Reklama:

Padaczka a praca (56)

Forum: Padaczka

gość
14-02-2016, 15:35:33

Interesuje się wieloma rzeczami, chorobami neurologicznych, psychicznymi, prowadzeniem bloga, dietetyka. Mam padaczke Petit mal. Potwierdzone po wizytach u neurologa i badaniach eeg. Nie wiem jaka praca się dla mnie nadaje. Jestem dretwa, wszyscy mnie wysmiewaja. Jedyna osoba, która mnie akceptuje jest mój chłopak.
Nie wiem gdzie w przyszłości mogę pracować, bo mam ogromne kłopoty z pamięcią, np. chcę wypowiedzieć zdanie i zacinam się, bo w połowie zapominam co chciałam powiedzieć (wszyscy mówią, że to moja wina, bo "trzeba było ćwiczyć pamięć") od zawsze miałam kłopoty z koncentracja. Jestem bardzo powolna, jakby ograniczona, a tak bardzo chciałabym się rozwijać. Chcę iść na studia (to moje marzenie) ale czy dam sobie radę? Nawet nie wiem na jakie.. żeby później wiązać z tym przyszłość. Czuję się jak śmieć. Z nikim nie rozmawiam, bo wstydzę się tego, że w połowie zdania przebywam, bo zapominam co chciałam rzec. Przez to ludzie mają mnie za idiotke, uśmiechają się do siebie, i patrzą na mnie jak na glupca
gość
21-06-2016, 20:14:19

Witam ja sama chouję na epi tylko że ja od 6 roku choruję utrata świadomośi plus mioklonie powiek .Na szczęście jestem pod stałą opieką neurologa, i biorę lamitrin 50 mg rano i wieczore,m jedną tabletkę .Wszystko pięknie ładnie byłabym pracowała ale podczas badań lekarz medycyny pracy zaznaczył , że jestem niezdolna pomimo ,że napadow nie mam i leki biorę .Leki za co mam kupić skoro nie chcą mnie nigdzie przyjąć. Czuje się bezradna pomocy Beata gg 25324952
gość
28-06-2016, 07:52:58

JA CHORUJE NA EPILEPSJE I PRACUJE JAKO KASJERKA
gość
29-06-2016, 07:39:46

Beata, zależy jaką pracę miałaś wykonywać. Epileptycy pracują tak jak wcześniej pisze gość. Praca jako kasjerka nie przeszkadza osobie chorej na epilepsję, siedząc nie porozbija się, gdyby upadła na stojąco mogłoby skończyć się to jakimś złamanie kości.
gość
16-08-2016, 01:36:41

Napisz coś więcej, o jaką pracę się starałaś. Lekarz bez przyczyny nie zaznaczył, że jesteś niezdolna do pracy, pewnie wystąpiły jakieś przeciwwskazania. Ja pracuję w biurze i nigdy nie miałem problemów podczas badań okresowych i zawsze w dokumentach mam zaznaczane , że choruję na epilepsję.
gość
21-02-2017, 17:30:08

Witam
Mam padaczkę pourazowa po ciężkim wypadku w pracy. Po 4 latach od wypadku wykryto u mnie padaczkę która charakteryzuje się mrowieniem lub całkowitą utrata czucia w prawej ręce. Zawód wyuczony elektryk

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: