Reklama:

Zwapnienie w sierpie mózgu (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-09-2013, 17:03:24

Witam !
Mam 18 lat i robiłam badanie na tomografię głowy. Zaniepokoiło mnie zdanie : zwapnienie przysierpowe na sklepistości mózgu oraz na obwodzie szyszynki.
Proszę o wiadomość od osób, które wiedzą coś na ten temat.
gość
02-04-2015, 11:00:21

ja mam lat 15 i mam zwapnienie mózgu i czy to może powiodwać bhól głowy i provblemy z widzeniem typu bóole gałki ocznej i zamazywaniu obrazu ?
gość
19-02-2016, 11:34:31

Czy wchodzą tu jeszcze osoby u których TK wykazała zwapnienie w sierpie mózgu ? jeśli tak to proszę ,napiszcie jak się teraz mają wasze sprawy z tym związane, ,jest tak niewiele informacji na ten temat czy wiadomo co to jest i jak to się leczy . Błagam o jakąkolwiek informacje.
gość
14-03-2016, 03:38:17

hmmm też bym chętnie posłuchała na ten temat... wiele osób zapewnia,że to nic strasznego ale niepokoi mnie nieco fakt, że moja zmiana z 'niewielkiej' w sierpie mózgu stała się 'obszerną' oraz pojawiło mi się nowe 'nietypowe' zwapnienie w jakiejś części mózgu w której podobno mało kiedy można się z tym spotkać... mam 19 lat, muszęznaleźć nowego neurologa dla dorosłych ale nie wiem czy to powód do zmartwień
gość
01-02-2017, 17:33:09

"ja mam lat 15 i mam zwapnienie mózgu i czy to może powiodwać bhól głowy i provblemy z widzeniem typu bóole gałki ocznej i zamazywaniu obrazu ?"
to są typowe objawy migreny. Migrena może być powiązana również z krzywym kręgosłupem i uciskiem na nerw. Konieczna wizyta u lekarza, aby zdiagnozować przyczynę - w RP nie jest to łatwe.
gość
16-02-2017, 20:50:10

Witam odebrałem wynik badania tk w którym jest napisane dość masywne ogniska zwapnien w zwojach podstawy mozgu mam pytanie czy to cos poważnego
gość
03-12-2024, 23:08:32

Dlaczego nie pójdziecie do neurologa? ???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: