Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-07-2017, 10:05:40

pojawiły się zmiany wielopoziomowe, które są do usunięcia w jakimś stopniu, więc nowe objawy można usunąć, a czy tan uszkodzony nerw daje objawy czy coś jeszcze trzeba zmienić ?
gość
03-08-2017, 12:58:21

Jestem tydzień po operacji dyskopatii kręgosłupa szyjnego na poziomie C5/C6 i C6/C7 (26.07.2017 r. od godz. około 13 do 16), mam usunięte osteofitozy do rdzenia kręgowego i nierówności kręgów oraz wstawiony implant tytanowy (perforowany, ma zarosnąć tkanką kostną). Po operacji zostałem na anestezjologii do godz. 6 rano i już na siedząco odwieziono mnie na oddział neurochirurgii, około godz. 8 ordynator na obchodzie polecił mnie uruchomić rehabilitantowi i na moją sugestię zgodził się na opuszczenie szpitala w następnym dniu. Rankiem 28.07.2017 r. czułem się na tyle dobrze, że samodzielnie się okąpałem i po obchodzie otrzymałem wypis a około godz. 13-14 pojechałem samochodem do domu (córka mnie obserwowała z fotela pasażera, zdając telefonicznie relację matce z jazdy). O godz. 15 byłem w domu. W ciągu tygodnia oszczędzałem się i obserwowałem, jak z dnia na dzień ustępują podrażnienia przełyku (przez intubowanie), zabliźniania się rany pooperacyjnej na szyi (musiałem mieć bardzo naciągnięty mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy) i ustępowania chrzęszczenia przy kręcenia głową (ale na razie staram się robić to delikatnie). Barki jeszcze bolą, prawa ręka jeszcze lekko drętwieje, ale czuję, że za 2-3 tygodnie to przejdzie. Wizytę kontrolną mam ustaloną na 29.08.2017 r.
gość
28-08-2017, 15:09:51

Jak po kontroli?
gość
06-10-2017, 10:39:27

Witam mnie operowano dwa tyg temu przepuklina na C5-C6 założony implant plus zespolenie kręgów C6-C7 .koszmar po operacji powikłania spuchnięta szyja stan zapalny rany brak możliwości przełykania po lampie solux i laserze jest lepiej ale koszmar.ktegoslup lepiej ale są momenty bólu że brak słów.
gość
08-10-2017, 08:35:29

Ups i jak lepiej z dnia na dzien
gość
10-10-2017, 09:55:41

Hallo czy jest ktos z niestabilnościa c4c5?
gość
09-11-2017, 11:53:38

słuchajcie. u każdego jest inaczej. nie przerażajcie ludzi bo może ktoś weźmie to za rutynę i zrrezygnuje z operacji, która wielu przypadkach ratuje życie. ja jestem po operacji c5c6 9 c6c7, minęło 1.5miesiąca. operacja w warszawie. mam 30lat i przepuklina z dnia na dzień sparalizowala mi cała prawą stronę ciała! operacja w trybie pilnym, kolejnego dnia, wszystko na nfz. dziś, po kontroli jest bardzo OK! ruszam prawą reką swobodnie, noga w ogóle nie ucierpiała. jest lekka gula w szyi ale przebadałam wszystko - ciągnie od rany i dlatego to uczucie. szyja - nie boli!! chodzę sporo i nic! zakres ruchomosci szyi jest mniejszy ale wszystko z czasem! NIE DAJCIE SIE ZWARIOWAĆ!
Początkująca
09-11-2017, 21:19:52

Ja mam dopiero 23 lata i niestety czeka mnie operacja c3/c4/c5 i usunięcie osteofitów.
Póki co rehabilitacjami walczę o ukończenie ostatniego roku studiów.
Gdy zaczęłam czytać co może pójść nie tak podczas operacji to nie ukrywam załamałam się totalnie. Takie informacje trochę odbierają motywację do leczenia i nadzieję, że to wszystko się pozytywnie rozstrzygnie.
Nie ma co się poddawać, też miewam gorsze dni szczególnie kiedy bardzo boli, ale zawsze znajdzie się jakiś powód żeby się chociaż uśmiechnąć.
gość
10-11-2017, 07:33:09

To super
gość
29-11-2017, 09:21:07

Hey. Ja mam miec operacje za tydzien ale w Londynie .. lekarza mowi ze wroce do pracy p.o. 6 tygodiach chociaz nie chce mi sie w to wierzyc bo Jestem fryzjerka..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: