Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-08-2017, 12:10:04

uszkodzenie tkanek miękkich jest ewidentne, jak uda się to wygoić objawy się zmniejszą lub nawet zanikną całkowicie, powodzenia
gość
18-08-2017, 12:32:23

Gość 2017-08-17 17:00:36
Od trzech miesięcy jestem dosłownie wyjęta z normalnego życia i funkcjonowania. Ból głowy tak silny ze nie jestem w stanie tego opisać słowami. Wydałam kilka tysięcy złotych na neurologów, neurochirurgów, dentystow, chirurga szczekowego nawet na endokrynologa. Zrobiłam oczywiście prywatnie rezonans szyji i głowy bo terminy na NFZ były za 7 miesięcy. Kilkanaście badań krwi. Kilka razy na sorze raz w szpitalu. Ból nie do zniesienia chciałam umrzeć. Czułam ze większość tych lekarzy myśli ze zwariowałam albo udaje a ja wydawałam kolejne pieniądze na wizyty u profesorów. Po trzech miesiącach prawie tej katorgi gdzie byłam pewna ze to guz mózgu i żegnałam się z życiem okazało się ze to neuralgia. Na sorze trauma. Smutne ale podejrzewam ze szybciej samemu można się przy pomocy Google zdiagnozować niż u lekarzy. Nie wspomnę ze wizytę na fundusz do neurologa mam na styczeń. Dużo pieniędzy trzeba i sił by chorować.
A czy było coś co ewidentnie zapoczątkowało Twoje dolegliwości czy też po prostu pojawiły się znikąd? I jaki ma charakter ten ból głowy - jest jednostronny, wędrujący, gdzie się umiejscowił?
gość
23-08-2017, 14:20:12

Gość 2017-08-18 14:32:23
Gość 2017-08-17 17:00:36
Od trzech miesięcy jestem dosłownie wyjęta z normalnego życia i funkcjonowania. Ból głowy tak silny ze nie jestem w stanie tego opisać słowami. Wydałam kilka tysięcy złotych na neurologów, neurochirurgów, dentystow, chirurga szczekowego nawet na endokrynologa. Zrobiłam oczywiście prywatnie rezonans szyji i głowy bo terminy na NFZ były za 7 miesięcy. Kilkanaście badań krwi. Kilka razy na sorze raz w szpitalu. Ból nie do zniesienia chciałam umrzeć. Czułam ze większość tych lekarzy myśli ze zwariowałam albo udaje a ja wydawałam kolejne pieniądze na wizyty u profesorów. Po trzech miesiącach prawie tej katorgi gdzie byłam pewna ze to guz mózgu i żegnałam się z życiem okazało się ze to neuralgia. Na sorze trauma. Smutne ale podejrzewam ze szybciej samemu można się przy pomocy Google zdiagnozować niż u lekarzy. Nie wspomnę ze wizytę na fundusz do neurologa mam na styczeń. Dużo pieniędzy trzeba i sił by chorować.
A czy było coś co ewidentnie zapoczątkowało Twoje dolegliwości czy też po prostu pojawiły się znikąd? I jaki ma charakter ten ból głowy - jest jednostronny, wędrujący, gdzie się umiejscowił?
gość
23-08-2017, 14:31:48

Zanim nastąpiły te 2 miesiące koszmaru pamietam dwa zdarzenia z którymi jakby mogę to powiązać. Nie wiem czy miało to realny wpływ na aż tak długotrwały i silny ból ale to co poprzedzało to kilka dni wcześniej byłam bardzo długo na słońcu mocno się nagrzalam pamietam ze miałam poparzenie na dekolcie i gorączkę nie wiem czy może to aktywować neuralgię ale czytałam gdzieś ze spalenie słońcem tak wpływa. Druga rzecz która łącze ale żaden z lekarzy tego nie potwierdza z uwagi na odległość w czasie to upadek z utrata przytomności pierwszy w moim życiu ale 3 miesiące przed rozpoczęciem bólu. Upadek był z obiciem głowy jednak tomograf nie wykazał nic poważnego. W rezonansie tez było Ok. Te dwie rzeczy kojarzę które poprzedziły to wszystko. Ból przez Ok 2 tyg był dokładnie w sprecyzowanym miejscu po prawej stronie później dokładnie w tym samym miejscu po lewej. Powodował szczękościsk i promieniował czasem do żuchwy czasem skroni. Najgorzej było w nocy i rano płakałam praktycznie codziennie i bez przeciwbólowych ani rusz...
gość
23-08-2017, 14:48:27

Gość 2017-08-23 16:31:48
Zanim nastąpiły te 2 miesiące koszmaru pamietam dwa zdarzenia z którymi jakby mogę to powiązać. Nie wiem czy miało to realny wpływ na aż tak długotrwały i silny ból ale to co poprzedzało to kilka dni wcześniej byłam bardzo długo na słońcu mocno się nagrzalam pamietam ze miałam poparzenie na dekolcie i gorączkę nie wiem czy może to aktywować neuralgię ale czytałam gdzieś ze spalenie słońcem tak wpływa. Druga rzecz która łącze ale żaden z lekarzy tego nie potwierdza z uwagi na odległość w czasie to upadek z utrata przytomności pierwszy w moim życiu ale 3 miesiące przed rozpoczęciem bólu. Upadek był z obiciem głowy jednak tomograf nie wykazał nic poważnego. W rezonansie tez było Ok. Te dwie rzeczy kojarzę które poprzedziły to wszystko. Ból przez Ok 2 tyg był dokładnie w sprecyzowanym miejscu po prawej stronie później dokładnie w tym samym miejscu po lewej. Powodował szczękościsk i promieniował czasem do żuchwy czasem skroni. Najgorzej było w nocy i rano płakałam praktycznie codziennie i bez przeciwbólowych ani rusz...
Sierpień to trzeci i mam nadzieje ostatni miesiąc tego byłam w szpitalu wyszłam i jest dużo lepiej boje się ze to wróci a nie dostałam żadnej recepty na wszelki wypadek. Co jeszcze do pytań co miało ale w końcu nie wiem czy bylo powiązane z tym bólem jako 3 rzecz w podejrzeniach własnych to tzw leżące ósemki na dole oraz górne nieprzebite ósemki. Ale chyba nigdy nie dowiem się skąd się wziął oby nie wrócił
gość
15-09-2017, 08:09:00

Wszystkim cierpiacym na nuralgie szczerze polecam hirudoterapie czyli leczenie pijawkami lekarskimi. Cudowne działanie jest poparte badaniami klinicznymi. Sprawdzilem na sobie gdzie moje cialo niestety doświadczylo kilka neuralgii na raz i bylem wyłączony z funkcjonowania na wiele miesięcy. Zapraszam na konsultację. Napewno pomoge. 606901443
gość
15-09-2017, 09:43:38

no to w takie bzdury to aż ciężko uwierzyć
gość
17-11-2017, 20:41:07

Witam dawno tu nie zaglądałam , ale widzę że problem jest ten sam nic się nie zmieniło . Miałam neuralgie , teraz mam neuropatię lewej połowy twarzy na pewno wiele osób tu piszących mnie pamięta . Dwa stymulatory bólu wszczepiane na korę mózgową , pod , nad oponę pod oponę ,odbarczanie , wcześniej wiele innych zabiegów tak nazywam to zabiegami , bo poważnych operacji miałam dużo więcej , elektroda do tylnej odnogi torebki wewnętrznej (niesamowity ból) jak muszą wywiercić Ci otwór w czaszce i to bez narkozy ,żeby widzieć Twoją reakcję krzyczałam ile miałam sił i co i NIC . Skończyło się na usunięciu wszystkiego co miałam w głowie (szkoda ze nie usunęli mi tych wszystkich nerwów) zrobił sie stan zapalny z głowy ciekła ropa za uchem spuchnięte wielkości dużego jabłka . Ciężko mi myśleć że wszystko przeszłam . Operacja kręgosłupa lędżwiowego ( stabilizacja, usztywnienie , śruby ) . Jedyna nadzieja to czekam na marihuanę ( mam receptę na aerosol 10 ml. koszt około 1000zł. ) na próbę . Dostępny we Wrocławiu w 1 aptece do Wrocławia mam około 550km. i co mam zrobić , a jak nie pomoże to CO? Koszt leczenia gdyby pomogło 3000zł. miesięcznie nie stać mnie za co zrobimy opłaty , jedzenie , inne leki które biorę . Najtaniej wychodzi mi chodzenie z lodem tak z lodem nawet śpię (owinięty w ściereczkę ) tak wygląda leczenie moje , już nie mam łez aby płakać jak mam ból przebijający pozostaje tylko krzyk rozpaczy . Opisałam Państwu historię nie do wiary ,NIESTETY TO PRAWDA . Pozdrawiam Mica
gość
17-11-2017, 20:46:45

Nie usuwajcie zębów bez przyczyny to nie od zębów jest neuralgia . Ja usunęłam wszystkie a mogłam mieć do tej pory też posłuchałam niepotrzebnie . Mica
gość
11-12-2017, 12:41:51

Prosiłabym bardzo Panią Mica jak tu jeszcze zagląda o skontaktowanie się podaję nr tel.609 271 425 Aneta .Jeśli Pani może ,ja oczywiście oddzwonię.Pani doświadczenia są i będą bardzo pomocne dla innych osób.pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: