drogę. Po długich weekendach statystyki podają ile wypadków ze skutkiem śmiertelnym spowodowali pijani kierowcy, zdarza się też, że wypadek spowodował kierowca który zasłabł za kierownicą, ale tych na pewno jest zdecydowanie mniej, ponadto tak jak "marco"pisze dużą ilość wypadków powodują młodzi niedoświadczeni kierowcy.
Zawsze przed atakiem padaczki mam aurę, skoro jestem w stanie usiąść aby się nie porozbijać, więc wydaje mi się, że była bym w stanie zatrzymać samochód.

W mojej wypowiedzi nie mam na myśli jazdy samochodem na przeciwny kraniec Polski, ale do lekarza na zakupy czyli w niewielkiej odległości od domu.
Wiedząc na co jestem chora nigdy bym się nie odważyła wsiąść za kierownicę i ruszyć z mojego domu np. nad morze czy w góry gdzie zdecydowanie mam bliżej.
Pozdrawiam gorąco Alicja.
ja osobiscie też bym mogla miec prawo jazdy ale mam wade wzroku boje sie ze moze cos byc z mojej winy wole nie ryzykowac
gość
21-06-2012, 22:59:41

Chcą pokazać jacy to oni nie są zawodnicy, a nawet kierowcy:) Niestety nie myślą, ale Kaju nie możemy nic na to zrobić:)
Liderka opinii
21-06-2012, 23:00:54

nie28 2012-06-22 00:59:41 Chcą pokazać jacy to oni nie są zawodnicy, a nawet kierowcy:) Niestety nie myślą, ale Kaju nie możemy nic na to zrobić:)
no wlasnie nie mamy na to wplywu
gość
21-06-2012, 23:07:33

kajav 2012-06-22 01:00:54
nie28 2012-06-22 00:59:41 Chcą pokazać jacy to oni nie są zawodnicy, a nawet kierowcy:) Niestety nie myślą, ale Kaju nie możemy nic na to zrobić:)
no wlasnie nie mamy na to wplywu
Nie niestety nie mamy, ale możemy działać, robić akcje.
gość
21-06-2012, 23:09:05

Skoro tak media dużo rozmawiają na temat zdrowia , sportu, to może niech się zajmą osobami chorymi na choroby przewlekłe.
Wtajemniczony
22-06-2012, 08:24:59

"Skoro tak media dużo rozmawiają na temat zdrowia, sportu, to może niech się zajmą osobami chorymi na choroby przewlekłe."
Mało medialny temat. W Polsce na choroby przewlekłe chorują miliony ludzi.
marco
gość
22-06-2012, 12:49:46

Marco to może czas najwyższy zająć się tematami ważnymi. Nie mówię,że sport nie jest ważny, ale zdrowie jest najcenniejsze.
Początkujący
07-07-2012, 14:22:51

Nie jesteśmy w stanie ustrzec się przed każdym zagrożeniem. Pamiętajmy też, że nawet restrykcyjne przepisy nie wyeliminują do końca ewentualne zagrożenie. Dla tych jednak, którzy cierpią na epilepsję i uważają, że są zdolni do jazdy samochodem polecam realizację tych celów, gdyż na dzień dzisiejszy jest to jak najbardziej możliwe. Ja dziś zdałem egzamin przy drugim podejściu do praktyki i pozostaje mi czekać na dokument :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: