Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-08-2009, 16:38:00

witam cie spink dzis juz ponownie . pomimo mojego mlodego wieku jestem podatna na roznego rodzaju choroby tylko zawsze konczy sie to groznie . mozesz nie wiezyc ale mam juz za soba 2 operacje ,nie mam juz jednego nazadu . napewno zaskoczylam cie teraz i jestes w szoku!!!w tych czasach nie jest istotny wiek teraz mlodzi choruja powazniej niz ci starsi !!pozdrawiam cie cieplo i serdecznie .szczerze guzka sie troche boje ale bede walczyc ppapa malwina
gość
17-08-2009, 17:12:00

Jestem w szoku . Co to jest nazad? Którego nie masz?
Spinka
gość
17-08-2009, 18:07:00

nie mam jajnika lewego .mialam torbiel ze zmiana nowotworowa nie zlosliwa . nie udalo sie wyciac samego torbiela bo obejmowal caly jajnik .pozdrawiam malwina
gość
17-08-2009, 18:11:00

dlatego mam juz 2 dzieci . grozilo mi wyciecie 2 jajnika poniewaz mialam duze zrosty pooperacyjne i bardzo mnie bolal brzuch. ciaza mi wyleczyla samoistnie to poprzez rozciagniecie sie macicy .malwina
Forumowiczka
18-08-2009, 07:27:00

Bardzo jesteś schorowana... i to w tak młodym wieku.
Zdrowiej Malwina ! Zdrowiej !
Spinka
Spinka
Forumowiczka
20-08-2009, 04:21:00

17 czerwca byłam na drugiej wizycie kontrolnej u dr AWilka, po operacji w czerwcu. Kilka słów o tym napisałam w temacie DYSKOPATIA A OPERACJA :

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978,1560

Zawsze, gdy idę na Mokotowską, zastanawiam się, jaka w tym dniu będzie pani w recepcji, jak zostanę przyjęta? Może to błahostka, szczegół bez znaczenia, a może wcale nie? Może to wizytówka przychodni, pierwsze wrażenie, które przychodnia lekarzy wojskowych robi na pacjencie?
Spinka

Spinka
Forumowiczka
20-08-2009, 04:22:00

Byłam tam oczywiście 17 SIERPNIA, błąd na pewno przez to pierwsze wrażenie...

Spinka
Spinka
Forumowiczka
30-08-2009, 18:56:00

MALWINA !!!
Co u Ciebie słychać ?
Spinka
Spinka
gość
30-08-2009, 19:22:00

hej spinka ! u mnie ok we wtorek wracam juz do pracy bóle w kregosłupie minely zobaczymy jak wroce do pracy .bylam na badaniach z moim synkiem nie ma poprawy . niewiem czy wiesz i czy pisalam ci ale on jest chory na epilepsje stad te badania kontrolne. . na szczescie nie jest tragicznie pozdrawiam malwina
Forumowiczka
31-08-2009, 06:40:00

No hej Malwina, hej, hej...
Musisz koniecznie napisać więcej o swoim synku. Jak to nie ma poprawy? Leki jakieś dostaje ?
Spinka
Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: