Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-10-2016, 20:43:03

Jeśli to nie jest bardzo silny ból oraz pojawia się przy otwarciu buzi, skonsultowałabym to jeszcze z chirurgiem szczękowym, czy nie masz wady zgryzu, problemów ze stawem skroniowym, zaciskaniem zębów?
gość
20-10-2016, 17:37:52

Kiedyś byłam u chirurga szczękowego, który mi powiedział, iż staw szczękowo -żuchwowy nie ma nic wspólnego z reakcją termiczną tzn. na ciepło-zimno.
gość
21-11-2016, 07:16:58

denissaa 2009-09-13 09:46:00
Wiadomość dla Kasi 6.09-to trójdzielny! Odwiedź neurologa i stomatologa. Zrób zdjęcie wszystkich zębów!
PS.To to paskudna choroba. Bardzo cierpimy.Jak dawać odpowiedzi jak nawet się nie logujecie ,nie podajecie poczty.Ja pisałam z 6 osobami z neuralgią i moja wiedza jest duża - bardzo mi to pomogło. Dzięki temu są rezultaty.Dziękuję za rady i wsparcie telefoniczne i poprzez pocztę- Joannie,Sławkowi,Katarzynie...
Jak sobie z tym poradzić prosze o kontakt mój mail ishastr@gazeta.pl
gość
21-11-2016, 14:51:51

Gość 2016-10-20 19:37:52
Kiedyś byłam u chirurga szczękowego, który mi powiedział, iż staw szczękowo -żuchwowy nie ma nic wspólnego z reakcją termiczną tzn. na ciepło-zimno.
Raczej tak, ale jeśli przyczyna tkwi w mięśniach to np. rozgrzanie twarzy może pomóc.
Najważniejsze to rozpoznanie charakteru bólu, ja też kiedyś myślałam, że mam neuralgię, ale teraz już jestem pewna, że raczej są to problemy ze stawem.
C
gość
16-01-2017, 19:18:21

Witam serdecznie wszystkich mam lek na nerw trójdzielny chciał bym się podzielić informacją można mnie znaksc wpisując 07840604118 na fb lub Andrzej zychiewicz
gość
04-02-2017, 15:24:35

Jest ratunek. Chorowałem na neuralgię nerwu trójdzielnego 15 lat. Byłem leczony laserem, blokadami, akupunkturą, przyjmowałem neurotop 300 retard (3x2) w ostatnim czasie doreta (do 4 tabletek dziennie) mimo to ból wracał ze zdwojonym natężeniem. Dzisiaj, od dwóch tygodni jestem zdrowy. Nie biorę żadnych leków. Operację wykonał profesor Kolasa w szpitalu im. Kopernika w Łodzi na oddziale neurochirurgii. Jestem nowym człowiekiem, mogę normalnie jeść, wychodzić na spacer w największym wietrze, zwykła rozmowa nie powoduje ataku bólu, żona może mnie całować w policzek ;) Jedyne czego żałuje to to, że zdecydowałem się na zabieg tak późno.
gość
06-02-2017, 19:27:21

Witam bardzo proszę o pomoc bo tak właściwie nikt nie wie co mi jest sama nie jestem pewna czy to jest neuralgia.Walczę od lat z bólem umiejscowionym nad wyleczonym zębem(jedynka) taki ciągły ćmiący ból miałam różne badania,prześwietlenia i konsultacje i nic,ból teraz w okresie zimowym bardzo się nasilił, po kolejnych wizytach u stomatologa otwierano ząb leczenie kanałowe i konic,ale to w niczym mi nie pomogło,zastanawiam się nad wizytą u neurologa,bardzo proszę,może ktoś coś mi doradzi.Anna
gość
07-02-2017, 10:26:07

naj wyraźniej przyczyn jest w innym miejscu, szkoda, że nikt nie spojrzał szerzej na taki problem,
gość
07-02-2017, 11:30:32

Po operacji nerw odrasta, więc na początku jest dobrze, a potem ból powraca ze zdwojoną siłą . Czy lekarz Cię o tym poinformował?
gość
07-02-2017, 11:40:26

Jeżeli chodzi o Twój ćmiący ból niby od zęba, to może to być zapalenie nerwu trójdzielnego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: