Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
14-05-2009, 07:07:00

Witam wszystkich,
chciałabym zebrać opinie o neurochirurgu ze szpitala na Szaserów w Warszawie - Arkadiusz Wilku. Neurolog z przychodni skierował mnie na konsultację neurochirurgiczną (dyskopatia kręgosłupa szyjnego), słyszałam że dr Wilk się tym zajmuje. Czy ktoś był może przez niego operowany??? Gdzie przyjmuje?
[addsig]
Spinka
gość
14-05-2009, 16:57:00

W uzupełnieniu informacji z wątku ,,operacyja ....'' dr. Wilk przyjmuje w Przychodni Lekarzy Wojskowych Mokotowska 6a
strona przychodni www.plw.pl
Zosia
Forumowiczka
15-05-2009, 08:36:00

Dziękuje Zosiu
Czy dr Wilk długo już zajmuje się tego typu operacjami??

Pozdrawiam,[addsig]
Spinka
gość
15-05-2009, 14:44:00

Witam,
w zeszlym tygodniu bylam operowana przer dr Wilka (odcinek ledzwiowy). Nie mam pojecia jak dluga ma praktyke jako neurochirurg (wyglada bardzo mlodo . Jednak z opinii innych pacjentow (spotkanych pod gabinetem na Szaserow) wynika, ze specjalizuje sie on w odcinku szyjnym. Bedac tam 2 razy zawsze slyszalam od innych pacjentow (tych juz po operacji) tylko dobre opinie na jego temat. Osobiscie bardzo polecam doktora. Jesli chcialabys wiecej informacji to smialo pytaj.
gość
15-05-2009, 15:56:00

Moja piewrsza wielopoziomowa operacja miała miejsce w 2004 roku ,dr. Wilk jest doświadczonym neurochirurgiem.
Pozdrawiam Zosia
Forumowiczka
15-05-2009, 18:13:00

15-05-2009 o 16:44, gość :
Witam,
w zeszlym tygodniu bylam operowana przer dr Wilka (odcinek ledzwiowy). Nie mam pojecia jak dluga ma praktyke jako neurochirurg (wyglada bardzo mlodo . Jednak z opinii innych pacjentow (spotkanych pod gabinetem na Szaserow) wynika, ze specjalizuje sie on w odcinku szyjnym. Bedac tam 2 razy zawsze slyszalam od innych pacjentow (tych juz po operacji) tylko dobre opinie na jego temat. Osobiscie bardzo polecam doktora. Jesli chcialabys wiecej informacji to smialo pytaj.

Przepraszam, że pytam o to - jak sobie dałaś radę ze strachem przed operacją? Bo ja bardzo się boję. Przecież to grzebanie w kręgosłupie, brrr.... No i jak się teraz czujesz? [addsig]
Spinka
Początkująca
17-05-2009, 12:47:00

15-05-2009 o 17:56, gość :
Moja piewrsza wielopoziomowa operacja miała miejsce w 2004 roku ,dr. Wilk jest doświadczonym neurochirurgiem.
Pozdrawiam Zosia

JAK MOŻNA UMÓWIĆ SIĘ NA WIZYTĘ Z DR.WILK?
ewa
gość
17-05-2009, 13:15:00

Witaj Strapiona
http://www.plw.pl/

strona Przychodni Lekarzy Wojskowych Warszawa Mokotowska 6a
Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie informacje dotyczące rejestaracji oraz wizytówki specjalistów . Osoby przywiązująjące wagę do tytułów naukowych uprzedzam ,że inforacje dotyczace dr. Wilka nie są na stronie zauktualizowane . Pozdr.
Początkująca
18-05-2009, 09:59:00

Pytasz o strach? Na poczatku bardzo sie balam. Konsultowalam sie z 5 neurochirurgami w celu potwierdzenia czy operacja jest naprawde konieczna (pamietaj, ze sa rozne metody operowania np. malo inwazyjne). W moim przypadku wszyscy powtarzali to samo. Nie mialam innej opcji niz tylko standartowy zabieg. Od jednego z lekarzy uslyszalam, ze w moim przypadku ryzyko komplikacji pooperacyjnych jest znacznie mniejsze niz nie poddanie sie tej operacji wcale. Postanowilam jednak nie zadreczac sie czyms na co nie mialam zadnego wplywu. Do tego doszlo zaufanie do dr Wilka (polecil mi go znajomy neurochirurg z Krakowa). Kompletnie sie nie denerwowalam. Pierwszy stres dopadl mnie dopiero na sali operacyjnej.
Patrzylam na znane mi osoby, ktore byly operowane a dzis bardzo dobrze funkcjonuja (wczoraj W. Ksiazkiewicz tanczyla w Tancu z Gwiazdami a minely dopiero 3 miesiacej odkad byla operowana).
Jak sie czuje? - Po operacji kompletnie nic bie boli bo podaja pyralgine+ketonal+morfine (morfina tylko przez 2 dni). Nastepnego dnia juz sie chodzi. Hospitalizacjia trwa 5 dni. Od piatku jestem bez zadnych srodkow przeciwbolowych. Wczoraj (po 10 dniach od operacji ) bylam na imieninach u znajomych a dzis posprzatalam mieszkanie. Musze skontaktowac sie z moim rehabilitantem czy przypadkiem nie przesadzam .
Jesli jeszcze masz jakies pytania to smialo pytaj.
Pozdrawiam

15-05-2009 o 20:13, Spine :

15-05-2009 o 16:44, gość :
Witam,

Przepraszam, że pytam o to - jak sobie dałaś radę ze strachem przed operacją? Bo ja bardzo się boję. Przecież to grzebanie w kręgosłupie, brrr.... No i jak się teraz czujesz?
[addsig]
zuziak01
Forumowiczka
19-05-2009, 08:32:00

zuziak01.... sprzątanie? To mi sie raczej w głowie nie mieści... chyba nie wolno robić tego po operacji ?

Słuchajcie - jak długie powinno być zwolnienie lekarskie po operacji kręgosłupa? Czytałam, że nie wolno zbyt wcześnie rozpoczynać rehabilitacji, zabiegów bo mogą przynieść więcej szkody niz pożytku.

Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: