Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
06-02-2010, 23:01:32

Witam!
Mam padaczkę od 24 lat i nigdy nie zrobię prawo jazdy.
Z prostej przyczyny tabletki nas - po takim czasie brania leków - mulą. Koncentracja , reakcja też nie jest właściwa tylko opóźniona. To robią leki. Wybierając mniejsze zło wolę nie mieć prawa jazdy . I dziwię się Wam. To jest poważna choroba. Możecie narobić nie tylko sobie szkody, ale też innym. Dla mnie jest to nieodpowiedzialność.
Początkująca
10-02-2010, 16:08:33

Jestem w szoku kiedy czytam wiadomość i to na tym forum
Epileptycy mogą mieć -prawo jazdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy wy ludzie myslicie???
gość
11-02-2010, 18:29:22

a to co według ciebie nie mogą go mieć??
Początkująca
11-02-2010, 19:16:37

Jeśli bierzesz leki psychotropowe na padaczkę to uważam ,że nie . Te leki wpływają na koncentrację i koordynacje psychoruchową(dobitnej jest to wszystko opóźnione. Nie mówiąc o tym ,że w trasie może nastąpić atak. Ja potrafię nie mieć ataków dużych po 3-5 lat ale jak następują to nie wiesz kiedy. Ja kiedyś po dłuższej jeździe w jednostajnym terenie( jechaliśmy z mężem na Mazury ze Szczecina) dostałam taki atak, jako pasażerka i też wtedy z 3 lata nie miałam ataku.
Nikt mnie nie przekona do prawa jazdy dla epileptyków.
To jest z waszej strony nieodpowiedzialność!!!
Początkująca
12-02-2010, 18:19:20

Wybacz ale -NIE !
Choruję na epi już 27lat i nikt nie przekonałby i nie przekona mnie do PRAWA JAZDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jesteście jak to mówi moja imienniczka Małgorzata i ja
-NIEODPOWIEDZIALNI !!!!!!!!!!!!!!!
Gdybyście spowodowali wypadek podczas ataku i dowiedziałaby się policja -idziecie do więzienia .My epileptycy nie mamy prawa mieć--- PRAWA JAZDY!!!
Niestety nic na to nie poradzimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Początkująca
12-02-2010, 18:23:10

ale co gorsza -lekarze neurolodzy pozwalają swoim pacjentom na prawa jazdy -to jest dopiero SZOK!
Początkująca
12-02-2010, 18:31:13

Ja do Wiktorii zwracam się!
I uważasz ,że to dobra wiadomość
".......ze sporadycznymi atakami mogą ......."-słuchaj takie ataki pojawiają się kiedy chcą !!!!!!!!!!!!!
Masz sporadyczne ataki a tu nagle przychodzi ni stąd ni zowąd czas -pojawiają się ataki i to często i co wtedy ?
Pomyśl wiele razy jeszcze zanim napiszesz " :mam dla was dobrą wiadomość........."
gość
13-02-2010, 17:31:42

A ja powiem wam że to gówno prawda co mówicie u każdego z nas choroba przebiega inaczej i każdy z nas wie co mu wolno a co nie ja choruje już 10 lat mam prawko 5 byłem w wojsku jako kierowca wszystko było dobrze ataki mam średnio 2 razy w roku a jeśli już się pojawią to wyczuwam je dobre pięć minut przed atakiem a refleks mam lepszy niż większość z moich znajomych więc nie mówcie że nie możemy mieć prawka.
większe zagrożenie stwarzają osoby chore na cukrzyce czy serce niż my.
Początkująca
13-02-2010, 19:01:02

Nie przekonasz mnie ,że masz lepszy refleks chyba ,że nie bierzesz leków, każde leki na padaczkę mulą. Przetestowałam dużo leków w moim 24 letnim przebiegu padaczki. Jak mówisz ataki masz 2 w roku . Ja potrafię nie mieć i 5 lat dużych, a też mam aurę przed nimi, ale nie powiesz mi ,że na autostradzie zdążysz zjechać w ciągu 5 minut albo gdzieś w mieście. Mój mąż, kiedyś nie zdążył zjechać w trasie, a też mam aury, a nie miałam ataku z 3 lata wtedy.
Tak, więc w dalszym ciągu uważam ,że narażacie nie tylko siebie ale i innych!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie porównuj do cukrzyków bo to osobna sprawa.
Nie wyzywaj od gówna.
gość
13-02-2010, 19:26:47

Nie chciałem cię urazić.
w pięć minut to bez problemu zdążysz zjechać na pobocze nawet na czteropasmowej autostradzie. Ja kiedyś jechałem ekspresówką E7 i miałem atak zjechałem na bok zatrzymałem się atak przeszedł po około 10 minutach odzyskałem świadomość ale poczekałem jeszcze prawie godzinę bo jak wiesz po ataku jest się trochę zakręconym i potem wolniej ale pojechałem dalej.
mówisz że nie masz i 5 lat dużych a są małe?? i co rozumiesz mówiąc duży??
co do refleksu uwierz lub nie refleks mam bardzo dobry. proszki biorę ale małe ilości pól depakine 300 rano i pół wieczorem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: