Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (973)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-07-2007, 09:05:00

Mój syn ma 12 lat i od trzech miesięcy nieustanne i okropne bóle głowy. Specjaliści stwierdzili u syna neuralgie (nerwoból) nerwu trójdzielnego lewego. Leczony przez Neurotop retard 300, Neurontin 300, także inne leki i blokade odczuwa wciąż ten sam ból głowy.
Być może ktoś z państwa cierpiał na tą chorobę i wrócił do normalnego życia, bóle ustały po jakimś innym leku lub innej metodzie leczenia.
Proszę o odpowiedź...
w tym temacie lub na lukaszd102@op.pl
Początkująca
27-07-2007, 20:07:00

Mój mąż cierpi na zapalenie nerwu trójdzielnego od ośmiu lat. Od paru miesięcy bóle się bardzo nasiliły, również szukamy sposobu na pozbycie się tego uporczywego bólu. Wcześniej były blokady, akupunktura. Stale zażywa neurontin 300, maksymalne dawki efferalganu z codeiną Obecnie jego jedyną nadzieją jest zbieg- termolezja. Proponuję zgłosić się do Poradni leczenia bólu Collegium Medi*** UJ w Krakowie. Jest mi bardzo przykro, że dziecko musi borykać się z takim bólem!
gość
15-08-2007, 21:27:00

u mnie tam zdiagnozowano ze to od stawow ,dzis bol mina mam nadzieje ze na zawsze.pozdrawiam.
gość
15-08-2007, 21:30:00

bole w stawach skroniowo-zuchwowych moga taz prowadzic do neuralgi.bardzo prosze sie udac do kliniki leczenia bolu i poprosic o konsultacje ,zwlekanie nic nie da prosze mi wierzyc sama toprzechodze
gość
28-12-2007, 14:19:00

Witam.
mój tata miał także zapalenie nerwu trójdzielnego, 2 tygodnie temu miał zabieg, ból ustąpił. katszo20@wp.pl
gość
28-12-2007, 14:21:00

Witam.
mój tata miał także zapalenie nerwu trójdzielnego, 2 tygodnie temu miał zabieg, ból ustąpił. katszo20@wp.pl
gość
11-04-2008, 19:08:00

ile czasu trwa operacja ?
gość
06-05-2008, 10:25:00

Witam ja miałem operacje w 2005 roku operacja trwa jakieś 2 godziny musiałem się poddać
Operacji bo ból był tak mocny że nie mogłem już wytrzymać . Po operacji było na parę miesięcy spokój ale znowu zaczął się koszmar zmieniłem lekarza leczy mnie neurotopem300 dawki co parę miesięcy zwiększa bo chyba organizm się przyzwyczaja i zaczyna boleć , praktycznie na okrągło na prochach.[

gość
07-05-2008, 17:25:00

Jakiego typu miał Pan operację? Moja mama czeka na operację odbarczenia, czyli w tym przypadku uwolnienia nerwu trójdzielnego spod nacisku naczynia krwionośnego. Nie wiem, jak wygląda ta operacja od strony praktycznej i jakie może mieć skutki uboczne, dlatego jeśli ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie proszę o wypowiedź. Moja mama leczy się ponad 5 lat na ten nerw, ale nic na dłuższą metę jej nie pomogło: ani blokady, ani leki (duże dawki leków przecipadaczkowych), ani akupunktura. Niektóre przypadki zapalenia nerwu trójdzielnego są podobno wynikiem niedoleczenia zębów, np. źle wypełnionych kanałów. Trezba też zrobić badania pod tym kontem.
gość
07-05-2008, 17:26:00

kątem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: