Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
21-07-2012, 13:29:03

Alicjo mam nadzieję,że napiszesz nam informacje jakie zdobędziesz u lekarza.
Pozdrawiam:)
gość
21-07-2012, 18:57:15

Witam Wszystkich!
Oczywiście Aniu, przekażę wszystko co się dowiem.
pozdrawiam Alicja
gość
23-07-2012, 12:57:57

Witam, mam 18 lat i miałam jeden raz padaczkę w maju w wyniku wypadku na rowerze, jak myślicie czy mogę robić prawo jazdy jeśli czuje się całkowicie dobrze i żyje tak jak żyłam przed atakiem?
gość
23-07-2012, 15:12:07

Wg ubiegłorocznego rozporzadzenia (DzU 88 poz 503) padaczkę rozpoznaje się gdy wystąpiły co najmniej dwa napady w ciągu 5 lat. Twój przypadek to punkty 1,2,3 powyższego rozporządzenia
gość
23-07-2012, 21:16:21

Moim zdaniem powinnaś się wstrzymać przed zrobieniem prawa jazdy. Nie znasz miejsca ani czasu, kiedy może atak nastąpić.
gość
23-07-2012, 21:17:57

Zastanów się czy to dobra decyzja prawo jazdy. Można być dobrym kierowcą, ale odpowiadasz za życie innych.
gość
31-07-2012, 10:53:46

Cześć. Mam pytanie :)
Ponad 2 miesiące temu miałem atak i wylądowałem w szpitalu. Lekarz w szpitalu orzekł EPI i wpisał zakaz prowadzenia pojazdów. Nie miałem EEG etc. Założyłem, zapewne słusznie, że wysłał zawiadomienie do WOMP jednak ja jeszcze nie dostałem żadnej korespondencji. Jaka jest bezwładność systemu?
A drugie pytanie. Od razu udałem się prywatnie na badanie EEG i do neurologa. Prawdopodobną przyczyną napadów (2 w moim życiu) którą udało się ustalić było nagłe odstawienie antydepresantów jednak z orzeczeniem lekarza ze szpitala dyskutować nie można. Jeśli dostane, np za miesiąc wezwanie do WOMP i prawo jazdy zostanie mi odebrane to czy 2 letni okres będzie się liczył od dnia ostatniego ataku czy od dnia zabrania uprawnień? Jeśli po 24 miesiącach od ataku, bez ataków, udam się do WOMP to czy w związku z tym że prawo jazdy odebrano mi 2-3 miesiące później będzie mnie obowiązywał nowy egzamin?
Dzięki wielkie za odpowiedzi! I trzymajcie się ciepło!
gość
31-07-2012, 13:41:39

Pewności co do zniknięcia ataków nigdy nie ma.Powiem Ci szczerze,że nie wiem jak to jest, ale dla własnego bezpieczeństwa lepiej było by przeczekać czas 24 miesięcy.Wiem ciężko, ale dla zdrowia wszystko się zrobi:)
gość
31-07-2012, 16:11:03

Pogodzilem sie juz konsekwencjami i oczywiscie nie zamiezam jezdzic swiadom ewentualnych nastepst jednak nurtuje mnie to w kwestii czasu. Jak dlugo od wyslania przez lekarza bede czekal na list z womp? No i technicznie nie chcil bym zdawac ponownie egzaminu i teorii choc nie jest to problem bo prawo jazdy mialem 10 lat i nigdy nie mialem nawet stluczki i tylko 3 pnkty karne przez ten czas zebralem.
gość
31-07-2012, 16:24:35

To i tak jesteś ostrożny. Ja nie robiłam PR Jazdy i czuje się dobrze tym:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: