Witam . Mam pytanie : czy miał ktoś skutki uboczne po Tegretol i to po małej dawce 200 mg ?
Gość 2017-04-07 14:39:35
Z tych wszystkich postów nie wiele wynika nikt nie napisał jakie są przyczyny powstawania bólu nerwu trójdzielnego, co go drażni i uaktywnia. U mnie np. skupianie się szczególnie ze względu na moje hobby skupianie wzroku pod lupą od razu mi zajmuje skroń, robienie zdjeć tradycyjną lustrzanką znowu tu jest skupianie wzroku na wizjerze aparatu. Potem skupianie wzroku na monitorze komputera i tekście czyli czytaniu. Ale na pierwszym miejscu bym postawił rozmowa telefoniczna i trzymanie telefonu przu uchu to już dopiero mam załatwiona skroń. Zazwyczaj daję na głośno mówiące i trzymam telefon z metr od ucha ,ale i tak musze uważać aby nie skupiac się za bardzo na rozmowie bo mnie złapie. Zauważyłem też przy zbieraniu myśli muszę rozpraszać się i nie skupiac się zabardzo myślowo. Bardzo złe tez jest duże zmęczenie zarwana noc jakiś stres, oraz emocje nawet te pozytywne wbudzają nerw. U mnie ostanio potrafi też podczas jedzenie się uaktywnić, mi np. ból promieniuje do oczodołu mocno mróże wtedy oko i połowe twarzy jak mnie mocno boli. Np. jak w danym dniu mnie złapie, a dalej się skupiam czy odbieram telefon to ból narasta i potrafi mnie trzymać dość długo, ból jest nie do wytrzymania. Prawie zawsze przy tej dolegliwości ma się problemy nerwicowe u mnie nerwica lękowa. Proszę zaobserować siebie kiedy to się dzieje i dobrze lekarzowi opowiedzieć, a najlepiej od razu przy ataku polecieć do lekarza aby wyłapał miejsce bólu bo żadne tu badania nie pomogą tylko dobry wywiad i własna obserwacja + kumaty lekarz. Leki na niewiele się przydają łagodzą trochę ból, to ty sam musisz uważać na siebie i nie rób tego co szkodzi nerwowi po czym masz ataki.
Gość 2009-11-05 13:59:23
u mnie tez padla wczoraj diagnoza neuralgii, mialam w ciagu ostatnich 3 tygodni kilka krotkich bardzo ostrych atakow, denysta robil zdjecie - ponoc zeby ok. Poza tym cmi mnie, troche swedzi w okolicy nosa, troche ucha, najbardziej bola mnei jednak zeby - 2,4,5 na gorze, casem na dole.
Niemniej jednak meczy mnie pewna dolegliwosc - jesli pije zimne, slodkie, gorace to pojawia sie ostry bol ww zebow. Wlasnie umylam zeby i znowu ostro zakulo na minute. Moze to jednak sprawy dentystyczne??? Moze dwa w jednym??
Czy ktos mial podobne objawy?
Poza tym na razie bol do wytrzymania, na farmakologie nie zgodze sie na razie, bo karmie piersia.
Prosze o wasze doswiadczenia
Gość 2017-02-24 10:40:39
przetłumacz sobie słowo neuralgia, a przyczyn może mieć więcej niż zapalenie
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.