Reklama:

Zwapnienie w sierpie mózgu (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-08-2009, 11:04:00

HEJ. ODEBRAŁAM WŁASNIE WYNIKI I TAKZE MAM ZWAPNIENIE ORAZ DO TEGO COŚ W RODZAJU NACIEKU W KSZTAŁCIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ.MAM KŁOPOT Z PORUSZANIEM SIĘ, ZAWROTY GŁOWY, PISK W USZACH. LEKARKA POWIEDZIAŁA ,ŻE ZALEŻY ZROBIĆ REZONANS, BEZ TEGO NIEK NIE PODEJMIE SIĘ LECZENIA.
JAKIS CZAS TEMU ZACZĘŁY SIĘ KŁOPOTY Z SERCEM I BÓLE STAWÓW. JAK ZGŁASZAŁAM TE OBJAWY LEKARZ POWIEDZIAŁ,ŻE SYMULUJE
gość
12-10-2009, 20:07:15

Gość 2009-02-26 08:25:00 Witam

Chcąc odświeżyć temat również zapytam o zwapnienie mózgu :

Mój mąż również to ma następstwem tego jest epileptykiem.

Co to jest? Czy to się jakoś leczy? Co jest przyczyną takiego zwapnienia ?
gość
18-11-2009, 20:47:59

Ja miałem operację guza podstawy czaszki i w mózgu pojawiły się zwapnienia w okolicach operacyjnych otóż neurolog i neurochirurg wyjaśnili mi , że zwapnienie nie jest stanem patologicznym lecz czymś w rodzaju blizn, coś jak blizna na skórze, która nie jest groźna lecz jest jakby pamiątką po uszkodzeniu skóry, tak i zwapnienie mózgu nie jest niczym groźnym i jak ktoś ma jakieś problemy neurologiczne to ich źródłem nie jest zwapnienie. Aczkolwiek ludzie po urazach lub operacjach głowy muszą uważać na wysoką temperaturę ciała, raczej unikać alkoholu i uważać bardziej niż inni ludzie na ciśnienie krwii.
Niestety bóle głowy i migreny, u niektórych osób po dziś dzień są niewiadomego pochodzenia a reszta tych dolegliwości po prostu jest tłumaczona przepracowaniem, stresem, nadmiarem kofeiny, niedoborem witamin i soli mineralnych itp Ale zwapnienie na pewno nie jest czymś czym należałoby się przejmować.
gość
05-01-2010, 23:18:26

może ktoś wie co to jest stwardnienie pnia mózgu?
gość
08-01-2010, 04:38:03

mam 31 lat 2 dni temu wyszedlem ze szpitala lezalem dwa tygodnie uraz glowy i utrata przytomnosci diagnoza zwapnienie tyle ze 3 lata wczesniej w podobnej sytuacji nic takiego nie stwierdzono wiec proponuje wszystkim w temacie sto razy upewnic sie zanim wpadnie sie w panike iprzykre jest to ze dzisiaj za pieniadze mozna tylko cos zalatwic
gość
14-01-2010, 21:28:55

moim zdaniem epilepsja jest tego brutalnym skutkiem i czy bralem leki czy nie bralem zmian w stanie zdrowia nie widzialem mysle jedynym rozwiazaniem jest konsultacja ze specjalista tematu nikogo nie moge polecic bo sam szukam a jak ktos zna to prosze o namiary na forum i z gory dziekuje
gość
22-01-2010, 11:16:14

Czy może ktoś wie co to znaczy zwapnienie czołowo cieminiowe(oponiak?)tak mi napisali 8mm na 5mm,mikoroskopijny guzek. Sami nie wiedzą do końca co zrobic i podlegam obserwacji za pól roku musze zglosic sie na konsultacje znowu do centrum onkologii w warszawie.
gość
29-01-2010, 15:22:27

Cześć, mam 25 lat, dziś na TK,którą wykonałam ot tak (gdyż pracuję w szpitalu i chciałam spawdzic co jest nie tak, bo mam czeste bole głowy) dowiedziałam sie ze mam małe zwapnienia. Tylko tyle mi pani powiedziała i dodała, że musze zrobić RMI. Czy ktoś mógłby mi powiedziec nieco wiecej o zwapnieniach? czy są groźne, i co to w ogóle jest? :(
gość
18-05-2010, 23:39:44

http://www.brainhealthandpuzzles.com/calcification_on_the_brain.html

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081016212037AAoZVCa

PS: Polecam zmniejszyć ilość przyjmowanych soli, nie pić wody z kranu i patrzeć za zawartość jonów w wodzie butelkowanej (szczególnie jony wapniowe i fosforany). Można przyjmować warfarin (ALE JEST TO BEZWZGLĘDNIE ZAKAZANE U KOBIET W CIĄŻY - PROWADZI DO CHONDROPLAZJI I MIKROCEFALII) Zmienić dietę z kwaśnej na bardziej zasadową. Jak piszą w artykułach nie jest to coś od czego umiera się w przeciągu tygodnia, ale trzeba o siebie zadbać.

Pozdrawiam Student Medycyny Mateusz

PS: Proszę skonsultować się z lekarzem!!! Nie szukać porad na forach.
gość
09-01-2011, 10:27:31

Witam. Mam 18 lat i prawie rok temu dostałam okropnych bóli głowy w wyniku czego traciłam przytomność kilkakrotnie. W połowie marca trafiłam do szpitala i tam też mi to się przytrafiło tyle że w tym przypadku dostałam "zimnych potów" i szumiało mi w uszach. ( A chciałam zauważyć że to był okres w którym było bardzo niskie ciśnienie). Pobolewała mnie też lewa ręka. A nie mam otyłości i nie grozi mi zawał serca. Lekarze pobierali mim krew i wynikło z badań morfologicznych że mam niski poziom potasu( a chciałam zauważyć że uwielbiam jeść pomidory i banany i mało ich w mojej diecie nie było) i ciągle uskarżałam się na bóle głowy. Zrobiono mi badanie EEG i tomografię głowy i wynikło że mam zwapnienia. I mam pytanie w związku z tym. Czy to objawy epilepsji jak twierdzą lekarze? jeśli mogę prosić to poproszę o odpowiedź na mojego e-maila m1m2m3@buziaczek.pl lub na numer gg32560344 Będę bardzo wdzięczna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: