Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2008, 13:21:00

MATKO LUDZIE NIE MĘCZCIE SIE Z TYM BÓLEM NIE CIERPCIE TAK I NIE FASZERUJCIE SIE TYMI LEKAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KTO MOŻE TO NIECH JEDZIE DO "Kliniki Neurochirurgii Akademii Medycznej w Białymstoku" Tam dokonują operacji polegajacej na nacieciu skory głowy i kosci za uchem i ze tak powiem oczyszczeniu tego nerwu tzn oni sciagaja z niego jakas tetniczke ktora u chorych pociera sie o ten nerw i tworzy ten ból. Życze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia(oby to było mozliwe) bo3024 mimo ze sama nie cierpie na ta chorobe to nie wyobrazam sobie jaki potezny i okropny musi byc wasz bol.
pozdrawiam patka
gość
23-10-2008, 13:25:00

Dodam jeszcze linki do stronek ktore4 moga okazac sie pomocne a jesli ktos wie o podobnej klinice w katowicach czy w rejonach to była bym bardzo wdzieczna gdyby ktos cos napisał!!!!!!! pozdrawiam raz jeszcze patka

http://www.katalog.bstok.pl/?firma=2267

http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/drukuj/5869,operacyjne,usuwanie,przyczyny
gość
01-11-2008, 14:36:00

Witam, bardzo proszę o podanie namiarów na dobrego neurologa we wrocławiu. I może ktoś wie czy we wrocławiu przeprowadzane są zabiegi termolezji i krioterapii. bardzo prosze o pomoc kasiaryzewska@wp.pl
Początkująca
13-11-2008, 11:06:00

Witam! Nie należę do szczęśliwych, bowiem podczas leczenia zęba po lewej stronie neuralgia przeszła z prawej na lewą. No i teraz jest po prawej i lewej.Jeden ze stomatologów mimo ,że mówiłam iż choruję na neuralgię pociął mi dziąsło ...dodatkowy stress, ból , a to był ból neuralgiczny .To wszystko było niepotrzebne.Zęba już nie mam ale neuralgię obustronną!!! Neurolog zwiększyła dawkę...
gość
13-11-2008, 17:40:00

hej, ja wyrwalem w licpu zdrowy ząb bo myslalem ze to on mnie boli, dzis na chirurgii w AM Pani powiedziala mi ze to moze byc neuralgia, mam pytanie, od czego powstala ? nigdy nie mialem takich problemow, to sie zaczelo w 2004 r. kiedy zalozylem koronke na ten ząb ( górna prawa dwójka) , jakie mam teraz opcje, slyszalem o laserach i lampach, czy one pomagaja tylko okresowo? ból nie jest duży ale dokuczliwy.prosze o odpowiedz
gość
14-11-2008, 06:46:00

Dzień dobry. Zadaję sobie podobne pytanie...co jest powodem. Do tej pory neurolog twierdziła ,że to ucisk i dalej tak twierdzi..TK i rezonans nic nie wykazał. Teraz walczę z bólem po lewej. Ból typu prąd lata po szczęce górnej i dolnej,promieniuje na skroń i ucho. Ja tez miałam mieć zakładaną koronkę na ząb v po lewej. Całe życie dbałam o zęby i co ..a teraz- zdrowe i bolą. Wiem jedno ,że w naszym przypadku nie można bardzo ingerować w zęby. Co to będzie? Jak tu leczyć.Pozdrawiam.
Początkująca
25-11-2008, 22:52:00

Witam, moja mamcia juz od dluzszego czasu, mniej wiecej 2 lat choruje na Neuralgie i Neuropatie III Nerwu Trojdzielnego. Przeszla juz zabieg zakonczony fiaskiem , polegajacy na rzekomym przecieciu uszkodzonego neru...co tylko przysporzylo bolu, a takze wykluczylo zastosowanie termolezji. Obecnie po zrobieniu badan MRa (magnetycznego rezonansu) okazalo sie ze wykryto u niej takze konflikt nerwowo-naczyniowy co takze przekresla mozliwosc termolezji oraz potwierdza brak reakcji organizmu na wiekszosc stosowanych lekow. Do tej pory brala ona:
Tegretol, Liryca, Neurotin. Obecnie jedynie Tramal umieza niesamowicie wielki bol, ale to te pewnie do czasu. Lekarze widza jedyne rozwiazanie w "odbarczeniu nerwu trojdzielnego". Prosze o jakiekolwie informcje i porady na ten temat. Mama jest przerazona, bol ciagle narasta, onta traci nadzieje, Moze ktos z panstwa ma jakies inne pomysly, porady. Bede naprawde wdzieczna.
anetak82
Początkująca
26-11-2008, 08:40:00

Witam. Też czekam na jakieś informacje. Nie mam większego doświadczenia bo choruję od kwietnia. Niestety a od października mam neuralgię obustronną. Od kilku dni bardzo żle się czuję i źle śpię- przyczyna ból. Wczoraj miałam po raz pierwszy zabieg- laser na prawej stronie i coś z prądem. Efekt -boli nadal ...Zobaczymy dzisiaj...W grudniu zamierzam jechać do neurologa do Bydgoszczy do kliniki.Proszę o adres,nazwisko,informacje... Pozdrawiam
gość
26-11-2008, 17:34:00

witam, już dawno nic nie pisałam, ale sie przypomnę- wiec moja mama na neuralgie zachorowała w grudniu ubiegłego roku, zażywa: Amizepin i Gabapentin, termolezje miała wykonaną w 6 miesięcy po zdiagnozowaniu choroby, po zabiegu ten ooooookropny ból minął, jednym słowem był nie wyobrażalny!!!! po zabiegu jedyne do czego sie moge przyczepić to, to ze wystąpiły takie dziwne reakcje jak na przykład: bóle kości policzkowych, żuchwy, dziąseł i mrowienie na twarzy- jakby prądy przebiegały po policzku, z tym że pani doktor która leczy moją mame mówi ze to nie od tego- wiec w takim razie od czego??? czy ktoś z was też odczuwa takie dolegliwości??? być może nie są one spowodowane tą chorobą a zupełnie czymś innym... w sumie to tak na własną rękę poszukuje odpowiedzi i zastanawiam się nad zapaleniem stawu skroniowo-żuchwowego? ale czy to to ehhh
Początkująca
26-11-2008, 18:25:00

Witam. Chętnie z Twoją mamą nawiążę kontakt mailowy. Wiele już doświadczyłam.Czy mama ma neuralgię -gałąź V. Ja mam prądy po zębach. Mrowienie policzka też przeszłam .Tyle różnych objawów...a teraz pół ust i brody zdrętwiało(chyba od trzech tygodni). Ta choroba to tak dziwne objawy. Dzisiaj jestem po drugim zabiegu. Na razie ok.Ciekawa jaka będzie noc. Wydaje mi się,że będą rezultaty.Dużo zdrowia! moja poczta - ttechno@interia.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: