Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-08-2016, 07:35:05

Proszę o maila.
gość
24-08-2016, 09:01:55

Ja tylko napiszę o przyczynie mojej neuralgii - była to klimatyzacja samochodowa, niepotrzebnie skierowałem nawiew na prawą stronę twarzy. Piszę, bo niektórzy mogą sobie nie zdawac sprawy, że czasami wystarczy zwykłe zawiania/zaziębienie nerwa.
gość
24-08-2016, 20:17:03

Moja mama cierpi na ta chorobe od 10 lat. Wlasnie zaobserwowalam, ze ten nerw odzywa sie/ szaleje ,jak sie pojawi jakas infekcja w organizmie. Juz po podaniu celujacego antybiotyku ustepuja objawy. U mojejj mamy takie infekcje jak bøl zeba, zapalenie pecherza moczowego,, zapalenie gardla wywoluje ten bøl.
Po tych obserwacjach zwatpilam czy ona w ogøle powinna lykac leki na epilepsie, ktøre maja usmierzac ten bøl.
Moja rada to czuwac nad swoim zdrowiem i za kazdym razem odrazu leczyc wszelkie infekcje w organizmie........ jak tylko pojawi sie/ powraca ten bøl.
gość
03-10-2016, 10:42:03

Neuralgie nerwu trojdzielnego stwierdzono mi na koniec sierpnia tego roku, od stycznia chodzilam od stomatologa po klinike i chirurgie stomatologiczna myslac ze mam problem ze stawami w zuchwie, obecnie jestem na leku gabapentin dawka 3300 i tramadol w razie bolu...tylko jak funkcjonowac na takich lekach?
gość
12-10-2016, 14:54:00

Przypadek teścia 76 lat
Przez dwa miesiące tabletki i nic, złagodzenie bólu może 10-20% katastrofa.
Następnie około 7-miu blokad z różnym skutkiem, najdłużej bez bólu około tygodnia, po blokadach przyszedł czas na zabieg zamrożenia nerwu, całkowity spokój przez pół roku, potem następny zabieg zamrożenia bez efektu, ból powrócił.
Następna alternatywa, wlew dożylny z lignokainy, prawie sukces, bez żadnego bólu przez równiutki rok.
Po tym roku ból powrócił-znów katastrofa.
Na tą chwilę mamy pomysł na przeprowadzenie zabiegu skalpelem gamma, są dobre statystyki 80-95% powrotu do zdrowia, zabieg mniej inwazyjny jak zwykła operacja odbarczająca nerw, mniej powikłań jak przy zabiegach operacyjnych, właściwie to nie ma wcale i jest to refundowane przez NFZ w odróżnieniu od poprzednich zabiegów.jakie robiliśmy.
Przypadek z małego miasta Turek gdzie pomoc lekarska ograniczała sie tylko do podawania tabletek, gdyby nie własna inwencja i pomoc, facet do tej pory, pewno by umarł z bólu, albo szybciej wyskoczyłby z okna, dodam, że teść ma SM i wózek inwalidzki, to pewno by nie wyskoczył bo by nie mógł.
Porażka systemu.
sc203@poczta.onet.pl
gość
16-10-2016, 15:14:08

Mój problem jest może łagodniejszy, gdyż nie czuję bólu, ale drgają mi powieki wokół prawego oka i prawy kącik ust, a także poszum w uchu. Uprzedzam, że nie jest to wynikiem braku witamin (przeprowadzone badania). Mam polipy w zatoce szczękowej, ale laryngolog uważa, że to nie ma wływu.
gość
16-10-2016, 15:48:29

i ma racje ...
gość
17-10-2016, 13:11:36

Gość 2016-10-16 17:14:08
Mój problem jest może łagodniejszy, gdyż nie czuję bólu, ale drgają mi powieki wokół prawego oka i prawy kącik ust, a także poszum w uchu. Uprzedzam, że nie jest to wynikiem braku witamin (przeprowadzone badania). Mam polipy w zatoce szczękowej, ale laryngolog uważa, że to nie ma wływu.
Tu przyczyna może być zupelnie inna.
gość
19-10-2016, 10:26:24

Witam,
Zaczęłam tak jak wszyscy od przeczytania forum.
Moj problem to od 2 tygodnie ból nad lewymi górnymi zębami. Impuls bólowy pojawia sie na zimno. Nie jest bardzo silny. Ale dłużej sie wycisza. Poza tym mam takie uczucie rozpierania policzka i nosa. Pojawia sie za każda prawie prowokacja, czyli otwarcie buzi na dworze gdzie jest zimno. Zatoki sprawdzone. Dentysta uważa ze to nie ząb, bo żaden nie reaguje na "stukanie" i prowokację zimnem.
Neurolog bez żadnych badan stwierdza neuralgię.
Co sądzicie?
gość
19-10-2016, 11:51:59

tak jest, teraz tylko odpowiednie leczenie, pytanie czy to się uda znaleźć, by objawy ustąpiły

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: